|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Što se tiče SB i sličnih kartica, koristili su to ljudi prije nekih 10ak godina u studijima u mom okruženju kao i u kućnim uslovima, neke su radile ok, a neke nisu, bili su i neki tzv. KX drajveri. Sjećam se kod prijatelja da smo imali razne probleme sa drajverima, zakucavao je Cubase i td. Međutim, upravo negdje u tom periodu, pojavljuje se M-audio na našem tržištu sa Audiophile 24/96 vrlo povoljnom karticom koja je bila vrlo stabilna i jednostavna za upotrebu sa veoma pristojnim rezultatom snimanja (analogni stereo in & out, digitalni izlaz kao i MIDI in & out). To je ujedno bila i moja prva zvučna kartica, i danas je posjedujem i koristim i ni jednom, al baš ni jednom me nije iznevjerila. Neću je nikada prodati iz dva razloga: 1. sentimentalni (priznajem) jer jako mnogo radova sam uradio sa tom karticom, 2. male pare mogu dobiti i kada je prodam pa ću radije da je ostavim sebi (sve sa originalnom kutijom) za uspomenu na te dane, to novac ne može da kupi ![]() Ah taj početak trećeg milenijuma, mladost i ludost ![]() Još samo da dodam, tržište je danas sasvim dobro popunjeno sa budget karticama (PCI, USB i FW), koje su daleko ispred tih starih kartica (bar po specifikaciji i mogućnostima, da ne nabrajam sada sve). Danas je to sve iskristalisano, optimizovano za sve DAW sisteme, ali nostalgiju nam ne može niko zabraniti ![]() Last edited by Goran B; 23-06-2013 at 11:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Na kraju - SB klasa kartica nikada nije bila namenjena studiju. Starije kartice tipa RME, pa onda - Creamware... MOTU - takodje - nisu bile lose po pitanju kvaliteta usnimavanja i nisu mnogo zaostajale za danasnjim. U prvom postu se tvrdi kako su stare zvucne karte tipa SB (ali samo na XPu ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Lekic
|
![]()
Uvek se setim mojih pocetaka i tada aktuelne price medju krugovima o novom albumu Bajage koji je kompletno radjen i snimljen na staroj Terratec EWS88MT kartici .. mislim da je to bilo pre 12 godina, tj. album koji je izasao u to vreme, ne mogu da se setim tacno koji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Zmaj od nocaja -- 2001 ??
Zanimljivo da me ova naslovna uvjek odusevljavala ne zbog neke "tehnicke" strane ili "skupe" produkcije nego kao aranzmanski i produkciono neobicna numera.
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
kolko znam, ovaj album je radio negovanović u svom studiju, i kolko god terratec bio možda jedina kartica u baladi, siguran sam da tu ovog rezultata dobacuje i još podosta neke opreme kod njega vazda prisutne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ispravka, http://www.discogs.com/Bajaga-Instru...elease/1048126
Habić, programirano kod Bajagića, a snimano i mixano u 5ici, mastering Oliver J. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
...ima i Phono stereo ulaz, ba? prilagođen, sa softverskim RIAA filterom... Imam neki dosta dobar Pioneer gramofon, i kačio sam na to...ufff...stvarno jebeno dobar sound, skidao neke stvari i tako. Pozlaćeni činčevi, optika, coax, midi, s-pdif...brrrdo svega...stvarno odlična sprava!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka zvucne kartice za recording | Head | Computer Hardware | 7 | 02-09-2012 10:59 AM |
Dve zvucne kartice | Petrenj | Computer Hardware | 9 | 13-04-2012 03:16 AM |
Potrebna pomoc u odabiru zvucne kartice za... | Napoleon | Computer Hardware | 6 | 16-09-2011 06:46 PM |
Soundless dve stare nove stvari | HeatMan | Promocija radova | 3 | 22-12-2009 04:10 PM |
izbor zvucne kartice | liman021 | Computer Hardware | 2 | 08-05-2006 01:38 PM |