|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kakav je danas globalno odnos kvaliteta plug-ova (mislim na one koji mogu da se nabave na pijaci)? Ima li razloga nesto mixati npr u protoolsu (imam pt9 na hakintoshu) u odnosu na VST ponudu za win....
inace koristim uglavnom UAD, reverbe sa poco i lexicon native, uz jos po nesto (fab, softube, waves, spl....).. Molim BEZ RASPRAVE PROTOOLS - CUBASE, samo me zanima da li su, npr mcDSP i dalje superiorni, i sta jos ima dobro, a da je dovoljno bolje za protools, da se vredi iscimati i podseti se Maudio i LE dana ![]()
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Po cemu su mcDSP superiorni? Nemoj misliti da sam trol sad, bas naprotiv, ali sam skroz drugih ubedjenja od tebe (sudeci po postu koji postavljas gde ProoTools stavljas na pedestal kao najbolji..) Mislim da je ProTools "bitan", "dobar" itd zato sto ga je industrija prihvatila i prigrlila i napravila "standard" od svega toga... Pitanje je zasto je industrija to uradila? Mozemo o tome pricati ako ne ispizdis sad zbog ovog sto pisem... Kad se sve rasprave oko ovog i onog, sta je bolje tamo nego vamo zavrse (o cemu se ovde vise pisalo nego na svim forumima sveta), ostane samo pitanje izbora, jer TVRDIM da niko nece cuti razliku u mixu koji se uradi u bilo kom softu. U stvari, cuce razliku al nece znati sta je bolje dok ne vidi sta pise...Na kraju ostaje tvoj izbor u kom DAW-u najvise volis da radis. Licno mi je Logic prvi izbor, al me zivot i OS naterali da radim u Cubase-u koj me nervira ponekad vrlo.. al jbg, rani me lebom i ne mogu mu zameriti, iako je uredno placen Shvabi.. Jeste da je ovaj moj post suvise "wanna be transcedent", ali je i ova prica i vise nego to. Ova tema je osudjena na propast, zao mi je sto sam prvi ![]() Last edited by silicon science; 17-07-2013 at 11:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Poceo sam sa cubaseom, imao kratkotrajnu avanturu sa PT Le, od koga sam pobegao zbog delay kompenzacije i ogranicenja..... opet sam na cubaseu, i nemam razloga da ga menjam..... PT i Logic imam zbog kompatibilnosti.... i kad nadjem vremena proucicu ih malo vise, do nivoa da mogu da odradim nesto.... Jedino sto sam hteo da pitam, je da li se nesto u medjuvremenu desavalo...nekad je bila prica da je TDM superiorniji, sa njihovom 'nativizacijom', kontam da vredi probati... znam da i za 'eleven' vazi da je do j..... mozda je i to marketing.... ok, jedan glas protiv ![]()
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 17-07-2013 at 11:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mozda se i pisalo o ovom problemu, ja sam izguglao temu na Gearslutzu i nista od svega toga.. na kraju se prica zavrsi da je to do Sonara i to je to... Mozda je OFF-topic tema ![]() ![]() ali verujem da veliki broj ljudi je smoren oko ove cinjenice.. ako ima tred gde se resio ovakav problem dajte link, a ako nema, pricajmo o tome ![]() Poslednja nada je Osx i da se sve to proba na njemu (radilo bi bolje nego na Win garantujem) ali nazalost nema svih tih Vst-a za OSx (ili se mozda varam, u pitanju su sve zive Quantum Leep itd sample based Vst perverzije... ![]() Last edited by silicon science; 17-07-2013 at 12:41 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Nista se nije desilo, osim sto su kompjuteri visokih performansi postali dostupniji ljudima.
Plugin koji napravi jedna firma na vise platformi - je na svakoj isti. Nema DAW-a za koji se moze reci da je superiroran. Sve je u 5 grama. Miksas dobro u DAW-u koji ti lezi, i tu je svaki individualan i dobar na svoj nacin, i nikada ni jedan nece imati sve isto sto imaju svi drugi. Za tim sitnicama leti dosta ljudi, pa se na njihovim racunarima moze naci po 5 razlicitih DAW-ova, sve ono u nadi, ne bi li UBO bar sa jednim, i na kraju ne nabode nista. Al dobro, nekome je zanimljivo i dangubiti. Niko nece cuti razliku izmedju mixa u pt-u, cubase-u, itd. Sve je to do covjeka koji radi mix. Marketing radi cuda, tu je presipanje iz supljeg u prazno vec odavno u modi, tako da me brbljanje nekog tamo feminiziranog picipjevca (sa obavezno BRITISH naglaskom) nimalo ne impresionira, i to max izbjegavam. Procitaj - skini -probaj, jedino tako znas o cemu se radi i je li to TO ili je to NO NO. Covjek ako je gluh, nece mixati ni u jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Ono sto bi samo predocio, kao nesto sto sam primetio u poslednje vreme, je potreba da se non-stop update-uje (ili menja DAW i plugovi) jer nove stvari danas izlaze vecom frekvencijom nego ranije, pa postoji 'opasnost' da se uvuces u film da stalno update-ujes sistem i nabavljas nove stvari bez potrebe. Quote:
Na tebi je... pozz
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|