Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-03-2013, 10:09 AM   #1
zsimke
Junior Member

Default ESInEar08Experience VS Tannoy Reveal 6D

Da li je neko imao iskustva sa ovim monitorima?Kupio bih neke aktivne studijske monitore pa se razmisljam izmedju ova dva modela.Interesuje me koje bolje rade.Hvala!

zsimke is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2013, 12:48 PM   #2
nikolicdn
Member

Default Re: ESInEar08Experience VS Tannoy Reveal 6D

Quote:
Originally Posted by zsimke View Post
Da li je neko imao iskustva sa ovim monitorima?Kupio bih neke aktivne studijske monitore pa se razmisljam izmedju ova dva modela.Interesuje me koje bolje rade.Hvala!

Ja sam ESI pazario pod utiskom hvaljenja na par topic-a na ovom sajtu! Nisam odusevljen... prodao sam ih posle mesec dana! Ne svidja mi se zavrsna izrada (jeftino), materijal membrane, neobuzdanost basa, nekalibrisanost izmedju kutija (bar u mom slucaju)... Kod te kutije ono sto je 0k. po mom misljenju je to sto je nepristojno jeftina za svoju velicinu i snagu. Posedovao sam u tom trenutku i Alesis M1 Active 620, za koje mogu reci da su jasnije, dovoljno jake, kvalitetnije zavrsne izrade i, ako smem, bolje! U svakom slucaju mislim da je to samo prelazni korak ka nekoj ozbiljnijoj kutiji i da svakako nije trajno resenje (nijedna ni druga). Opet naravno u zavisnosti od potreba i afiniteta... Sto se tice Tannoy-a... znam da ga svi nesto izbegavaju... ali bih se svakako u ovakvom izboru odlucio za Tannoy!!
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2013, 01:49 PM   #3
zsimke
Junior Member

Ili Mackie MR5,mozda bi i one dosle u obzir.Pa me interesuju i iskustva i o ovom modelu posto su pribliznih cena.
zsimke is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2013, 02:13 PM   #4
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: ESInEar08Experience VS Tannoy Reveal 6D

Posedujem ESI 08 classic seriju zadnjih par meseci. Veoma sam (prijatno) iznenadjen kako me sluze. Mozda malo previse visokih za moj ukus koje korigujem sa HF level prekidacem pozadi, a visak bas-a takodje korigujem sa prekidacem za bas. Na stalcima su mi, stereo slika mi je jasna, za taj novac cca 300-350e tesko je naci nesto bolje te velicine, pa i za 5". Poslusao sam i radio pre toga sa jos par modela: ESI 05, KRK RP5 G2, KRK RP6 G2 (po meni bolje od Esi-ja ali i skuplje za 100 i vise evrica), Yamaha HS80, Alesis MKII...

Mackie MR5 nisam poslusao ali sam cuo da je to "obican prdavac" .

Poslusaj ih sam pa odluci na kraju, najmerodavnije je, usi su nam tu i tamo svima razlicite.

Pozz .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2013, 02:47 PM   #5
nikolicdn
Member

Moja preporuka bi bila da poslusas recimo Yamaha MSP5 ili Adam A7. To niej preveliko ulaganje, a tvrdim da je znacajno bolje od ESI!
Old 19-03-2013, 03:58 PM   #6
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
Moja preporuka bi bila da poslusas recimo Yamaha MSP5 ili Adam A7. To niej preveliko ulaganje, a tvrdim da je znacajno bolje od ESI!
Znacajno je i skuplje, u tome je i fora. (bezmalo 150e vise za polovne, sto mu je skoro 50% od planirane cene.)

Old 19-03-2013, 04:15 PM   #7
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Znacajno je i skuplje, u tome je i fora. (bezmalo 150e vise za polovne, sto mu je skoro 50% od planirane cene.)
Ja brzo zaboravim koliko sam novaca potrosio ako sam necim jako zadovoljan!

Sa ESI-jem tesko da iko (iz muz. produkcije) moze biti stvarno zadovoljan ili zadovoljen u potpunosti (u pravom smislu reci), osim u odnosu na to malo novca sto je dao!

E sad, ja mislim da je bolje izdvojiti vise novca za tu kariku u lancu, jer je ona slozicemo se jedna od najvitalnijih!

Nije nam, doduse, rekao za koje potrebe... I od tog zavisi...
Old 19-03-2013, 06:53 PM   #8
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: ESInEar08Experience VS Tannoy Reveal 6D

Quote:
Ja brzo zaboravim koliko sam novaca potrosio ako sam necim jako zadovoljan!

E sad, ja mislim da je bolje izdvojiti vise novca za tu kariku u lancu, jer je ona slozicemo se jedna od najvitalnijih!
Ma slazem se, ali ako nema vise novca da izdvoji onda nema.

Quote:
Nije nam, doduse, rekao za koje potrebe... I od tog zavisi...
Dobar monitor (kad pokriva dosta niskih frekvencija) je dobar monitor ne bih ih ja izdvajao i delio za posebne muzicke pravce, ako si na to mislio.

P.S. - Odosmo u offtopic, ja se izvinjavam clanu simke necu vise.

Old 19-03-2013, 08:10 PM   #9
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

I ja bih mogao da preporucim bolje i skuplje, ali od ova dva para koja si ti naveo -ja bih pazario tannoy bez razmisljanja (ako mislis na novi crni model).
Posedujem Tannoy precission 6D, i veruj mi ni za kakave adame, yamahu, dynaudio ih ne bih menjao, sem geneleca, tj imao bih dva para (tannoy+genelec). Zvuk detaljan i precizan, (kao i sto naziv modela kaze ), totalna suprotnost hi-fi soundu, dok dosta studijskih monitora vise srednje klase slice hi-fi modelima, a da ne pricam za one najjeftinije..
To kazem za precission seriju, nisam slusao reveal, ali mi bar fizicki izgledaju slicno kao precision, s tim sto je precission dualconcentric, ali verujem da im je zvuk barem priblizan. Ako imas priliku obavezno poslusaj nove reveal-e..
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2013, 08:30 PM   #10
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Ma slazem se, ali ako nema vise novca da izdvoji onda nema.

Dobar monitor (kad pokriva dosta niskih frekvencija) je dobar monitor ne bih ih ja izdvajao i delio za posebne muzicke pravce, ako si na to mislio.

P.S. - Odosmo u offtopic, ja se izvinjavam clanu simke necu vise.
Pa nek se strpi i pristedi jos malo

Ne, mislio sam na potrebe u smislu slusanje, mixanje, aranziranje, programiranje, montaza, skidanje ili nesto peto...

i Behringher 2031A pokriva svasta pa nije dobar monitor! Moz' se i za njega reci da je "za te pare dobar"!

U svakom slucaju, ova rasprava mu ne skodi, a ako ne skodi onda koristi, a sto koristi nije na odmet!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules