Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2013, 06:05 PM   #21
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Specrum analizer ali hardver..

Radio sam mono proveru projekata i najbolesnije sto nisam uspeo ni uz pomoc toga da reshim problem,necu da greshim dusu ta mono provera zna bas dosta da pomogne.gotovo na svakom projektu koristim poneki mono synth za npr neki lead pa mozda se zato stvara taj konflikt faza,josh preko tog lead syntha mono delay,nisam pametan..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 09:29 PM   #22
Granata
Member

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Radio sam mono proveru projekata i najbolesnije sto nisam uspeo ni uz pomoc toga da reshim problem,necu da greshim dusu ta mono provera zna bas dosta da pomogne.gotovo na svakom projektu koristim poneki mono synth za npr neki lead pa mozda se zato stvara taj konflikt faza,josh preko tog lead syntha mono delay,nisam pametan..
pa ako je synth mono, onda ce valjda biti manje problema sa fazom?

I jesi li uspeo uopshte da reshish probleme sa softverskim phase scopeom?

meni nije bash jasno iz tvog pisanja kakve konkretno probleme imash sa fazama? uvek postoji prirodno nekakva interakcija medju fazama razlichitih traka i u razlichitim delovima spektruma, pretpostavljam da mislish na interakciju kicka i basa i na loshu translaciju stereo synthova u mono?
Granata is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 10:02 PM   #23
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Mislim da znam gde greshim evo primera.
Cesto zapocinjem projekat tako shto palim omiljene synthove fm 7 i ni pro53 obicno odmah u startu napravim lanac efekata npr oligaric filter,tesla rescue,cubase mono delay,voxengo marvel eq.a od midi efekata cubase arpache 5,i josh napravim sendove npr mg trigger gate i waves rverb.na samoj pocetnoj tacki projekta ja treba da zadam volumen i da sve shto se izdogadja nikako neutice na glasnocu ili freqventni opseg tog instrumenta(jbt pa da probam jednostavno compresor da ubacim u lanac,uvek pravim veshtacki sidechain i nevolim kompresore bash nesto,zato shto uvek morash da napravish neki kompromis,90% istretiranog materijala pomenutim compres zvuci extra a 10% uvek otpadne ili se samo spljeska(slobodno receno). meni se to dogadja..no shto se tice faza ono shto je vasa pomenuo mono korekcija malo pazljivije slushanje i reshen problem..
Old 10-05-2013, 10:08 PM   #24
Granata
Member

pa eto, znachi nema potrebe za hardverskom analizom
Granata is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 10:19 PM   #25
bubu
Member

a majko mila pustite čovjeka. Oće da da pare na svjetlucavi uređaj i očito to jako ?eli (iako nema koristi od toga. Sumnjam da ima i od muzike previ?e koristi, pa za? bi i u ovome tra?io smisao i korist). Kupi ti to ako uspije? naći
bubu is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 11:11 PM   #26
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Nema teorije,hocu reci mnogo para treba,tako da mi preostaje jedino da uzmem krsh od kompa da sluzi samo za to.ni ujednom trenutku nisam to posmatrao kao fensy svetiljka u sobi vec kao nesto potrebno.kao npr ja sam neko vreme odlepio dok sam shljakao na cubasu na jednom monitoru,treba mi prostora.potreba da pratim vishe radnji istovremeno e sad kao sto rekoh ja nezaradjujem od muzike ali sam ludak za zvukom ali bash,tako da ako neko zna neku bolju kombinaciju da se poveze to bio bih mu zahvalan...
Old 11-05-2013, 09:12 AM   #27
nikolaivanic
Senior Member

Nije mi jasno zasto ti treba drugi comp? uzmes jos jedan monitor, drugu karticu sa jos 2+ monitorska izlaza, ubudjis da sve sljaka.. neki vst analizer u master i to je to. jaci kompovi bez problema rade sve odjednom..
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 10:09 AM   #28
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Ja sam sve optimizovao prema kompu i meni je uvek upaljen smartelectronix i izotop 3 na kome uvek mogu da pogledam phase scope,ali imam utisak da bih vishe trebalo da posmatram muziku koju su odsljakali profi engineri bash kroz taj phase analizer.ovaj komp na kome radim muziku planiram da iskoritim tako sto cu imati 3editing ekrana(mnogo elemenata,ja nazalost moram tako tesko mi da se snadjem,pa u jedan rm3 ja zabodem 18zvukova* po 6rm 3,koje imaju i grupe i sendove i naravno tona automatizacije).postoji nacin da se sav taj zvuk sinhronizuje uz pomoc automatizacije,da nedavim sav taj proces trazi da konstantno visuelno pratim tu automatizaciju(ma iskreno za to mi je i 3 22"ke malo)i da je razvijam kako se projekat odvija.no taj phase scope bi pomogao tako shto bih uvek mogao da posmatram u njega npr dok slusham psarasa ili dok npr gledam game of trons.imam utisak da propushtam neki deo spektra koji bih mogao da iskoristim za neshto(moje misljenje).molim vas za razumevanje da neko nemisli kao vidi ga freak 3 monitora hoce josh..
Old 11-05-2013, 12:38 PM   #29
Byte
Junior Member

sinko pazari ff 400 ili 800 skini DIGICheck
vise od 3 monitora ti ne treba
i batali psarasa ima staru produkciju
bolje slusaj delirianta ili gledaj sta vise volis
Byte is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 01:00 PM   #30
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Ja sam sve optimizovao prema kompu i meni je uvek upaljen smartelectronix i izotop 3 na kome uvek mogu da pogledam phase scope,ali imam utisak da bih vishe trebalo da posmatram muziku koju su odsljakali profi engineri bash kroz taj phase analizer.ovaj komp na kome radim muziku planiram da iskoritim tako sto cu imati 3editing ekrana(mnogo elemenata,ja nazalost moram tako tesko mi da se snadjem,pa u jedan rm3 ja zabodem 18zvukova* po 6rm 3,koje imaju i grupe i sendove i naravno tona automatizacije).postoji nacin da se sav taj zvuk sinhronizuje uz pomoc automatizacije,da nedavim sav taj proces trazi da konstantno visuelno pratim tu automatizaciju(ma iskreno za to mi je i 3 22"ke malo)i da je razvijam kako se projekat odvija.no taj phase scope bi pomogao tako shto bih uvek mogao da posmatram u njega npr dok slusham psarasa ili dok npr gledam game of trons.imam utisak da propushtam neki deo spektra koji bih mogao da iskoristim za neshto(moje misljenje).molim vas za razumevanje da neko nemisli kao vidi ga freak 3 monitora hoce josh..
Ju tok tu mach plus ulozi barem 200 evra u zvuchnike pa moooozda bude iole neke zabave od tog tvog tripovanja oko muzike.. realno brate
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules