|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
naiso sam na ovu temu uvezi korga pa3x pa bi imo jedno pitanje u vezi midija. radovalo bi me ako drug Matya i naravno svi ostali pomogli u vezi midi informacija Navodno moje pitanje je dal korg moze da salje midi podatke odnosno stajlove kao midi u Cubase7 sekvenceru. sto znaci tu ritam sekciju koju trnutno svira aranzer korg pa3x da u isto vreme salje te podatke kao midi podatke u Cubase7 sekveceru i normalno tamo dalje obradzivati . Molim vas za odgovr i upute sta i kako se to radi jer polako gubim nadu a stom sam namerom i kupio korga . Hvala vam ljudi unapred
MUZIKA JE ZIVOT. DAL SE BEZ MUZIKE ZIVETI MOZE??? Last edited by Demo; 15-07-2013 at 09:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nemam PA, imam Tyros 3, i nekoliko puta sam radio upravo to, za drum trake. U meniju klavijature nadjes midi postavke, i tu odredis preko kog kanala hoces da ti svira bubanj. Ja sam radio samo drums, a vjerovatno moze sve kanale ritma odjednom, samo ih treba dodijeliti na trake unutar Cubase-a. Ja sam onda po zavrsetku obrade, isao obrnuto - send podataka iz Cubase-a u Tyros, i to tako sto na njemu stavim synchro start, a iz midi editora izlaz na kanal tyrosa, tako da kad u midi editoru Cubase-a dodje prva midi nota, krene i recording u Tyrosu. E sad, posto sam uradio dosta aranzmana i kolegi na PA3X, znam da kod Korga ima jedan(ili vise) taktova precounta, ali nisam dublje ulazio u analizu moze li se izgasiti i kako, jer nisam imao potrebe. U slucaju da ti karta nema midi ulaz, treba ti usb to midi kabal, ako ti je Windows 7, stariji ti nece raditi, za to mozes uzeti M Audio Uno koji nije uopste skup, i ako ti je 64 bitni sistem, niposto ne instaliraj 64 bitne drajvere za njega, samo ostavi one koji se po defaultu istaliraju i to je to, radi odlicno. Nadam se da ti je bar malo jasnije kako to radi.
Last edited by Sky Net; 16-07-2013 at 01:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima!
SkayNet hvala na brzo odgovoru . -Nesto sam slicno radio sa korg i3 al to je opet druga prica.jenda traka pa razlagane i to . Na svu ne srecu sto se tog midija tice ja sam ustvari gitarista i oko klavijature nemam ti dve blage veze osim da posaljem neku informaciju ili to odsviram opet preko casio 510 gitaru . Pa3 je mali mocni komp i tu treba isto dobro iskustvo . neznam gde i sta da stisnem a imam ga vec nedelju dana tako da hm i tu je opet cackanje po displeju malo komplikovana stvar za pocetnike al nema veze nesto mora da postoji al kako i gde pokazace se al najsretniji bi bio kad bi neko mogo da mi kaze sta i gde konkretno trba po displeju da se tipka odnosno kako se prave te postavke ( zvuna kartica mije FF800) i naravno ima midi. ok opet jos jednom hvala skynet i sve najbolje .
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima
Kao sto sam i predpostavljao eto belaja dobio sam midi konekciju i sve to nekako funkcionira al sad neznam kako sam to uspeo -nemogu se vratiti nikako u mikser od korga ili u uci u njegove fx da bi ih iskljucio naravno radi suvog snimanja u cubase-u.Eto meni problema al ako neko procita moj post molio bi za neki predlog i savet jer prvo sto mi pada napamet je resetovanje korga al onda bi verovatno i sve ostale boje i setovi bili resetovani na fabricki. molio bi druga Matya ako ima vremena za neki predlog a naravno i svakog ko ovu tematiku poznaje .Hvala unapred .
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Izvini molim te, ne svracam tako cesto na forum pa nisam ni video. Sada cu da procitam lepo sve sto te zanima pa se javljam sa odgovorom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Imam jednostavnu ideju ali mi prvo moras reci sta ti tacno treba.
Najjednostavnije je da u realtime-u odsviras sta hoces na klavijaturi bez ikakvog povezivanja sa racunarom. Dakle postupkom koji cu ti objasniti ces odsvirati sa izabranim ritmom sta god hoces i to snimiti na flash kao midi fajl. Kasnije ucitas taj fajl u cubase, dodelis mu vst instrumente i radis dalje sta hoces. Da li ti takva postavka odgovara ili bas moras u realtime-u da snimas midi informacije direktno u Cubase? Iskreno ako ti Pa3 treba samo da salje MIDI informaciju iz ritma saljes u Cubase onda si napravio apsolutni overkill, to je moglo sa mnogo jednostavnijom i jeftinijom spravom. Kazi mi opet za sta ti tacno ta postavka treba, za live, za aranzman, da li saljes iz Cubase-a nazad MIDI u Pa3, ako da gde dalje ide audio iz Pa3? Da li si instalirao Korg drivere i da li povezujes USB konekcijom Pa3 sa kompom ili MIDI kabl? MIDI je igranka bez prestanka i treba dosta zivaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|