Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-03-2013, 02:24 PM   #11
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: ReFx Nexus 2 ima li neko novu verziju???

Ajmo zajedno...

Old 29-03-2013, 05:55 PM   #12
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ne radim muziku za lovu, a i da radim, ne bih kupovao softver, priznajem. Dok god bude piratskih programa koristiću isključivo njih, bez obzira o kojim je programima reč. Takođe, ne nameravam ni da prestanem da skidam filmove i muziku koji me zanimaju, kao ni tzv. futid?e za audio/video monta?u. Kupio sam kompjuter, miksetu, mikrofon, monitore, midi-kontrolere, i par sprava u reku, i tu sam ti ja brale moj sa ulaganjem u digitaliju zavr?io, zna?. Ali, naravno, ne osporavam ničije pravo i ?elju da plaća softver. Bo?e sačuvaj!
Mi programeri zivimo od vazduha i dobre volje i tu smo samo da tebi bude lepo sa besplatnim programima. Kako me samo nervira ovakav stav... yebo ga ti, imas besplatne programe za sta god volis. AKo ne mozes da priustis sebi komercijalne onda koristi njih. Ako vredis ista kao muzicar onda ces kad tad i moci da ih priustis. Do tad smanji malo dozivljaj.

A i ja nemam pametnija posla... admin foruma prodaje kompove koji imaju gigabajte krekovanog softvera a ja nesto pricam nekome u Srbiji. Fak it.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2013, 06:03 PM   #13
Goran B
Member

Goran B's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Mi programeri zivimo od vazduha i dobre volje i tu smo samo da tebi bude lepo sa besplatnim programima. Kako me samo nervira ovakav stav... yebo ga ti, imas besplatne programe za sta god volis. AKo ne mozes da priustis sebi komercijalne onda koristi njih. Ako vredis ista kao muzicar onda ces kad tad i moci da ih priustis. Do tad smanji malo dozivljaj.

A i ja nemam pametnija posla... admin foruma prodaje kompove koji imaju gigabajte krekovanog softvera a ja nesto pricam nekome u Srbiji. Fak it.
Zanimljivo, muzičari se takođe žale da ne mogu zaraditi ništa od svoje muzike zbog piraterije ali paralelno vole da koriste piratske softvere i kada zarađuju novac od muzike.

Iako ne zarađujem novac od muzike, kupio sam par legalnih programa, ono, podrška programerima što su meni neke muke znatno olakšali

Last edited by Goran B; 29-03-2013 at 06:11 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2013, 06:34 PM   #14
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

a daj ljudi sta je to, mozes napravit pesmu za 500eu i eto ti programa, pevaca milion, pa cak i ako ni to, napravi dve po 250eu, potrosio par danaa, a eto orginala. tako ja planiram. sam jos neke stvari da uzmem vanjske za svirku, onda dolaze programi, mozda ni mashine, il reason, cubes dovoljan mi je i 5. itd

uvek se moze kupit ako imas ideju kako. znaci ne vezano da stedis od svirke itd.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2013, 11:28 PM   #15
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Jel moze da se kupi zadnja verzija nexusa 299$ a da rade sva prosirenja...? Ona da se ne kupuju posto ih vec ima

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Last edited by Dexxy; 29-03-2013 at 11:32 PM.
Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2013, 12:51 AM   #16
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Ne, ne, ?ao mi je. Mo?e? slobodno da se nervira?, ali moje je mi?ljenje da te to neće odvesti nigde. Procenat onih koji u svojim računarima imaju isključivo kupljen softver u odnosu na nas druge takav je da se ne mo?e nazvati ni zanemarljivim. Svejedno govorimo li o Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji, reč je o globalnom fenomenu. Pa sad, ako hoće? jedan tako rasprostranjeni fenomen zvati lopovlukom, po meni je to manje ili vi?e isključivo.

Umesto uzaludnog tro?enja energije na ?ivciranje zbog toga ?to neki tamo krajnji korisnik montira u krekovanom CuBase-u, bolje je nerve preusmeriti na smireno razmi?ljanje o tome ?ta to određene programere tera da postanu hakeri. Jednaki genijalci kao i cyber-puritanci, ali svoje znanje koriste da podrivaju rad svojih kolega, a i ono ?to je tobo?e tako logično da bi moralo da se usvoji kao pravilo normalnog pona?anja? U nekim slučajevima, verujem, da se iza svega krije i neka vrsta interesa, ali siguran sam da hakeri mahom svoju "misiju" do?ivljavaju i kao ideolo?ku, u smislu ru?enja "Berlinskog zida" pre nego ?to izbije rat.
Time, zapravo, i čitavoj zajednici upućuju poruku da je potrebno redefinisati razumevanje i namenu intelektualne svojine, ne bi li se ova na kraju oslobodila tereta kapitala koji joj je oduzeo sve druge, a ostavio samo jednu muzu. Samog sebe, tj. novac.
Old 30-03-2013, 01:41 AM   #17
Geronimo
Member

Geronimo's Avatar

Ja ne kapiram zasto ti trebaju te banke? Prijatelju nexus nije igracka nego izbiljan softver za ozbiljne stvari. Sreca je sto postoji hackiva itd da mozes da ga koristis ali nije namenjen za zajebavanje nego za rad. Zapitaj se samo koliko treba vremena i truda za realizaciju.

Dexxy mislim da nemoze mada imas drugi komp mozes da guras tu ripped verziju.
Geronimo is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2013, 11:30 AM   #18
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Time, zapravo, i čitavoj zajednici upućuju poruku da je potrebno redefinisati razumevanje i namenu intelektualne svojine, ne bi li se ova na kraju oslobodila tereta kapitala koji joj je oduzeo sve druge, a ostavio samo jednu muzu. Samog sebe, tj. novac.
Pravdati obican lopovluk nekom plitkom komunjarskom filozofijom... gde sam to vec video...
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2013, 12:03 PM   #19
Goran B
Member

Goran B's Avatar

@Igor: prijatelju niko se ne nervira, svi znamo kako je i šta danas u svijetu, stoga samo opušteno

Pazi, ja na softver gledam kao na alat, ne bih se uvlačio u filozofiju, sociologiju, statistiku i td.
Dakle, ako mi treba neki program koji košta npr. 400 EUR, a sa tim programom završavam posao koji košta isto npr. 400 EUR, naravno da ću ga kupiti i u budućnosti otplatiti oko 10 puta. Što bi rekao naš narod "Đavlu malo bilo".

Ja na to gledam strogo pragmatično, ako je neko otvorio firmu da pravi softvere i prodaje ih, onda je red da te programe platiš ako zarađuješ novac zahvaljujući proizvodima te firme. Kada odeš kod automehaničara ili zubara uslugu uvijek platiš. Za mene tu nema filozofije, treba ti - kupi - otplati i tačka.

Da ne budem pogrešno shvaćen, nemam ja ništa protiv pirata ko voli nek izvoli pa i sam imam par pirata, ali ako zarađujem novac pomoću tih programa potpuno mi je ok da ga kupim i uvijek bih ga kupio, jer smatram da je apsolutno korektno da tvorci tog softvera trebaju da zarade novac takođe od svog rada, kao što i ja želim da zaradim novac od svog rada

Last edited by Goran B; 30-03-2013 at 12:08 PM.
Goran B is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2013, 12:10 PM   #20
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

fix3r: Ako ti je tako lakše, u redu. Ali to i dalje ništa ne govori o tvom mišljenju vezanom za činjenicu da su PROGRAMERI ti koji otvaraju vrata "lopovluku". Ako sam ja lopov (i komunjara ), onda, šta su ti hakeri? Kojom oni to linjom manjeg otpora idu? Time se druškane malo pozabavi, jer ljudi poput mene (a smem da se kladim i tebe) u ovoj priči apsolutno su nevažni. Mi smo šrafovi, razumeš, fora je u ideji da se napravi mašinerija i tome čemu ona treba da služi. Uzroke traži, fuck the posledice.

GoranB: usluge automehaničara, zubara, pekara, vodoinstalatera i... ...programera nisu isto. Dovesti ovo u istu ravan vrednosti i značenja, po meni, značilo bi pojednostavljivati stvari. Tim pre što mi još uvek ne znamo šta je suština piraterije. Razumeti je kao lopovluk, a reč je o globalnoj pojavi, deluje mi neodmereno i ograničeno. Vreme će dati te odgovore, naše je da se borimo. Pa sad, svako za neku svoju slobodu.

Last edited by Igor; 30-03-2013 at 12:18 PM.
Igor is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules