|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Moze. A moze i debitna ako ima oznaku visa (visa electron, visa inspire...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Kad sam video jutros ovaj thread pomislio sam da je neka zalutala prvoaprilska sala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]()
...
Quote:
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Uspe?no sam registrovao nalog i verifikovao karticu (VISA) kako bih povećao limit za transakcije. Dok se ne verifikuje kartica postoji limit do 500e.
Za sad postoji problem za ljude koji su nekada napravili naloge na okolne dr?ave da prebace na Srbiju, ali će se, nadam se, i to ubrzo re?iti... Samo jo? ostaje da vidimo koliko će carinici da trljaju ruke od svega ovog i po kojim kriterijumima i "katalozima" će da procenjuju robu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
I dalje nema primanja para tako da....dovidjenja do daljnjeg
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
A sta je sa robom od 50e, pa navise?
Primer: nadjem na ebay stvar koja kosta 150e, a dole gde je postarine, izaberem "srbija" i izbaci mi 50e.Znaci li to da placam 150+50=200e? Ili se placa carina?i kako se ona izracunava ili kako te rebnu? Last edited by Nemania; 10-04-2013 at 06:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Vodite računa, na stvari koje nemaju prateći račun a vrede do 100e bar ja do sada nisam platio nikakav dodatni namet. U slučajevima kada je vrednost veća ima plaćanja, do sada ja plaćao u odnosu na račun. Mada ne bih smeo da se kladim da će ako recimo kupite na ebuy ne?to ?to ko?ta $3000 za male pare carina na njih i ići. Imaju i oni internet i lako mogu da provere ?ta i koliko ko?ta, dakle nije mnogo bitno koliko ste ne?to platili, već koliko vredi. Ovo ipak zavisi od slučaja do slučaja, kod koga va?a po?iljka zapadne, neko će je kao sitnu i propustiti ali neko i neće. Mogu uva?iti račun ali i ne moraju.Pesnička sloboda. Ali ovo je normalna star i od nje ne treba be?ati. Druga stvar je ?to bi mi sve da bude ba? jeftino, ali ne mo?e se uvek (a i ne treba).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Traffica
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Prenosim vam iskustva sa jednog drugog foruma: "Jedan lik na forumu je narucivao tablet iz kine, i na carini su ga umesto 60 dolara, vrednovali kao uredjaj od 100 dolara i u skladu sa tim mu naplatili carinu i porez. Otisao je da se zali (sa sve dokazaom u vidu izvoda iz banke) i posle nekog vremena je dobio sledeci odgovor: Dobio sam danas re?enje od carinarnice Beograd za onaj tablet i naravno ne pada im na pamet da vrate pare, zar je i?ta drugo očekivano u srbistanu najvećoj ?ithole na svetu...Ukratko ka?u da nisam trebao da primim paket već da ga zajedno sa prigovorom na carinsku proceduru vratim nazad!!!" Dakle, pazvljivo, ovi nasi su utrenirani da sto vise naplate! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Samo da napomenem ,da to nije nova procedura,ona vazi od pre 30 godina.Carinska osnovica se racuna ,cena robe (po racunu ili internoj proceni carinika) +transport!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime | STUDIOTON | Pricaonica | 62 | 09-09-2013 11:51 AM |
Dobrovoljac sa paypal nalogom,neko? | alen | Razno | 1 | 05-04-2013 10:01 PM |
Paypal uskoro i u Srbiji | STUDIOTON | Razno | 77 | 18-11-2012 03:13 PM |
paypal kupovina | liman021 | Pricaonica | 10 | 20-03-2011 09:50 PM |
PayPal | samsara | Pricaonica | 5 | 13-12-2008 02:04 AM |