| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  08-09-2013, 05:53 PM | #1 | 
| Member Join Date: Apr 2009 
				 |  Kori?tenje analognih gitarskih pedala kao send FX u Cubaseu? 

Pozdrav, Imam Scarlet 2i2 + Golden Age Pre 73 mk2. Palo mi je na pamet da bih mogao koristiti Gitarske pedale kao Send FX u Cubaseu??? Najvi?e bih volio provla?iti bubnjeve i Soft Synthove, mo?da i vokale... Neke pedale koje imam su: Boss ds1, Zvex Fuzz Factory, Tube Screamer, EH Big Muff PI, Pro Co Rat 2... BTW... S obzirom da imam samo dva outputa na kartici koja koriste zvu?nike, mo?da bi ih mogo osloboditi i slu?ati ovo sve preko slu?alice, a outpute da koristim za ovo, ili da po?aljem iz headphone outputa u pedalu... Dali je to mogu?e i dali bi neko bio tako ljubazan da mi objasni korak po korak kako da to izvedem  Puno hvala Last edited by loscolorados; 08-09-2013 at 09:05 PM. | 
|   |   | 
|  08-09-2013, 09:34 PM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2005 Location: Novi Sad 
				 |  Re: Kori?tenje analognih gitarskih pedala kao send FX u Cubaseu? 

Pritisnes F4 VST konekcije i odes na external FX i napravis BUS ( Mono ili stereo zavisi od efekta koji kacis) i onda kad dodas bus odredis mu ulazne i izlazne tacke na tvojoj kartici  IN ( return fx) - AD i OUT(send fx) - DA . I tako ponovis za sveki eksterni FX koji hoces da koristis, naravno da si ogranicen brojem ulaza i izlaza na tvojoj audio kartici .  Bitno je da das ime tom BUS-u da bi znao koji efekat odabiras u mikseru Kada si to napravio onda odes na mikser i kada dodajes novi FX kanal onda u odabiru efekta odes na Steinberg plugins pa u odeljak External FX i tamo ces naci sve tvoje spoljne efekte. JAko je bitno da uradis delay ping ( tako Cubase premerava koliku latenciju tvoj efekat unosi u sistem). Srecno i javi sta si uradio P.S. jbg tek sad videh kakvu karticu imas, mislim da neces moci da uradis FX patch, jer Cubase trazi master out...mada mozda i budes mogao ako je tvoja kartica sa fleksibilnim rutingom 
				__________________ Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 08-09-2013 at 09:36 PM. | 
|   |   | 
|  24-06-2014, 02:07 PM | #3 | 
| Pro Member Join Date: Aug 2006 Location: Skopje 

da li postoji opcija da iskoristim i drugu karticu na kojoj imam opticki izlaz a da ga vratim analogno ?
		 | 
|   |   | 
|  24-06-2014, 10:43 PM | #4 | 
| Member Join Date: Aug 2008 Location: Beogradska selendra 

jedino ako mozes da sinkujes dve kartice preko clock-a
		 | 
|   |   | 
|  24-06-2014, 10:47 PM | #5 | 
| Member Join Date: Aug 2008 Location: Beogradska selendra 

a ustvari i da mozes da sinkujes kartice ne znaci ti nista jer ne mozes spdif na analogne sprave da kacis. sorry zbog lazne nade   | 
|   |   | 
|  02-07-2014, 03:35 PM | #6 | 
| Pro Member Join Date: Aug 2006 Location: Skopje 

ne ne ne samo mi treba digitalni ulaz u efektor ...
		 | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Nestaje playback u cubaseu...? | OFF | Audio Software | 15 | 13-04-2012 11:16 PM | 
| Send na kartici koja nema isti | rastamankg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 07-11-2011 01:22 AM | 
| Send/Return koji vidi panorame? | analog | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 28-04-2008 02:00 PM |