|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Probaj nabaviti mjerni mikrofon, Behringer ili onaj od Krk Erga (kao ?to sam ja), pa izmjeri si prostor prije tretmana i poslije. Ako ti to nije moguće, unesi monitore unutra, postavi ih na zami?ljenu poziciju, pusti neku pjesmu koju pozna? u du?u kako treba zvučati, te pomicanjem tra?i kada ti najbolje zvuče. Teorija i praksa nekada u dosta slučajeva nisu iste. Ja nemam pravilan trokut ( monitor/monitor/sweet spot), a zvuči fenomenalno. First reflection gleda? da ti netko dr?i ogledalo na zidu, te kada sjedi? u zami?ljenom sweet spotu, u odledalu mora? vidjeti monitor - i to ti je first reflection od monitora - zid - uho.
Rijeđa vuna ide u SC-e (super chunk), a gu?ću mo?e? za absorbere i cloudove, za ?to sam ja koristio Steprock C i DP10. Probaj smisliti neke mobilne varijante SC-a, kao ?to sam ja za ulazna vrata studija ... ako ti se prozor ne otvara na taj kut, mo?e? ga i tamo postaviti. Ja bi i?ao ipak sa 10 cm absorberima sa strane - absorpcije nikada dosta. I da, zaboravi na tepih ... bolje drvo na pod ![]() I slikaj sve, pa postaj slikice ![]() Sent from Predator's phone |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Akusticki tretman studija: Kad/Što/Zašto/Kako?? | Shot | Dizajn i konstrukcija studija | 38 | 21-07-2014 02:00 PM |
Zvučna izolacija i akustički tretman sobe za probe | horton | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 20-02-2013 12:44 PM |
interesantni akusticki tretman u restoranu | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 09-01-2013 06:39 PM |
ASC Attack Wall studio tretman | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 27-09-2011 12:26 AM |
Marketing i akustički tretman... | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 19-03-2011 09:19 PM |