|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ako nista drugo, bar redovno daju platu :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
kako imam na raspolaganju jedan magnetofon, koji nije vrhunski, ali nije ni konzumerski, baš sam se igrao malo sa tim, i moram priznat da ima razlike, da daje taj neki svoj štih, ovaj moj npr doda baseva, promjeni dinamiku u odnosu samo na render ITB, sad kome se to sviđa a kome ne, pitanje je ukusa, a i imam samo jednu staru LGR50 traku
Last edited by sira; 09-03-2013 at 04:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam slu?ao usnimke na PT i na magnetofonu, nisam čuo nikakvu razliku.
Usnimci nisu bili ekstremni, ni?ta nije snimano tako da bi se dogodila neka kompresija na traci ili bilo kakvo iskrivljenje, već je snimano "?kolski", u tim okolnostima razlika nije psotojala. Onaj koji pri usnimavanju namerno gura sve do nekih krajnjih granica, ili zna tačno ?ta radi, ili je budala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Možda je ovisno o kojoj se vrsti glazbe i magnetofona radi, ali ja definitivno čujem razliku kod normalnih snimaka na svojim mašinama. S druge strane nemam baš neki vrhunski AD konverter, ali kad prebacim na komp ode midrange kvragu, nekako ostane tanko u sredini i kao da je zvuk fokusiraniji u jednu točku, izgubi širinu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
E, sad i ti
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Znači uvezeš sa trake u DAW i to odmah poništi svu "analogiju"... ![]() ![]() Ne znam šta osim šumova i smetnji treba da čujem na ovom snimku, ali ako ti tvrdiš da se čuje razlika tako što si ovo samo snimio u DAW, onda je kod tebe u sistemu neki veliki zajeb. ![]() Ja nisam čuo te razlike o kojima govoriš ni sa najvećim smećem od kartica, danas su kartice sve manje-više korektne što se tiče konverzije, ne shvatam šta tebi "sužava" sliku, kida srednje i ostalo što si pisao, ja to ne mogu ni da sanjam u najluđim snovima. ![]() Da se ne pozivam sada na ADA800 Behringer i 46 puta provlačenja jednog istog snimka kroz te jeftine konvertere, nakon čega se nije čula nikakva razlika, to mi je sada tajno oružije... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
A kako će? usporediti kad ti mogu poslati samo digitalnu varijantu?
https://www.box.com/s/pmibkbce9vdbazx8kdw8 evo jedan instrumental (to sam sad zadnje radio). Nije najprecizniji jer je demo. Dakle snimano na 5 kanala na Telefunken, pa miksano na C37, pa prebačeno na komp. Između mastera na traci i ovoga ?to se mo?e čuti ima dosta razlike, na ?alost na lo?ije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tape saturacija plugovi | DaBear | Audio Software | 148 | 10-02-2011 02:38 AM |