|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Amater zbori:a kaj se tiće idvi
isto ono kaj pita i kravadinka između redaka koliko se ti uopće kužiš u komp osim ono turn off ...eto di ga na idvi to ti i teba..rekla bi moja baba: pomogni sirotu na svoju sramotu! Evo ti post gde sam ti svim srcem htio pomoc ...a sad odjednom neznam ni komp upalit??? http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41784 ...ako si sada napredovao da bolje razumeš kaj si onda pital reko bi sam sebi...stvarno ne pada mi na pamet kaj bi si rekel.
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 03-04-2013 at 09:57 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Bitno je da moj virus radi, e sad nemojte se mnogo svađati oko toga.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
..vec kad sam zapoceo ovu zbrku red bi bilo da i finisiram
![]() Moguce da to nekom pomogne...jer od svih znalaca koji su davali savjete dobio sam SAMO savjet bacaj u SMECE (HDD).Jedan od njih je i moj junior koji je slucajno (ne kurcim se) magistar informatike i u jednoj velikoj firmi odrzava sustav po celoj bivsoj Jugi. A da mi olaksa donio mi disk od 1tb. ![]() ![]() ![]() E a stari se pocel zaj time...i googlal i googlal i dooogoglal ![]() Dakle: HDD Segate 153 gb SATA..na njemu dve particije na jednoj je OS. DRUGI hdd u istom kompu takodje 2 paricije i na jednoj je isto OS.(radi se o WinXP) Kod bootanja izaber na koji hocu ici..dakle ja sam bio na Windowsima koji se zove Razno i povezan je sa internetom a onaj drugi je goli Windows samo za audio i nije povezan i iz njega su obustavljene sve radnje koje mi ne trebaju.!(da ne filozofiram) Dakle ja sam doticnu radnju radio na Win "Razno" tj u trenutku kad sam desnim klikom tra?io da vidim velicinu "Bass Prim.nki" doslo je do zamrzavanja PC. Prisilan reset i on pocinje cekirat HDD ALI samo do 4% i tu STOP. E sad dolazi MY SON i usteka USB sa nekim propro softom...a analiza kaze gecrk HDD bad sektor=smece. Posto preko Acronisa imam backup to me nije pogodilo a i umedju vremenu sam dobio i novi HDD..vrag mi nije dao mira! ![]() Probo preko Boot cd sa svim mogucim i nemogucim softom da skeniram , formatiram ili bar analiziram na 4% error disk. ..i tako googlajuci i googlajuci natrcim na nekom forumu gde lik postavi isto pitanje a odgovorili su mu ovako otprilike (preko google translatora): Ako se dogodi havarija u windowsima koja prjeti da ozbiljno o?teti HDD a Windowi ga ne ćekiraju uzalud ostali softwarei vec samo u MS (bas tako) ga formatirat pa ćekirati. Daljni postupak sam opisao izvadio u drugi comp sa Win XP gde ga odmah pronasao>delete logical driver>Format> i na koncu čekirao ga..rezultat bad sektor=0 ???? Da i moj magistar imao oci ko sarme. ![]() ![]() Eto ako slucajno nekom zatreba pomoc..tu je a slobodno me kontaktira za detalje. NAPOMINJEM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To su MOJA moja..moja..mo (eho ![]()
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
kao prvo nisam pametan a daleko od toga da sam i vi?e od toga
kad čitam ne?to poku?am čitati i između redaka pa i kad mi netko ka?e da sam glup ja mu ne zamjeram jer u biti to je i istina svoje gluposti i neznanja se ne sramim jer to je jednostavno tak... no nastojim iq povećati pa mo?da jednom i uspijem. usput bila zeka ili ne kad bih ja sve uzeo zdravo za gotovo ?to sam sve dobio po nosu i sl..danas bih bio negdje dva metra ispod zemnje ili u najbolju ruku sa ?akom tableta za doručak ručak i večeru.. Ovak sam jo? uvijek na dvije tablete i to izgleda zbog genetike Izvinjavam se svima koje sam nekako povrijedio ako se to tako karakterizira ali ruku na srce ?to bi ti rekao da sam ja napisao onaj isti post koji si ti stavio u vezi kolapsa.. a usput mislim da je sve ovo o?lo nekoliko svetlosnih godina dalje od teme o tamburama i sličnim kuhačama |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali ak dobro pratis Rumski a ja ga pratim sto vrlo lako mozes i vidit od kada neki komentari pocinju sa reverbom a zavrsavaju koji je DAW bolji ili jel bolji Cubase i Reaper ili takva i sl. stvari i tako je od 2003 od kad sam ja na ovom forumu....Znaci nista novo pricamo i pricamo a i pomazemo jedni drugom kolko mozemo i umijemo. Naravno u 10g dosle su druge generacije koje moram priznati (nemojte me razapet molim vas) puno su netolerantnije nego one od vremena Sandroba i ostalih....nažalost!
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 03-04-2013 at 12:32 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#28 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
HDD nekada pocne da luduje izmedju ostalog, na primer zbog lose konekcije izmedju njega i SATA kabla - verovali ili ne! SATA kabl se nekad sludi jer je plastika koja ga drzi dosta podlozna deformaciji i kontakti se jednostavno izgube. Desilo mi se vise od jednom, da sam resio problem u kompjuteru zamenom SATA kabla. Takodje PATA kabl ume da utisne neki od pinova, tako da pin nema kontakt sa kablom. Dakle, nije na odmet pregledati stanje iglica na PATA hddu, kao i stanje kabla na SATA hddu. U samom Windowsu, postoji alatka koja se bavi particijama, formatiranjem i kreiranjem istih i nalazi se u "computer management -> disk management" ili u search otkucajte "disk management", ili samo "partitions"... Windows markira bad sectore posle vise neuspesnih pokusaja da iscita sa istih (manifestuje se zamrzavanjem kompa) Neki HDDovi imaju manje vreme cekanja, tako da disk posle par puta jednostavno obelezi bad sector i nastavlja dalje. E sad, u ovom slucaju je mozda doslo do nekog kolapsa NTFS file system, tako da je hard poludeo... Formatiranjem je problem resen, jer je kreiran novi file system. Sta se tu zapravo desilo ? 1.) Mozda je naisao na bad sector, ili neki teze citljiv i hard je blokirao sve. (da, postoje i takvi, read error rate postoji za svaki hdd i nije apsolutno = 0, ali glava se vraca i vrsi jos jedan prelaz, u vecini slucajeva uspesan) Prenosom u drugi komp (mozda se ohladio, promuckao, sta god), formatiranjem se uklanjaju sve informacije, a ako je uradjen i full format (onaj sto traje satima), onda je i bad sector verovatno prebrisan (vise puta) i opet postao citljiv. Ako nije radjen full format nego quick format, hard ce zakucati kada se podatak opet nadje na tom sektoru. Mozda ce ga svejedno uspesno upisati i neutralisati bad sector, mozda i nece - sve zavisi od stanja hard diska. Quick format ne obelezava i ne ispituje bad sektore, samo "prepisuje" postojece prijavljeno stanje... 2.) Problem sa kablom - kao sto rekoh, nekad sistem poludi zbog loseg kontakta sa hard diskom. Pregledati ili zameniti kabl - moze da se lako desi da je to uzrok. Prebadanjem kabla, kabl je pomeren i mozda je lepse nalegao. Svakako bih preporucio zamenu, SATA kablova bar ima svuda. 3.) "Poludeo" fajl sistem - Fajl sistem koji sadrzi razne informacije o fajlovima je postao "corrupted" (virusi i sl) i totalno sludeo hard. Najobicniji quick format je dovoljan. Repair softver bi trebalo da moze da ga resi, tako da je ovo manje verovatno - s obzirom da ga nije resio. Chkdsk sa pocetka windows price bi trebalo da moze da predje tih 4%, mada nisam siguran. Pisem iz dugogodisnjih licnih iskustava, a ne iz googlovih ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kao što sam rekao u skracenom obliku... to se sve dogadjalo unutar tri dana.. .pregrijavanje nije dolazilo u obzir.. postupak je išao ovom tokom 1/ premještaj i zamjena kablova 2/ Provjera napajanja 3/ skeniranje i mogući oporavak boot CD-ima: disk reanimator-jedan od najboljih vele acronis disk director Paragon Hard Disk Manager Easeus Partition Master TeraByte BootIt Next Generation 4/ DOS-chkdsk Rezultat zero ilti nula disk reanimator u Dosu pokazuje crveni bad sektor na pocetku diska. Dalje je postupak kao sto sam opisao i rezultat.! Skeniram sa svim mogucim i nemogucim softwareom za provjeru HDD i disk mi je u vrlo dobrom stanju bez bad sektora bez pretjeranog pregrijavanja i ostalih pretnji. Opet napravio dvije particije i....sve je fit. Kao sto pricam to su MOJA iskustva a googlanje je druga prica i pricica. da i Health je 98%
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 03-04-2013 at 07:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
aiff samplovi u kontakt 5 | saki | Tutorijali | 0 | 19-07-2012 10:10 AM |
Besplatni samplovi | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 2 | 17-03-2010 10:56 AM |
Ableton samplovi pomoc | Lipkran | Audio Software | 13 | 17-10-2009 10:34 PM |
Yamaha MO6 mandolina i tamburica | Sandi | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-08-2006 04:43 AM |
Tamburica | arados | Audio Software | 14 | 14-04-2005 04:04 PM |