Quote:
Sonikmatter se uskoro gasi
|
Cunka.com ("Mastering VAST") takodje "apgrejduje" forum vec dugo. Nisam siguran sta se desava trenutno sa njima, ali svasta dobrog je bilo na tom forumu.
Quote:
Godinama kao prvu spravu sviram motif ES...... imao sam uvek jos bar po jednu klavijaturu (pricam o nosenju na live) [...] i treba da presviram prvu svirku samo sa k2661..... nigde me nije bilo....
|
Kod mene suprotno iskustvo - Motif XS + PC3K6. Yamaha je toliko bila tiha i 'ravna' pored Kurzweila da sam je prodao posle par meseci i ostavio samo PC3K. organe nisu mogle da se porede, recimo. Kurz bi rezao u pozadini dok motifa nigde nema. A tek VA1 "analogija", to je bruka i nevolja ako imas iole profi patch-eve. (OK, mislim da toga nema na staroj K seriji... mozda ima KB3 mod, ne secam se?). Klaviri su bili mrtva trka, dok su gudaci orgazmicni na Kurzweilu. I tako je Yamaha morala da ode.
Zavisno od tipa svirke, Kurz moze ili da odradi sve bez da taknes i jednu farbu, ili da nema apsoultno nista upotrebljivo i mozes samo da blejis u prazno. Kontam da K26x nije nista bolji (ili gori). Treba mnogo raditi sa tom masinom da se dobiju pravi rezultati. VAST je zajebana stvar.