|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Dok se većina ljudi trudi da na svojoj kućnoj opremi dobije "profi zvuk"... ovi rade na ICON-u D-command ES, PT HD3, skupim preampima i mikrofonima, a zvuče ko da je bubnjar jutros kupio laptop, pa čisto da isprobaju kako radi mikrofonski ulaz.
Poznajem producenta, on hoće ba? tako. Umetnik čovek. I ba? tako i treba. A i pesma je ba? kakva treba da bude. http://www.youtube.com/watch?v=Z1iAcUqfnZ4 Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 29-04-2013 at 04:55 PM. Reason: naslov |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
S'obzirom da se generalno slazemo da se sve vrti oko vokala, uopste me ne cudi ideja za ovakvim pristupom
![]() Spot je sjajan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Da, uvek se sve vrti oko vokala i pesme. Kompatibilnost je ključna reč, a ovaj rad je vrlo kompatibilan. Retka stvar.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ma ljudi, mozes da imas i ProTools SuperHDUltraNative14.3.01.268 i sve zive miksere ovog sveta... Ako nemas pesmu, nemas nista. Imaj dobru pesmu, snimi je u WCu na mobilnom, super! Hvala Bogu da jos postoji po neki band u ovoj napacenoj zemlji, da nije sve Zeljko S(l)amardzic i Zeljko...znate-vec-koji. Malo me podseca na zlatno doba Paket Aranzmana... 'Ajde, samo napred, ziveo rock'n'roll!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ja mora da sam lud, meni sonicno ova pesma zvuci super :S
Dakle miks, zvuk, ton, "timbre" sta god, mi skroz radi u funkciji pesme, i skroz podrzavam to da ne treba sve da bude konvencionalno itd, da treba da postoji neki pecat... Mada ja ovde ne cujem nista nekonvencijalno :S Mozda pesma ne bi davala istu emociju da je miksana drugacije. Ovo je mali offtopic, ali je on topic po pitanju toga da ne mora sve da bude po nekom "ps"-u. Jeste da ovo nema nikakve veze sa srpskom pop produkcijom, a meni mahom srpska pop produkcija zvuci uvek isto, dok recimo dobra strana pop produkcija, svaki album ima neki svoj pecat, ovakav zvuk bubnja, onakav zvuk vokala, te nesto krchi, te ovo te ono, sve uradjeno namerno u sluzbi pesme i emocije, ovde se ljudi nekako plase toga, ali ne kad je u pitanju ova pesma recimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Pa to ti ka?em
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Uopšte nije moja šaljica čaja ali mislim da ima šmeka definitivno.
Last edited by Danilo S; 30-04-2013 at 12:03 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
nazovi alt scenama.Od filosofije miksanja, do prostora , pa cak i aranzmana.
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
i meni je sve dobro..taj sound muzike iza bas treba da bude takav..i odnosi i boje itd...
moj problem (kao i uvek) vokal linija. Ne glas (kako je snimljen ii kako sedi u miksu) nego kako ima par reci koje ne pasuju bas 100% ili nisu zavrsene kako treba - odpevane.. isto tako par reci da se zamene u tekstu sa inteligentnijom zamenom (isto znacenje) i onda bi bilo do jaja. Nema veze sto je to tzv. "alternativa" - ovde (UK) je alternativa sve pod konac! Melodije, tekst, itd...malo treba, malo...ali to je vec u domenu producenta koji to treba da sugerise i natera pevaca / tekstopisca da malo pusti mastu na volju i poradi na najboljoj mogucoj varijanti.... Sve moze da se poboljsa i popravi..uvek ! Pa nek je i za 10% - bice bolje ..a ovde malo treba.
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Pratim ih ba?, ba? dugo. Jo? od ranih devedesetih kada su činili ekstrat nekih sada?njih bendova, sakupljeni u projektu "Pozori?te ?e?ira", Ljudmile Stratimirović.
Mislim da je reč je o velikim umetnicima koji su se od početka prona?li u nekom svom svetu, a karakter im je takav da ne prave kompromise sa osećanjima, premda su se ova tokom godina brusila, postajala finija, i to se, između ostalog, čuje i kao promena u načinu na koji pristupaju samom sviranju i produkciji. Meni je naročito interesantan njihov instrumental objavljen na kompliaciji "Leopardov rep". On je opozitan onome kako ih do?ivljavamo danas, kada svoj pop-izraz ?timuju u studiju, i tek na koncertima pokazuju koliko to rade pametno, bez iluzija da im isti bude oslonac i kamen o koji će se spoticati kada stanu pred publiku. Ako ste raspolo?eni, i ?elite, evo pa čujte...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Optimizacija XP-a zabluda? | pedjah | Audio Software | 38 | 07-02-2008 04:47 AM |
..Alesis M1 Active Mk2 zabluda?.. | lesha | Monitoring | 10 | 03-05-2006 01:59 PM |