|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Hmmmm. Meni je cudno to sto i u Task Manager-u i u Process Explorer-u dobijem CPU Util. nesto vrlo malo, dok ASIO kaze 70-80%. Kao da ne vidi ispravno Cubase5.exe. Npr. Process Explorer daje za Cubase5.exe 10% a ovamo 96 voices u Largu. Mislim, bilo bi lepo da je 96 voices 10% ali to mozda za 10 godina
![]() ASIO Performance jeste krs, ali u mom slucaju ispada da je tacniji ![]() JBridge radi bez greske v1.2 narodnjak, problem je bio u broju izlaza na plugin-u. Jednostavno ne moze vise od 34. Kupio sam vec v1.5 i podesio sve... Tu je "J" stavio UNLIMITED OUTPUTS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
VST performance pokaze 80% pa makar bio samo jedan glavni thread na 80%. Nije to nista netacno, lose sam se izrazio, nego realno - CPU nije 80% ako je samo JEDNO jezgro na 80, ali to valjda ima veze sa time kako uopste taj multithreading radi, jer i pored toga, projekat se ponasa kao da je sve otislo zaista na 80% (kao da je ipak tacan taj vst performance), pocinje krckanje lag i sve ostalo. Vidis slike tamo gde su ugaseni amplitubi na onoj drugoj temi, kao da je sve otislo da radi preko prvog jezgra (amplitube je bio multiCPU optimizovan, a KORG monopoly nije ? ) ![]() ![]() 1.2 narodni radi ok, 1.3 Assign baguje, s time sto 1.2 nema dovoljno ulaza/izlaza za pojedine plagine - Kontakt npr, koji je u 100% projekata koje imam... O tome smo polemisali - mada nije vazno vise, 1.5 legal i to je to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Sve u svemu, rekao bih da je to to
![]() Uvek moze nesto da se podesava, ali mora da zna kad je kraj. Inace, primetio sam da Waves 9 malo vise opetercuje sistem, stuca i C5 i Win7. Tj. primecujem neku malu razliku u odnosu na pre. No, resio sam neke velike probleme i dobio napokon Element synth. Evo jos jedne nebuloze... Sinoc sam, dakle, instalirao najnoviji Waves 9, reinstalirao M-Audio driver da nesto proverim itd. Od tad primecujem krckanje na volume control u M-Audio Control Panel-u ![]() Da, to je veoma retko, ali pronasao sam da se nekima desavalo. Razumem da krcka fizicki potenciometar, kao na mom malom jeftinom Berhringer mixer-u, ali softverski slider? Komedija. Naravno, nije to nista strasno, a i nije istog intenziteta na svakom audio izvoru, samo je krajnje idiotski. Pokusacu da utvrdim sta je u pitanju, iskljucio sam npr. aero interface i odabrao "adjust for performance" ali nije nista uticalo. Milion stvari sam probao i nista. Ne verujem da ima ikakve veze s grafikom. Neki prioriteti su se tu promenili kad sam reinstalirao driver. Npr. kad sam pustao FLV preko Winamp-a najmanje je krckalo, na MP3 malo vise, a najvise s muzikom iz nekog AiR setup-a. I na C5 se primecuje. Ponavljam jos jednom, uopste ne smeta za rad, samo je malo ANNOYING. Sad mi je C5 na "steroidima" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Ok, dacu ti jos jedan "word of wisdom"
![]() Nekad neke komponente mogu jednostavno da nemaju dobar drajver za 7, dok za XP je savrsen, redje obrnuto... U tom slucaju, mo's se ubijes jedino ili da menjas to sto je problematicno. NPR (sto puta sam vec ovo ispricao) moj audio interfejs MOTU UL3 je piskutao s vremena na vreme. Do jedne verzije drajvera, to je bilo ubitacno. Promenio sam stotinu FW kontrolera - nista. E kad su naucili da programiraju, dobio sam drajver i sada je audio interfejs rock solid na bilo kom chipsetu. Ista prica vazi i za Konnekt48 + PowerCore X8... Mana win7 je sto je od korena promenjen kernel i neki drajveri koji su bili rock solid na XP, na sedmici prave probleme... Mislim da je taj m-audio drajver kod tebe, u takvoj nekoj situaciji, narocito zato sto je audiophile u pitanju. Probaj da od nekog uzmes neki USB ili FW m-audio i vidi da li ce se nesto promeniti po pitanju stabilnosti svega... E, da - probaj da ubodes karticu u neki drugi slot na ploci... A Wavesima, pored dobrog CPUa, treba i malo bolja grafika i savetuju najnovije graficke drajvere -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Jeste, 100% je driver u pitanju. Imam samo jedan PCI slot za Audiophile... A to i nije bas neka high-end kartica.
Meni se dopada zato sto ima multi-client driver (a mozda bas zato i krcka), nisku latenciju, jeftina je, zvuk je pristojan. Svejedno, zadovoljan sam, moguce da je i ranije bilo tog krckanja na slider-u samo nisam primetio. Razlicite aplikacije na razlicit nacin pristupaju kartici, mislim, sta me briga sto najvise krcka s nekim setup-om ![]() Tu bi onda trebalo gledati kartice za koje je driver odmah pisan za Win7. Najvaznije je da Cubase 5 audio radi odlicno i glatko! Na toj grafici sam bas zakinuo, i Win7 mi daje najnizu ocenu za grafiku. Sve ostalo je skoro max. Razume se, uvek mogu da kupim neko cudoviste za 300-400 evra, ali onda dobijam i 2-3 ventilatora, i jos vecu guzvu u kucistu. Sta ce mi to kad igram sah i ponekad FIFU ![]() Htedoh tisinu po svaku cenu... To i dobih. U buducnosti mogu da dodam memoriju, a valjda ce i Intel biti human prema LGA 2011 vlasnicima. Platili smo vise, hocemo i vise brzine i kompatibilnost koja traje duze od 6 meseci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Evo posle jos malo testiranja
![]() ![]() ![]() Znaci, posle 3 i po dana nema nikakve potrebe za reboot-om, i Cubase nijednom nije pao. Win7 memory management radi sjajno, mnogo bolje nego XP. Iako je Audiophile 2496 driver najjaci na XP-ju (bas zato sam uzeo tu kartu), dobar je i na sedmici. 90-95% rock solid, ukoliko to ima smisla reci... A iskreno taj reboot traje manje od 30 sekundi, sa kompletnim shutdown procesom i BIOS POST-om ![]() Kad se nista ne instalira jednostavno nema potrebe gasiti masinu. Oko toga isto postoje debate, da jedan obican power-on u stvari opterecuje komponente kao 12 sati rada itd... Zavisi kakve su cije potrebe, konfiguracija... Najjace mi je 169,136,431,889 received bytes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
da ne otvaram novu temu , a budući da je vezano uz divu i zebru probat ću ovdje
ima li netko kakve presete like a embracer iz cubasea naime treba mi ne?to slično embraceru al da je vst kojeg će vidjeti i ostali daw-ovi a ne samo cubase..Zujanjem po netu ispada da diva i zebra su jedini koji to mogu ali....ono na ?to sam ja naletio su u principu neke zujalice a meni treba ne?to tipa dramarama npr ili neki warm, strings ne?to sl za pozadinu. moje pipkanje parametara nije me dovelo dalje od zujanja i u zebri i u divi pa dakle ima li netko n? sl. ili pak neki drugi prijedlog u vezi sličnosti sa embracerom |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
U-he Diva | DADDY Z | Audio Software | 17 | 14-03-2013 09:57 PM |
W7 ili ne?to drugo nenormalno zeza... | Igor | Audio Software | 32 | 06-03-2012 06:46 PM |
5.1 problem... ili nesto drugo | K!b0r9 | Audio Software | 3 | 06-09-2010 01:04 PM |
HD recorder ili nesto drugo? | goran ns | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 04-12-2007 11:29 AM |