|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
eto popricao malo sa ljudima iz tascam foruma i kazu da sa mojom konf nebi trebalo radit problema, ali da obavezno pocistim pc od svega i svacega, defragment,disk clean up, Malwarebite itd...i posto to nisam uradio ma sugurno preko godinu dana moguce da tu lezi problem. sto se tice mjenjanja softwera, no way. 4k kuna mi je dovoljno da zadrzim cubase, i uskoro cu opalit update na 7-micu.uglavnom hvala na pomoci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Theory, što bre lepo ne napraviš image C particije ili tako nešto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Pa Sonar je imao neku foru da se poveca HDD bafer... Na cubesu 5 to je limitirano na 2 ili 4 sekunde, pa sam imao problem slican ovom - malo svira pa malo ne svira, dok hard ocajnicki krlja kao lud...
@Theory A jesi li probao ono sto smo ti savetovali ? Lakse je nego da se bakces sa defragmentacijama i disk cleanupom... BTW moderni HDDovi imaju dovoljan broj glava u sebi, da ih fragmentacija podataka ne ubija preterano. A ako imas W7 i nisi ga tweakovao, on to radi automatski, s vremena na vreme (task scheduler) Mozes da defragmentiras naravno, moze samo da bude od koristi, ali probaj prvo ove dve stvari (latencija kartice i disk preload u Cubase > device setup > VST Audio System), mislim da ce pomoci, a i lakse je odraditi.
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
Ma racuna Sonar k'o besan
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Prvo da se izvinim sto se nisam odmah javio...malo sam u guzvi ovih dana...
Drugo, vidio sam da psionic i ostali pomazu da se u pravom smjeru vodi research oko problema (otprilike su pitali sto bih i ja), tako da, s obzirom da je problem netipican, treba pogledati i sistemom eliminacije pinpoint-ovati problem (a ti problemi koji se malo malo pojavljuju pa naprasno nestanu su najtezi za rjesavanje i otkrivanje). Javi kako stvari teku! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje | enter | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 06-05-2011 11:33 PM |
pitanje.... | David11 | Computer Hardware | 3 | 01-07-2010 10:33 AM |
PCI-e pitanje... | Bockie | Computer Hardware | 6 | 06-08-2009 01:31 AM |
Pitanje | mirdaa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 06-03-2009 12:01 PM |
HDD pitanje | SHIVA | Computer Hardware | 8 | 05-01-2007 02:48 PM |