|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Bilo bi dobro da se strpis jos malo, i uzmes SSD, nekih 128 Gb je sasvim dovoljno za sistem, a razlika je nebo i zemlja u odnosu na ''obicne'', sad ih se vec moze naci za nekih cirka 90-100 eura(128GB). Tako odmah u startu imas i super brzinu, i sacuvas vrijeme koje bi otislo na ponovnu instalaciju sistema i pluginova (doduse, sa Acronisom se lako napravi image file particije, pa se moze brzo prebaciti na novi disk, tako da to i nije neki faktor).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma da,grafika je skroz ok,nema nikakvih problema,ja imam 21,5 monitor i sve radi kao omega. Mala korekcija,naravno,ovaj 3930 je zvijer bez sumnje i sa njim bi bio vise nego miran,ali zaboravljamo najvazniju cinjenicu - cijenu ![]() Evo ovdje uporednih cijena iz nekoliko BG radnji http://www.eponuda.com/racunari-proc...or-cena-212567 Tako da ti ostaje da se uklopis sa nekim "starijim" i7 sto bi bio definitivno i bez mnogo razmisljanja moj izbor u odnosu na nove i5 procesore. Recimo ovaj 2700k Sandy Bridge je top stuff ! To je 32nm arhitektura sa njegovim fabrickom taktom na 3.5GHz koji u slucaju potrebe ide na 4GHz bez problema i pod punim opterecenjem,ima "samo" 8MB kesha,sto je zanemarljivo u radu,upalis u BIOS-u HT i on ima da radi kao Tesla ![]() Moze se naci za 250evra,pa vidi ako mozes sve to da uklopis,mislim da bi ti bio najbolji izbor.
Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies ! http://soundcloud.com/audio-storm http://www.facebook.com/osha.audiostorm Last edited by AudioStorm; 02-07-2013 at 05:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Cena nije nesto preterano veca za 3930... Krajem ove godine treba da izadje i 4900 serija sa Haswell tehnologijom i7 procesora, pa ce ova predhodna valjda malo da padne. Ako uzmes sada i7 3930 + nesto skuplja ploca, moze da te kosta malo vise, ponavljam, mozda ce se krajem godine situacija malo promeniti. Sto duze cekas, uzimas bolji hardver... Po ceni da duze ostajes bez kompjutera (previsoka cena za moj ukus ![]() Ja imam taj 2600K i da hocu, mogao bih sad sve da stavim u oglase, dodam kintu i uzmem taj 3930, ali - koji ce mi! Stvarno ne osecam potrebu za brzim kompom - sve sto radim - radi sasvim valjano. Voleo bih, ali to je vec moja megalomanija u pitanju... p.s. Zaboravi na onog misa gore u mom postu... Kazu ljudi da se kvari ko lud ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Strpicu se, nije problem, nigde ne zurim. Za sad gledam kako da uklopim sa cenom elem ovaj 3930 mi je preskup cak i da mi je buzet 900e cisto sumnjam da bih ga uzeo, jedino ako mi ne padne cena malo.
2700k Sandy Bridge ovo mi se svidja definitivno! 250-300e bih dao za processor. e sad sam se setio misa, svideo mi se..al kazes kvari se... onda nista ![]()
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Ja imam bas tog misa (ne kvari se kod mene) i taj i7 3930 na Intelovoj x79 ploci, 48GB RAM-a, SSD-ove itd.
3930 (ili onaj jos skuplji model) ti treba samo ako *znas* da ti treba. U svakom drugom slucaju je preskup i bacanje para (kao i svaki drugi extreme Intel). Uzmi neki Ivy Bridge i uzivaj. Jedino sto ces dobiti sa 2011 socketom je podrska za 8 shtikova RAM-a, sto ti nije potrebno osim ako ne ganjas ogromne libove semplova pa puta 10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Po cenu da ovo pretvorimo u jos jedan computer hardware forum ![]() 1. Koliko dugo imas misa ? 2. Da li je model od 5600dpi (R.A.T. 5 - mada ako je beli onda je 7...) ? Mogo mi se svidja ideja da na skrolu za palac stavis zoom funkciju za Cubase, ostale dugmice takodje dodelis shortcutovima nekim i tako dalje... Imam Razer Lachesis, ali za moj stil drzanja, mis nije dobar... Nema dobar grip, pa ne mogu da fragujem lako ![]() 3930 ima vise jezgara - 6 (12 threada), to mu je jedini kuriozitet. Sve ostalo su "mane" - npr cela ta Ivy Bridge serija je imala felericnu (losu, nekvalitetnu) silikonsku pastu ispod samog poklopca procesora (na YT ima kako da se skine ziletom poklopac, pa da se stavi druga pasta, temperatura osetno niza na ovaj nacin) To vazi za sve CPUove ove serije. Naravno to uglavnom brine tech-geekove koji stalno nesto overklokuju i frka im je sto ne moze 4.5 GHz, vec samo na 4.2 GHz... Ne mogu da te pitam koliko je brzi od i72600K/2700, jer verovatno nisi imao isti (mozda i jesi ?), ali mozda ne bi bilo lose da napravimo neki demo projekat za testiranje ? Drugima bi takodje bilo od koristi... ... a bio je to cool audio forum... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
3930k je Sandy Bridge jezgro, nije Ivy koliko znam. Ja nemam nikakvih problema sa celom skalamerijom. Imam onaj (pre)veliki Noctua kuler, sve spakovano u Antec P280 kuciste i sve je prilicno tiho i radi k'o sat (obzirom da je grafika AMD 7950). Mocna masinerija, 6 korova kome treba je super imati. Imam neke trekove prepune DCAM sintova koje jedva idu do 5% CPU-a sa 20 zivih sint traka. Reaper zna da se rasproste na 6 jezgara sasvim lepo. Gornja primedba da integrisana grafika ne valja iz nekog razlika nema veze. Imam i jednog Mac Minija koji iskljucivo koristi integrisani Intel GPU (Sandy Bridge) i to savrseno radi za DAW. Ne znam kako je na Windowsu (3930K nema integrisani GPU), ali ne verujem da je ista losije. I taj mali integrisani GPU kog mene vozi 2 monitora bez problema (od kojih jedan 30"). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Superoperater
|
![]()
Sorry, tacno - sandy... Nisam ni gledao, predpostavio sam oznaku 3 - ivy bridge...
![]() Za DPI pitam, jer tako razlikujem modele, izbacili su sto verzija i revizija. Za 3 nisam citao nista lose, vec za 7, a taj 3 nema thumb scroll ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
Ali morace da saceka avgust/septembar jer upravo krecem za Srbiju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Superoperater
|
![]()
Ok, čim stignem, napraviću jedan projekat sa nekim solidnim opterećenjem, pa ko voli nek izvoli i postavi svoj resultat. Mislim da bi bilo korisno, ne izbacuju se novotarije toliko često...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pomoc oko konfiguracije | badava | Computer Hardware | 0 | 01-02-2013 11:17 AM |
Pomoc oko konfiguracije | Nestisljivi Fluid | Computer Hardware | 4 | 31-07-2012 01:46 PM |
nove rudaw konfiguracije | loscolorados | Computer Hardware | 6 | 13-07-2011 11:30 AM |
kvaliteta konfiguracije! | dlukace | Computer Hardware | 7 | 07-04-2010 08:35 AM |
pomoc oko konfiguracije?? | Perra | Computer Hardware | 16 | 18-11-2008 06:47 PM |