Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2013, 03:50 PM   #31
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Zeljko Joksimovic uradio Pop - House (al' zamalo!!)

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Uostalom, pop muzika postoji zbog zarade autora, izvođača i promotera, a ne zbog nekakve kulturne misije. I svako se snalazi kako zna i ume. Hoćeš da kažeš da su oni Rumuni toliko uspešni da se sad ceo zapadni svet otima o njih, pa sad svi treba da krenu tim putem?

Pozdrav,

Vasa
Pa normalno.

Ali radi se o tome da Zeljko Joksimovic zaista misli da ovako izgleda spoj trenutno popularne muzike ovdje sa onom koja je vani popularna,a Vrach misli da je promasio poentu i to uradio prilicno lose.(I sam tako mislim).

A opet sa druge strane,i ovo sto je uradio je potpuno dovoljno da se dobije krajnji rezultat.

Drugim rijecima,i da ga je uradio onako kako Vrach kaze,da je razbio,pokidao i slicno,ne mislim da bi to puno vise uticalo na sadasnji publicitet.Ne bi pretjerano povecao ukupnu popularnost,prodaju,YT viewes,romanticne sms poruke,prodaju ruza i karanfila,nes kafe,ludackih kosulja i govedje salame.

Tako nekako

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm

Last edited by AudioStorm; 05-03-2013 at 03:56 PM.
AudioStorm is offline  
Old 05-03-2013, 04:08 PM   #32
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

DaBear je u pravu. Problem je ?to ga neki od članova slabije kapiraju. Joksimovićka je čovek harmonika? koji bi ?eleo ponekad da zvuči kao David Guetta, ponekad kao Sting... mrka kapa... Neće slonče u lonče...

P.S. Ako ti odma' nije jasno da je Joksimovićka ljakse... onda se tebi ova pesma sviđa...

Pozz

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline  
Old 05-03-2013, 04:12 PM   #33
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

a jel Sting čovek koji bi nekada hteo da "zavija u zurle" a nekada da svira jazz? Mislim, ni on sam ne zna šta hoće očigledno kad je snimio onaj Desert Rose... i zamisli, ima Joksimović pesama kojima apsolutno ništa ne fali.

edit: mislim da Joksimović ovako vidi spoj njegove muzike sa modernom. Da je imao bolje pesme - imao je. Daleko od toga da ga branim, ali sumnjam da je on sa ovom pesmom očekivao ne znam kakav bum, nego eto, čisto da izbaci nešto.

i mislim da je ništa manji ljakse nego gomila "emancipovanih urbanih audiofila" koje sam upoznao u protekle 2-3 godine.

Last edited by wladymeer; 05-03-2013 at 04:18 PM.
wladymeer is offline  
Old 05-03-2013, 04:23 PM   #34
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Ali radi se o tome da Zeljko Joksimovic zaista misli da ovako izgleda spoj trenutno popularne muzike ovdje sa onom koja je vani popularna,a Vrach misli da je promasio poentu i to uradio prilicno lose.(I sam tako mislim).

A opet sa druge strane,i ovo sto je uradio je potpuno dovoljno da se dobije krajnji rezultat.
Dakle, NIJE proma?io poentu! Uradio je ono ?ta je hteo i postigao rezultat. I ne moramo tu sad mi da mislimo "kako on misli da izgleda spoj... trt-mrt". Taj spoj izgleda ba? tako kako izgleda samim tim ?to postoji. I nekome je dobar. As simple as that.

?to se mene tiče, i da je taj spoj bolji ja opet ne bih pretra?ivao Internet da nađem FLAC verziju pesme, ni MP3 verziju pesme, a kamoli izvadio pare iz d?epa da platim. Kao ?to verovatno ne bi ni Vrač, a ni ti.

Pozdrav,

Vasa
Old 05-03-2013, 04:28 PM   #35
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Jbt, kad bi ovoliko teksta bilo za nesto sto je dobro...

Bockie is offline  
Old 05-03-2013, 04:31 PM   #36
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

ostade post na prošloj strani a ujedno je odgovor na tvoje pitanje Bockie pa ajd možda neko pročita

zbog ovoga po meni nikad neće biti toliko teksta o dobroj pesmi - jer dobra pesma nikad neće postati hit osim ako se dotični slučajno ne zajebu pa je snime:

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Karleušu navodim zato što je najdoslednije od "pop ikona" u Srbiji ispratila modernu priču - i šta je dobila? Ništa - ima vrhunski isproduciranu pesmu koju niko osim nje neće nigde pustiti. I mene uz frazu: "jebem ti srpsku scenu gde Karleuša ima najbolju produkciju i aranžman."

E sad, da su Ceca ili Seveirna snimila to isto da li bi to bio pun pogodak?

99% mislim da bi. Što nas dovodi do priče da zvezde drže svoje pozicije i ne daju apsolutno nikome da se progura. I kada urade duet sa nekim manje poznatim od sebe a taj neko pristane na taj duet misleći da će mu biti plus u karijeri, rezime priče ispadne takav da posle mesec dana niko to više i ne gleda kao duet i jedini koji tu ima koristi ukoliko je pesma iole dobra jeste "veća zvezda".

Poenta moje cele priče jeste da su pop zvezde iz Srbije orijentisani isključivo na Balkan, grabe moderne motive čisto eto, da budu u trendu. Muzika u Srbiji se uglavnom i svodi na to da se izbegava ono što je OUT. To šta je IN, nije toliko ni važno. Sama "zvezda" svojim personalitijem nadoknadjuje te "propuste".

A kako to utiče na one koji bi mogli da naprave "svetsko a naše"?

Ajd da pogledamo Rumune i čuveni Mr. Saxobeat. Ako je verovati Wikipediji:

One of the songs to be recorded was "Mr. Saxobeat". It debuted in late-summer and it has then became a huge hit in Romania by the end of the year. After the inland success,...

Dalji tekst nije mnogo važan. Suština priče je da je ta pesma prvo postala hit u Rumuniji. Čuvena priča - sredi prvo svoje dvorište pa gledaj komšijino.

Alexandra Stan je '89to godište. Dakle, da bi se napravio svetski MEGA hit treba neko sasvim nov i neafirmisan i kojoj će "naše pop zvezde" da ustupe medijski prostor. Ili barem da naši kompozitori i producenti urade to nauštrb tih "zvezda".

A to će se desiti u Srbiji N-I-K-A-D! Svi do jednog su ziheraši i niko ne želi da pravi velike projekte. Jer u Srbiji apsolutno sve funkcioniše od danas do sutra. I zato im je bolje da ne talasaju mnogo nego da rade dok još imaju šta da rade, jer ako ni zbog čega drugog ima "jedan mali novi radi to isto samo za duplo manje para".

I tako se prećutno oblikuje scena u Srbiji da razmišlja isključivo lokalno. Ko se usudi da ne razmišlja, apatija svega što nije folk-pop scena i mizerne srpske finansije ga prve sprečavaju da napravi ozbiljan korak u inostranstvu... Mada iz priloženog vidimo da to nije ni moguće. Koga zanima izvodjač iz Srbije ko je niko i ništa u svojoj zemlji?

I gde onda svi iole dobri muzičari završe? U tezga bendovima, oni bolji u pratećim sastavim dotičnih. I uz takvu budućnost (a ne vidim da će se išta u narednih 20 godina promeniti) sve je spremno da Joksimović Jr. napravi svoje prve muzičke korake i nastavi gde je njegov ćale stao.
wladymeer is offline  
Old 05-03-2013, 05:00 PM   #37
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Dakle, NIJE proma?io poentu! Uradio je ono ?ta je hteo i postigao rezultat. I ne moramo tu sad mi da mislimo "kako on misli da izgleda spoj... trt-mrt". Taj spoj izgleda ba? tako kako izgleda samim tim ?to postoji. I nekome je dobar. As simple as that.

?to se mene tiče, i da je taj spoj bolji ja opet ne bih pretra?ivao Internet da nađem FLAC verziju pesme, ni MP3 verziju pesme, a kamoli izvadio pare iz d?epa da platim. Kao ?to verovatno ne bi ni Vrač, a ni ti.

Pozdrav,

Vasa

Uvjek mi je drago kad se razumijemo

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm
AudioStorm is offline  
Old 05-03-2013, 07:14 PM   #38
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

dje sam zakasnio? nemozete bez mene!!
bice jos 20 strana od mene, castim!!

zezam se , fina muzika, al sto kazu vokal jak iako je njegov, i nekako presuv. nije uklopio u mjuzu. to je sve.
zeljko sam nastavi, bice bolje jeboga ti
ucimo i dalje, na svakom mixu. menjamo!! napredujemo.
poz too peoople

pc. s karleusom sam radio par put prosle i pretprosle godine u njenom timu, ja jocom klavijaturistom, i mogu vam reci, ima ona svetske mjuze opasno (dosta je maznuto al opet je preneseno da zvuci malte ne isto il bolje),, znam i na ovu gore pesme da devojke znaju reci od A do Z, a o njon necu, msm, svako ima svoje misljenje, ja sam kazem Ok.

Last edited by branoy; 05-03-2013 at 07:17 PM.
branoy is offline  
Old 07-03-2013, 02:10 AM   #39
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

... Ja stigoh i posle Marka...

Dok sam se ja nakanio da nesto napisem, drage kolege su vec napisale 90% onoga sto sam i sam hteo i tako mi olaksale posao da ponovo ne pisem post "epskih dimenzija". Uz ostale, DaBear, awacs, Surfer i posebno, nadahnuti wladymeer su napisali ono sto 100% potpisujem i sto je manje-vise ocigledno. Nema se sta mnogo dodati.

Ocigledno, radi se o jos jednoj epizodi iz serijala "Jedna pesma na sto nacina". , koji nije stran ni nekim drugim "etabliranim i tiraznim umetnicima" iz okruzenja. Kao podrska godinama manirski gotovo istovetnom vokalnom performansu, vodjenju melodije, skucenom arsenalu istih ili neznatno promenjemih harmonskih progresija i poetika tekstova, itd., ovaj put je na red dosla "ultramoderna" pop-house matrica sa sve "dezurnim" (Sylenth, Nexus, zt3+, Rob Papen, isl.) soft VSTi presetima, a sve kako se to, jel', radi "napolju" u ozbiljnim produkcijama. Taj "novi pristup" dodje kao novi dobar izgovor, "autorima" za jos jedan proces reciklaze, a konzumentima za opravdanje pred samima sobom za lenjost i inerciju da se slusa NEKO, a ne NESTO sto je proizveo. Nema veze sto se mesaju "babe i zabe", a promena (iako je dobro sto postoji zelja za istom) je samo prividna. PRAVA PROMENA bi, pre svega, podrazumevala, potpuni reset (sto mislim da je u ovom slucaju nemoguce) kada je sama autorska (muzika, tekst) i izvodjacka (pevanje) baza u pitanju. Na stranu (ovo nema veze sa stilom) sto je sama pesma harmonsko/melodijski "iz proslog veka" iako ovo nuzno ne mora biti ni pogrdno, ni lose.

Sa druge strane, treba biti realan. Tesko je preko noci postati neko drugi, makar samo i muzicki, to bi realno tesko mogao i bilo ko od nas, pogotovo kada je autorstvo u pitanju. Sa talentovanim i zanatski potkovanim aranzerima/izvodjacima/producentima vec je drugacija i laksa stvar. Cini mi se da se tu lakse pliva u razlicitim stilovima i uspesnije "bezi od sebe", jer dozvoljava veci otklon prema onome sto se radi. Autori, jednostavno, imaju svoj "potpis" od kojeg je tesko pobeci. Izuzeci su retki.

Da je sve ovo bilo u paketu sa Natasom Bekvalac ili nekim slicnim, verovatno bi smo se manje "zabrinuli" i sve lakse prihvatili, ipak Zeljka bije glas da je muzicar, a ne samo scenski maneken koji povrsno prati trendove.
Kao i Muzzy, nemam problem da ovo napisem, iako je i moj rodjeni brat godinama saradjivao sa Zeljkom kao (ko)aranzer i klavijaturista, a povremeno to cini i danas. Uz sav respekt za sve ranije ucinjeno, ime, status i poslovni uspeh, ovaj eksperiment je, sto se mene tice, neuspesan.
Old 14-03-2013, 03:32 PM   #40
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Sve sve...al sto ne ubaci malo vise ove pole dancing djevojke u spot . auh...

Last edited by diviner; 14-03-2013 at 04:17 PM.
diviner is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules