|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima!
SkayNet hvala na brzo odgovoru . -Nesto sam slicno radio sa korg i3 al to je opet druga prica.jenda traka pa razlagane i to . Na svu ne srecu sto se tog midija tice ja sam ustvari gitarista i oko klavijature nemam ti dve blage veze osim da posaljem neku informaciju ili to odsviram opet preko casio 510 gitaru . Pa3 je mali mocni komp i tu treba isto dobro iskustvo . neznam gde i sta da stisnem a imam ga vec nedelju dana tako da hm i tu je opet cackanje po displeju malo komplikovana stvar za pocetnike al nema veze nesto mora da postoji al kako i gde pokazace se al najsretniji bi bio kad bi neko mogo da mi kaze sta i gde konkretno trba po displeju da se tipka odnosno kako se prave te postavke ( zvuna kartica mije FF800) i naravno ima midi. ok opet jos jednom hvala skynet i sve najbolje .
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima
Kao sto sam i predpostavljao eto belaja dobio sam midi konekciju i sve to nekako funkcionira al sad neznam kako sam to uspeo -nemogu se vratiti nikako u mikser od korga ili u uci u njegove fx da bi ih iskljucio naravno radi suvog snimanja u cubase-u.Eto meni problema al ako neko procita moj post molio bi za neki predlog i savet jer prvo sto mi pada napamet je resetovanje korga al onda bi verovatno i sve ostale boje i setovi bili resetovani na fabricki. molio bi druga Matya ako ima vremena za neki predlog a naravno i svakog ko ovu tematiku poznaje .Hvala unapred .
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Izvini molim te, ne svracam tako cesto na forum pa nisam ni video. Sada cu da procitam lepo sve sto te zanima pa se javljam sa odgovorom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Imam jednostavnu ideju ali mi prvo moras reci sta ti tacno treba.
Najjednostavnije je da u realtime-u odsviras sta hoces na klavijaturi bez ikakvog povezivanja sa racunarom. Dakle postupkom koji cu ti objasniti ces odsvirati sa izabranim ritmom sta god hoces i to snimiti na flash kao midi fajl. Kasnije ucitas taj fajl u cubase, dodelis mu vst instrumente i radis dalje sta hoces. Da li ti takva postavka odgovara ili bas moras u realtime-u da snimas midi informacije direktno u Cubase? Iskreno ako ti Pa3 treba samo da salje MIDI informaciju iz ritma saljes u Cubase onda si napravio apsolutni overkill, to je moglo sa mnogo jednostavnijom i jeftinijom spravom. Kazi mi opet za sta ti tacno ta postavka treba, za live, za aranzman, da li saljes iz Cubase-a nazad MIDI u Pa3, ako da gde dalje ide audio iz Pa3? Da li si instalirao Korg drivere i da li povezujes USB konekcijom Pa3 sa kompom ili MIDI kabl? MIDI je igranka bez prestanka i treba dosta zivaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav Matya !
Bas tako kako i kazes za overkill jesam to sam i uradio al sta je tuje i nema nazad. drajvere sam skino al imam midi i/o na zvucnoj FF800 i problem je u neku ruku i resen zadovoljan sam stime sto nisam bio u globalu raspodelio kanale i i uzeo postavki external sequenzer. sto se tice live svirke to kod mene nece bitei hehe jer ja sviram gitaru a i godine su bogami povise na grbaci . to je uvek tako kad covek nesto trazi ne nadze a kad nesto nadze odnosno napravi gresku koja kupio korga za 3200? a mogo sam i sa 1000 verovatno da resim problem al dobro je neko treba i da kupi ta korgova cudovisata . U svakom pogledu hval tebiMatya i Skynet-u na dobrim savetima i sugestijama . sve najbolje vama i ostalim clanovima ovog foruma. Ah zaboravih da ti odgovorim na pitanje Audio ide u mackie mikser i odane u FF800 ulaze . pach listu sam skino i to bi bilo to Poz.
MUZIKA JE ZIVOT. DAL SE BEZ MUZIKE ZIVETI MOZE??? Last edited by Demo; 26-07-2013 at 10:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Drago mi je da si resio, Pa3 ima jako dobre farbe koje mogu da posluze u aranzmanima, zavisi sta radis ali tu ima farbi sa M3, Tritona, par jako dobrih elektricnih klavira, setovi bubnja u poredjenju sa modernim vst plagovima deluju bezveze, ali ako udjes u sempl editor i zaobidjes korgove default postavke mozes da napravis mnoooogo dobre kitove. Sa dobosima su ubili ovaj put, ima brutalnih semplova, samo obavezno skini ambience jer sta god da su uradili taj ambience je neupotrebljiv, ako nista drugo ta sprava ce drzati cenu i za 10 god ces je prodati kad god to resis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
nuendo 4 pitanjce | poki | Audio Software | 2 | 13-01-2011 08:00 AM |
PT pitanjce (Mpowered) | Arthur | Audio Software | 15 | 09-02-2010 08:18 PM |