Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2013, 07:50 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default hitnoo pomoc :) XG yamaha?

e ljudi trebate mi ko oko u glavi !!
kako da vidim sve boje i da pozovem ih iz vsti plugina YAMAHA S-YXG50?
znaci voleo bih koristiti taj plugin max al ne znam kako pozvati neku boju niti znam napamet sta pozvati, sta ima u njoj, a ??

pod dva, kako i sa cim najbolje kontrolirati ovaj pluggin, izvuci max iz njeg/?
ne samo odsvirat midi nego i dati mu zivosti sa svih strana iz njeg sto ima, od efekata, cut of, svegaa
Attached Images

branoy is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2013, 08:05 PM   #2
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: hitnoo pomoc :) XG yamaha?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
e ljudi trebate mi ko oko u glavi !!
kako da vidim sve boje i da pozovem ih iz vsti plugina YAMAHA S-YXG50?
znaci voleo bih koristiti taj plugin max al ne znam kako pozvati neku boju niti znam napamet sta pozvati, sta ima u njoj, a ??

pod dva, kako i sa cim najbolje kontrolirati ovaj pluggin, izvuci max iz njeg/?
ne samo odsvirat midi nego i dati mu zivosti sa svih strana iz njeg sto ima, od efekata, cut of, svegaa
...malo me zbunjola. probaj ovde http://jp.yamaha.com/products/music-production/
Mislim da trebas sound font..i tako nesto.
Procitaj ovaj forum tu nesto zbore o tome!
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=136018

I JOŠ NEŠTO..sjecam se davno prije i ja sam s time kemijao i kolko pamtim nešto mi zbrkalo sa pc-em..mislim da posle nisam mogao niti ga deinstalirati ..ili tako nešto..ostalo mi to u glavi tako da sam ga potpuno izbrisao sa HDD...!??

Last edited by idvi; 23-05-2013 at 08:19 PM.
idvi is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2013, 10:58 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

nasao sam XG EDITOR za Cubase 5 dzaba, orginal. evo svima
http://download.yamaha.com/search/de...=jp.yamaha.com

sve yamahe poseduje i hardwer i soft, izaberete model i radite,
instalira se kao midi plugin, ima i knjiga uz njeg. sreca na ENG je. iako je instal na JAP
poz
Old 24-05-2013, 07:32 AM   #4
romario
Junior Member

gdje je knjiga kolega ...
romario is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2013, 11:42 AM   #5
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
nasao sam XG EDITOR za Cubase 5 dzaba, orginal. evo svima
http://download.yamaha.com/search/de...=jp.yamaha.com

sve yamahe poseduje i hardwer i soft, izaberete model i radite,
instalira se kao midi plugin, ima i knjiga uz njeg. sreca na ENG je. iako je instal na JAP
poz
..cekaj jel ti to mene zaj..... pa ja sam ti to i poslao..nemoj da se kiti? tudjim perjem
Old 24-05-2013, 12:05 PM   #6
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Branoy druze, ja mislim da sam koristio taj plugin tamo negde pocetkom veka, i ako se dobro secam kada se on instalira kreira novi MIDI port preko kojeg mora da radi.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2013, 02:24 PM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

idvi, kao prvo poslao si link od yamahe, nisi poslao direkt link od neceg sta mi je trebalo, jer verujem isto da ni ti nisi imao pojma za ovaj plugin al si dao link yamahe pa kao trazi tu. plus pricas napamet neku pricu trzi soundfont?? plus taj vsti plugin nikad ne moze da utice na windows i da se zajebe, to je sasvim obican vsti plugin, koji sam treba par koraka paznje,, msm el se ti zezas? ne se ljutis!! na plugin na yamahi sam dosao citanjem mnogo drugih sajtova, koji su me uputili direkt na to, i da taj postoji samo za cubase 5 u instal modu, sto mi max odgovara

lamash@ to je sasvim normalno, ubacis plugin, kreira ti midi traku odmah sa njim ako zelis ako ne kasnije rutovanjem kako gde i sta, i naravno da radi al svira samo pocetni piano.
Old 24-05-2013, 03:39 PM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Cekaj, svi ste se nesto zbunili...

Branoy je trazio neki softver za kontrolu XG parametara, a ne program koji proizvodi XG zvuke.

Usput, postoji taj S-YXG50 stariji plagin, kojem ne treba soundfont, vec ima u sebi XG zvukove i podleze XG standardu.
Inace, XG je prosiren GM(general midi) standard, koji je yamaha pokusala da progura, obogacen mnostvom poboljsanja.

Postojao je, koliko se secam, S-YXG50 i S-YXG100. Oba su soft XG generatori, sa time sto se jedan od njih zapravo integrisao u sistem, nesto kao Microsoft MIDI synthesizer, pa smo u to vreme instalirali onaj MIDI-Yoke, virtualni MIDI port, kako bi pristupali XG zvucima. E sad, davno to bese, ne secam se sta i kako tacno treba. Dakle Yamaha XG WDM Soft Synth

Napravili su i VSTi varijantu (OVDE) valjda kasnije, bez uplitanja u sistem (ona "normalna" verzija ionako radi samo na XPu x32)...

Branoy, svaka cast kako izvlacis to "retro" digitalno djubre Probaj NI BandStand, to je GM sintisajzer, ali sa odlicnim zvukovima i mogucnostima. Svakako je mnogo bolji od obicne M$ midi implementacije, mada ovo XG cudo nije uopste za bacanje... Ovaj predivni "tjun" ce prepoznati svi koji su ikada hteli da se bave muzikom na PCju

Samo XG-50 softsynth (u to vreme je harao samo hardver i SFont, a VSTovi nisu ni postojali, tako da je ovo bilo prilicno impozantno...)
Old 24-05-2013, 04:13 PM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

tako je psionic, samo me interesovalo kako iz tog plugina naci i menjati zvukove.sto se tice ovih novih sintova slabo me sta privlaci kao mene licno, ja volim muzikalnost, stare stvari, cast svemu novom, ovaj plugin ima sve boje koje me zanimaju, i sa XG se cuda stvararaju, uzivam u muzici, dok ovo danas samo tuc tuc loopovi, sranja, mislim na sve sto se pravi samo sintovima,
sve je to lepo, al kad ja ubacim neki XG midi i pustim kroz taj sint XG, vrati mi se zivot!! ko razume razume, ko ne jbg,

evo jedan na brzinu snimljen XG
http://picosong.com/F8ti/

e sad posto postoji varijanta vsti moze se sve do jednog instrumenta jos farbat na kanalima,
ovo je samo iz jednog plugina

pc. da dodam, kad udjem u cubase, insertujem taj vsti plugin, svira klavir, to ok,, onda odem na midi plagin insertujem XG EDITOR, u njemu udjem nadjem boju neku sad pa sad, i ostane boja, e sad kad snimim projekat pa ponovo ucitam, samo se cuju sve klaviri u cubesu?? sta treba jos?
Old 24-05-2013, 05:19 PM   #10
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
pc. da dodam, kad udjem u cubase, insertujem taj vsti plugin, svira klavir, to ok,, onda odem na midi plagin insertujem XG EDITOR, u njemu udjem nadjem boju neku sad pa sad, i ostane boja, e sad kad snimim projekat pa ponovo ucitam, samo se cuju sve klaviri u cubesu?? sta treba jos?
Program change parametar ? Probaj i da u filteru za midi (cubase properties) iskljucis Sysex i Program Change filtriranje... Mozes i rucno da editujes kontroler za Program change pa zapamtis projekat

Probaj da nadjes neki .xml template za Cubase, moci ces direktno iz Cubasa da menjas zvukove (sa korektnim nazivima) i sve ostalo. Ja npr imam za Korg Pa3x template i direktno iz Cub MIDI kanala mu biras boje i ostalo... Malo moze da bude zeznuto da nadjes xml template za taj xg, mada pretpostavljam da ima. Ako naidjem na neki, postovacu...

Naravno, mozes da nadjes negde .pdf za implementaciju MIDI parametara za XG, pa sve rucno, ali to je muka. Ovi "stariji" sto su radili sa midi hardverom ce mozda nesto vise moci da kazu na tu temu...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules