Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2013, 11:19 PM   #21
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: cubase vst32 5 2001 help?

Dokaz da je ovo:
http://postimg.org/image/3o9xw5i89/
nekome ljepse od ovoga:
http://www.delamar.de/wp-content/upl...02_mixer_1.png

je samo dokaz one stare narodne - 100 ljudi - 100 cudi - 200 sisa

Meni licno prijaju nova dizajnerska rjesenja, narocito opcija da mogu da pojedinacno odredjujem boju i intenzitet boje odredjenih dijelova (inace volim tamnije nijanse) . A ovo sto si napisao za stare snimke, da nemaju lomljave - nemaju je samo iz razloga sto si ih TI tako smiksao, a ne zbog toga sto ti je midi traka bijela, crna, sto su boje bile drecave ili nisu..i mene je impresionirao SX3, pa me je oborila sa nogu petica i mislio sam to je to..nakon instaliranja 6.5 mislio isto tako - to je kraj svijeta, nema dalje, da bi nakon testiranja sedmice, sad jedva cekao da uradim update na 7, jer mi je na prvu ruku legao novi interfejs, postavka i ostalo, i ugodniji mi je oku, uz jos dodatne opcije koje nudi..sa reasonom mi je bilo drugacije, bio mi je tezak za provariti zbog svog koncepta, dok nisam usao u fol, i sad mi je skoro pa svejedno u kom radim, samo sto je Reason daleko ograniceniji po pitanju strukture, koristis samo ono sto je unutar njega..pomenuo si isto i komplikovanost samog DAW-a - dobar DAW mora u sebi imati hrpu opcija, jer je komplexan i mnogo toga mozes da uradis, mnogo vise nego u tim prijasnjim verzijama, i to je generalno isto za sve vodece..vidio si vjerovatno prezentaciju Reason-a 7 - daleko kompleksniji, i dosta drugaciji, mora biti u trendu i ponuditi ljudima sto vise, da bi zadrzali stare korisnike, i privukli nove, i to je jednostavno tako..2013-ta je, sve ima tendenciju da bude vise ''futuristic'', i po meni i treba, sve dok performanse ne idu prema dolje..da ne spamam vise
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 11:17 AM   #22
nikolaivanic
Senior Member

Brano, jesi'l pogledao sonar 6-8? Radi odlicno, pomalo podseca na stari cubase, lako se stavljaju drajveri, ne opterecuje komp, manje futuristican od cuba... jedino je sporiji u desnom kliku-edit. verovatno je brze ako se radi mis+tastatura...ne koristim to.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2013, 01:28 AM   #23
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
Brano, jesi'l pogledao sonar 6-8? Radi odlicno, pomalo podseca na stari cubase, lako se stavljaju drajveri, ne opterecuje komp, manje futuristican od cuba... jedino je sporiji u desnom kliku-edit. verovatno je brze ako se radi mis+tastatura...ne koristim to.
Branoy, koliko sam te upoznao ovde na forumu, ne verujem da ce ti se mnogo svideti Sonar. On je dosta napunjen opcijama, u pojedinim stvarima slozeniji od Cubasea, ali isto tako - dosta mocan. Mozda ce da te sludi totalno. Ja koristim Sonar X2, krenuo sam sa Sonarom 7, ali mislim da ce to slicno da prodje kao i onaj DP8 kod tebe (istini za volju i meni je malo retardiran, mada mu je deo za detekciju pitcha u audiju totalno dobar, cak izgleda kao Cubaseov, a i mislim da malo bolje radi)

U pravu je Nikola sto se izgleda 8ce tice, ali npr X2, iako izgleda futuristicki - ustvari je dooosta pojednostavljen sonar 8, pa kad se umoris od 8ce, probaj i taj X2, pa tek onda dizi ruke ako ne ide sa Sonarom.
Old 13-05-2013, 09:33 PM   #24
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

e ljudi eo probavam sonar, instalirao prvo 6, izbrisao pa 8. msm svidele mi se neke stvari na 6, pa rekoh ajde osam, bolji je , ne bi preko nista, sacu malo experimentirati po njemu, ima direct X , ima fin rolandov modul, ima sveg nest. sam da skontam midi, i ono osnovne stvari da mogu brzo po njemu odat, pa ce pokazat neko vreme, jel ostaje u igri, imam onaj zadnji X2 15gb verzija, instalirao bio, al pola nest nije radilo, falilo, dal nisam dobro pratio malo zajebano upustvo

a onaj motu je svemirski brod za sve!! ovo je kao kod kuce spram njeg hahahah
branoy is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2013, 03:37 AM   #25
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

osposobio sam X2, izgleda da je opasan, sintovi su mu mrak, lako ko da sam u cubesu one osnovne stvari, uu, njeg testiram!! vec mi se svidja . ne znam koje su mu mane, zao mi samo onog cordera sto sam napravio terce u cubesu5, ne znam dal se mogu ovde u ovom. to bi mi jedino falilo na prvu,
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules