|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Imam svoj jasan stav o ovoj temi,ali ga necu otkriti... znaci po tebi mixdown itb i mixdown na sony oxf-r3 oxford digitalnoj konzoli od 500000$ zvuci identicno jer su to sve nule i jedinice?? opet mislim bez ikakve konverzije..samo digitalno in/out Last edited by spdif; 22-08-2013 at 04:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Cena digitalne sprave nema toliko paralelu sa time kako ta sprava "zvuči" ili "sabira" koliko sa time kakve "features" ima. Naravno skup digitalni mikser će imati bolju ad/da konverziju, bolje preampove, ugrađeni EQ će biti mo?da bolji, imaće? bogat routing itd itd. Ali iznutra, dok je u fdigitalnom domenu, nema ?ta da zvuči bolje. Mo?e samo da zvuči lo?ije ako (nekim neverovatnim i te?ko mogućim slučajem) neki programer nije ne?to zajebao u kodiranju. U tom smislu, cena digitalnog miksera se mo?e odraziti na kvalitet zvuka na primer u live domenu, ili ako snima? ?ive instrumente preko njegovih eventualno boljih preampova naravno da će zvučati bolje nego preko nekih lo?ijih, ali to je to. Kad uđe u digitalni domen, samo sabiranje (a to je ono ?to tebe interesuje) će biti su?tinski istog kvaliteta kao ITB.
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
idemo dalje da vidimo sto drugi misle... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nije po meni nego je tako. To je kao da si pitao da li vama jabuka pada na zemlju nekako drugačije nego meni, da čujem va?a mi?ljenja. To je tehnička informacija koju neko mo?e da zna ili ne zna, da razume ili ne. Naravno da neko mo?e da ima drugačije mi?ljenje, samo se postavlja pitanje da li razume materiju. Nadam se da kapira? da ne pričam ovo iz neke ?elje za raspravom ili svađom. Samo mi je vi?e smor slu?ati te neke vudu priče, tipa "Daw A zvuči bolje nego Daw B". Jedan na? cenjeni čovek koji je i talentovan za muziku i za studijski rad je svojevremeno tvrdio kako mu novi hard diskovi koje je kupio "bolje sviraju" od starih, kako su mu svi miksevi bolji kad ih pusti sa novih hard diskova. Dakle manimo se tih "subjektivnih stavova" u oblasti koja nije za subjektivnost, jel.
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
jednostavno.... odgovor je JITTER |
|
![]() |
![]() |
#6 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
Opet ona gorepomenuta otezanost za programiranje RISC procesora, cini da softver pisan za RISC mora da bude jednostavniji, sto govorim onako - napamet. Valjda su i tome doskocili u ova moderna vremena... EDIT: Ili za*ebaniji programer, kao sto kazes ![]() Quote:
Pa nije digitalni mikser samo "mozak", to je citav sistem, preampi, faderi, efekti, cuda, gvozdje... Naravno da kosta. A ako je oxford, znaci jos 500% platis i ime, kao za sve sto danas ima ime - od igle do... lokomotive |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
poznati album od james taylor-a hourglass, producent frank filipetti.. album usnimljen kroz preampe od yamahe 02r na alesis adat-e ili teke tascame neznam...album je poslije miksan na neve capricorn digitalnom pultu.. znaci sve bez konverzije.. konverzija je bila samo pri usnimavanju na yamahi... nema sanse da itb mix ikad tako zazvuci.... |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
konverzija je bila samo na yamahi pri usnimavanju ,a iz yamahe je isao digitalni multi out u digitalni snimac iz kojeg se opet digitali signal slao u neve pa iz neve-a opet digitalno u 2 track DAT snimac... naravno da nema sanse da tako zazvuci... tu se slazem... ali taj sam album dao kao primjer kvalitete i kalibra produkcije koja nije i nemoze "jos" bit postignuta itb.... Last edited by spdif; 22-08-2013 at 10:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
digital mixer (interface/kontroler) | filip | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 23 | 30-12-2006 02:40 AM |
Yamaha 01V96 V2 Digital Mixer - UAD | Mogli | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 05-05-2005 11:19 PM |