| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  24-08-2013, 09:45 PM | #1 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Nov 2003 Location: Zagreb 
				 |  Re: Pop filteri - vrste, prednosti i mane 

Ja imam dosta loša iskustva s metalnim pop filterima. Zato sam jednoga poklonio prijatelju a drugoga tapecirao filcom i spužvom pa mi služi kao pregrada između snare-a i hihata da mi hihat ne curi u mic od snare-a!! Sam način na koji funkcioniraju metalni i oni od tkanine se vidi da je različit! Kada zrak udari u metalni pop filter on se samo uspori. Ali dalje prolazi. Metalni pop filter možda malo difuzira, razbaca u različite smjerove udar zraka, "vjetra". Pop filter s tkaninom MORA uvijek imati dva sloja tkanine. Štos je u tome da kada taj isti udar zraka dolazi na prvu tkaninu (bližu ustima), ona je elastična i ona potisne onaj sloj zraka koji se nalazi između dvije tkanine. Kao udarac u bubanj! Stvara se podtlak zraka između dvije tkanine i on uspori vjetar slova P i B. On ga praktički zaustavi, za razliku od metalnog pop filtera koji to samo rasprši i malo uspori. 
				__________________ - -= - =- = - = - = - = - = - - SHOT http://www.elemental.hr - -= - =- = - = - = - = - = - - | 
|   |   | 
|  24-08-2013, 11:51 PM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Jul 2010 Location: Loznica 

Dva sloja najlon čarape razapeta na okrugli plastični okvir za vez (okvir izgleda potpuno isto kao ovaj shure pop filter) ? funkcioni?e savr?eno.

__________________ And in the end, the love you take is equal to the love you make. | 
|   |   | 
|  25-08-2013, 12:53 AM | #3 | 
| Superoperater Join Date: Jan 2008 Location: Beograd 

Hvala Shot, ovo je bilo detaljno    Znam da bi najbolje bilo da sam odlucim sta mi odgovara, nego sam bas hteo da vidim kakva iskustva vi imate na ovu temu. Izgleda da cu ipak otici i uzeti neki AKG ili slicni od tkanine   Kada su usta dalje, to sve zvuci odlicno, ali cim se priblizim i pocnem da duvam kroz zicu, tacno cujem taj zvuk... Znak,moze i tako, ali ne bi to bas estetski bilo ok   | 
|   |   | 
|  25-08-2013, 06:32 AM | #4 | 
| Moderator Join Date: Mar 2005 Location: Novi Sad 

može i da osoba koja peva navuče najlon čarapu preka glave pa onda nije ni dosadno dok snimaš (:

__________________ http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" | 
|   |   | 
|  25-08-2013, 08:30 AM | #5 | 

Taj okvir za vez izgleda potpuno isto kao ovaj Shure na slici koju je postavio Goran B. Jedino ?to mu je obim malo veći. Shure je verovatno 15 cm, a okvir za vez 20 cm. To je ne?to kao ovo na slici, samo je kod mene potpuno crn:

__________________ And in the end, the love you take is equal to the love you make. | 
|   |   | 
|  25-08-2013, 09:00 AM | #6 | 
| Moderator Join Date: Jun 2007 Location: ) Recording 

Hmm...Umesto "patke" mikrofona...ja obično postavim pop filter pod izvesnim uglom. dakle ovako / ...  Ne znam da li je to moj trip ili radi, (a i jbms) ali lepo utihne plozive a na manji u?trb sibilanata. Koristim "veliki" K&M. Gledam da je relativno blizu, pa probam i tako... Uop?te nisam protiv ?enske čarape, ako se nađe odgovarajuća i dobro radi, nema gre?ke. Eh, koliko je samo snimljeno toga na čarapu...uf...! 
				__________________ Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! | 
|   |   | 
|  27-08-2013, 11:49 AM | #7 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2006 Location: Shid 

Šta je sa dobrom starom najlon čarapom,ja sam moj pop filter napravio baš od nje,rama za goblen i deblje žice i radi pos'o.
		 | 
|   |   | 
|  27-08-2013, 01:57 PM | #8 | 

Ajde molim te, mora da se ?ali?!

|   |   | 
|  27-08-2013, 04:50 PM | #9 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2006 Location: Shid 
				 |  Re: Pop filteri - vrste, prednosti i mane | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Pitanje RFX Nexus Filteri | Nemania | Audio Software | 6 | 02-01-2013 03:54 PM | 
| OSX na PC. Instalacija, prednosti... | nikolaivanic | Audio Software | 5 | 29-02-2012 04:28 PM | 
| Digitalni filteri u obradi zvuka | Danche | Tutorijali | 0 | 19-04-2007 02:47 PM | 
| Vokal filteri ili ?i??enje vokala | idvi | Audio Produkcija - Tehnike | 33 | 13-01-2004 10:52 AM |