Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-03-2013, 10:00 PM   #1
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Yamaha msp5 se sjecam kao dosta iskrenih zvucnika, pogotovo za te pare, ali moj glas ovdje definitivno ide za focal.

Istina, sa focalima sam proveo ubjedljivo najmanje vremena od pomenutih, ali se meni taj pristup zvuku svidja bash.. Stvar ukusa

Posle njih glasam za Genelec 8020 od pomenutih. Oni su takodje 'utegnuti' mali zvucnici na kojima se brzo snadje..

1. Focal
2. 8020
3. msp5
4. A3x

Tako bih ja to poredjao. Ali se na kraju opet svodi na to sto se tebi svidja.. Probaj ih vise ako mozes, ne mogu ti dat bolji savjet od toga...
Old 15-03-2013, 05:36 AM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: 4-5" nearfields

Ja jedino imam veliko iskustvo sa Adam A7x i neznatno sa A5x, meni je to manje vise jedno isto, s tim sto A5x ima malo manje basa od A7x, ali boze moj okej je... Meni se Adam-ov zvuk dopada, jedino mi ima malo previse visokih, i cini mi se da ove nove serije AX, kao i recimo A7x koji sam imao dugo vremena imaju malo smiley frekventnu karakterisku... U prilog njima ide to sto ocu da uzmem nazad A7x sa sredjenim portovima da mi budu drugi par zvucnika, samo zato sto sam navikao na njih nakon par godina rada

Najveci problem vezan za Adame je port noise... Kako sam shvatio oni su redizajnirali portove na A7x i A8x, ali na ovim manjim verzijama nisu... A5x takodje pati od port noise-a...Odnosno niski sine bass-ovi, duge 808 ice itd, ne mogu da se slusaju solo bez zujanja iz portova... Sad od kako sam uzeo PMC umesto A7x tresem ceo sprat u zgradi sa 808-icama Ne zato sto ima puno basa na njima, naprotiv nema, nego zato sto mogu da pustim glasno bez da cujem duvanje kroz portove
Jan is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2013, 08:02 AM   #3
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: 4-5" nearfields

Quote:
Originally Posted by rhino View Post
yamaha msp5 se sjecam kao dosta iskrenih zvucnika, pogotovo za te pare, ali moj glas ovdje definitivno ide za focal.

Istina, sa focalima sam proveo ubjedljivo najmanje vremena od pomenutih, ali se meni taj pristup zvuku svidja bash.. Stvar ukusa

posle njih glasam za genelec 8020 od pomenutih. Oni su takodje 'utegnuti' mali zvucnici na kojima se brzo snadje..

1. Focal
2. 8020
3. Msp5
4. A3x

tako bih ja to poredjao. Ali se na kraju opet svodi na to sto se tebi svidja.. Probaj ih vise ako mozes, ne mogu ti dat bolji savjet od toga...
+1

i možda treba razmotriti Fostex 6301 koji super sviraju za 4" i nisu skupi ali zaboravi na frekvancije ispod 80Hz (100Hz je realnije)

Last edited by DADDY Z; 15-03-2013 at 08:06 AM.
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules