|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Jeste, taj Sony je opcija. Jedino bih volela da mi objasni?, ako nije problem i po?to sam zaista nova u svemu ovome, kako to da za 30-40 evra mogu da dobijem i CD snimač i pojačalo a ako hoću samo pojačalo treba mi 100+ evra? U čemu je caka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
Minidisk a ne CD. Minidisk je drugi format. Disketice se mogu naci, ali ne bas lako.
Cd pominjem kao reper nekakvog kvaliteta zvuka. Minidisk snima u Atrac formatu, koji je vrsta dinamicke a ne frekventne kompresije kao mp3. Sony je razvio taj format i kune se decom da nema cujne razlike izmedju atrac-a i kompakt diska. Zasto je jeftin? To su vrlo kvalitetni Hi-fi uredjaji stari oko 5-6 do max 10 godina. Bar ovi koje smo pominjali. Cena novih je bila oko 300-400 i vise evra. Prosto je opalo interesovanje za njih, tu su telefoni, kompjuteri i druge gluposti i to je to...
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
OK, hvala, jasno mi je. A u kakvom su odnosu to pojačalo i npr. preampovi u jeftinijim usb interfejsima tipa Focusrite Scarlett? p.s. poslednje pitanje, majke mi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
Pitaj slobodno, forum je, za to i služi...
Ja nisam elektroničar i nisam otvarao kartice, no radio sam u trgovini muz opreme, imam neko iskustvo i tvrdim da je u takvom Sony-ju daleko kvalitetnija elektronika nego u bilo kojoj jeftinijoj pa cak i skupljoj usb karti. Ti MD uredjaji su pravljeni da budu kvalitetni a ne prvenstveno jeftini... I to nije bilo ko bezveze kupovao, eto da ima, nego audiofili koji ipak ocekuju neki kvalitet i izrade i zvuka. E sad, imaj na umu da je to polovno i vodi racuna pri kupovini , proveri coveka na oglasima, pitaj zasto prodaje, otidji isprobaj uredjaj i to je to. Ja sam svoj kupio na "najlon" pijaci od cigusa koji nije ni znao sta je to, ali sam ga dobio za 2 crvene...pa reko jbg, valjda radi...i radi odlicno. U principu su dosta dugovecni i mogu se presnimavati diskete milione puta.
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
E da, to su mi rekli da se na Najlonu mogu naći zanimljive stvari
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Hmmm U zadnjih par puta kad sam isao skoro nista pametno nisam video...
Ovo su na oglasima trazene cene i uvek se mozes nacenkati. Pa da, ubaci sluske, provrti potenciometar, vidi jel krci susti ili prekida... pitaj da li sve radi, proceni sama... Pitaj , ja ako znam pomoci cu, posalji PM...
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Stigao i moj par ATH-M50ki.......nikad vise necu upalit zvu?nike
![]()
![]() |
#38 |
Senior Member
|
![]()
Ovo mi deluje kao jako zanimljiva prica, samo me buni jedna stvar, da li ako hocu da mini MD radi kao dac, mora da bude pritisnuto snimanje i pauza, ili postoji drugo resenje, neka prepravka elektronike ili mehanizma?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Vecina Sony-ja kada nema diskete unutra radi kao DAC. Samo stisnes taster za snimanje i na displeju piše "-DA"...
![]() |
![]() |
#40 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Audio Technica AT2020-gde ga ima? | LAMPASH | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 27-07-2011 02:34 AM |