Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2013, 02:08 PM   #1
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa aj' sad... u ovom konkretnom slučaju ovo ?to je DaBear napisao stoji od reči do reči, a i to kako je bilo kad je neko bio mlad ima debele veze sa ovom temom.

Ako ni?ta drugo, recimo da je Vrač (kao i ja, dodu?e) bio mlad u vreme kad je Korg MS20 bio aktuelan, pa valjda ima pravo da uporedi situaciju onda i sad???

U "ono vreme" SVI su pizdeli od analognih sintisajzera jer su oscilatori bili NENORMALNO nestabilni i jer su se sprave drugačije pona?ale svaki put kad ih uključi?, pa je i od "patch chartova" bila slaba vajda. A jbt, to su j?b?ni ALATI, va?no je da alatu mo?e? da veruje?, ako ni?ta drugo.

Jebiga, sve to na ?ta su ljudi nekad pizdeli danas se prodaje kao nekakva "magija", vintage qrac-palac, ?tatijaznam... budala?tina.

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit) E da, niko nije rekao da ne treba praviti studio, upisivati ?kole ili pisati muziku. Radi se o tome da, u ?ta god da ulo?i? novac, vreme (ili oboje), nije lo?e imati ideju ?TA DALJE SA TIM DA RADI?. Po?to se u suprotnom sve pretvara u jako skup hobi.
Izvini, ali nisi rekao ama bas nista konkretno. Stavise, i ti si arogantan i licemeran. Znaci, mi smo sad budale i neznalice sto se "palimo" na nesto sto ste nekad vi koristili (nikako se niste "palili", daaaleko bilo). Znachi, izrazi kao "vintage synth", analogija itd su, po tebi, budalasti termini
Vaso, tebi cu boldovati odgovor na ovo (nije lo?e imati ideju ?TA DALJE SA TIM DA RADI?. Po?to se u suprotnom sve pretvara u jako skup hobi) jer si spor danas: Otkud ti znas, ili otkud ti informacija i pojam sta ce ko da radi sa sintom??? Postavljate se (ne samo ti) kao neki struchnjaci ama bas za sve, a u svemu najmanje konkretnih odgovora, vec samo uziverzalno-generalna pricha. Gde se hrani ta potreba da se ispadne "pametan" i "mudar" u temi koja to ne trpi. Aman, pricamo o sintisajzerima, i to vrlo konkretno, i otkud vam obraza da se tako poseravatem po temi pod izgovor kako zelite da pomognete (to pricajte nekom drugom).

EDIT: ocekujem od vas da, kad se otvori prva sledeca tema u rubrici za dizajn studija, da ti Vaso prvi das savet kako treba imati u vidu te novce koji se ulazu, dal ce se ikad vratiti (a u pitanju su velike pare). Budi dosledan sebi pa uradi tako, opraces obraz koji si ukaljao detinjastim i licemernim razmisljanjem

Last edited by silicon science; 03-02-2013 at 02:24 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 02:33 PM   #2
mekonin
Member

Evo jos novih snimaka MS-20 mini sintija:

mekonin is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 02:44 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Znachi, izrazi kao "vintage synth", analogija itd su, po tebi, budalasti termini
Da, baš tako. Ali za mene su budalasti i termini "hardver", "softver" i "digitalija". Kao i "cev" i "tranzistor". Mnogo mi je važnije ŠTA neki instrument svira nego da li je sam instrument "vintage" ili recent, a pogotovo da li je analogni, digitalni ili virtuelni. To verovatno ima veze sa mojom požutelom krštenicom, a i sa činjenicom da ljudi nisu isti.

Konkretno (mada off topic): Kakve veze ima da li je MS20 Mini "isti" kao MS20 ili da li je Arthuria MiniMoog VST "isti" kao original? Odsviraj bas iz Boogie on Reggae Woman na Arthuriji, pa ako ga odsviraš kao Stevie W. da vidiš kako će odjednom Arthuria da bude ista ko Moog.

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit)
Quote:
EDIT: ocekujem od vas da, kad se otvori prva sledeca tema u rubrici za dizajn studija, da ti Vaso prvi das savet kako treba imati u vidu te novce koji se ulazu, dal ce se ikad vratiti (a u pitanju su velike pare). Budi dosledan sebi pa uradi tako, opraces obraz koji si ukaljao detinjastim i licemernim razmisljanjem
Pa ja stalno i pričam baš to: "nemoj da praviš vocal booth", "bolje kupi sluške nego da 'sređuješ sobu'". Isto kao i "nemoj da kupuješ SSL Channel Strip" i slično...

Dobar deo onoga što pišem na Forumu se svodi na: "nauči da iskoristiš ono što već imaš" i UVEK pokušavam da ubedim ljude da ne bacaju novac na "must have sprave", pošto u mom rečniku ta sintagma ne postoji. Bre Silikone, ti ko da si me pomešao sa nekim? Jedina stvar koja je u muzici "must have" je muzička ideja, sve drugo su jalova opravdanja za lenjost.

Last edited by awacs; 03-02-2013 at 03:10 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 03:09 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Da, baš tako. Ali za mene su budalasti i termini "hardver", "softver" i "digitalija". Kao i "cev" i "tranzistor". Mnogo mi je važnije ŠTA neki instrument svira nego da li je sam instrument "vintage" ili recent, a pogotovo da li je analogni, digitalni ili virtuelni. To verovatno ima veze sa mojom požutelom krštenicom, a i sa činjenicom da ljudi nisu isti.

Konkretno (mada off topic): Kakve veze ima da li je MS20 Mini "isti" kao MS20 ili da li je Arthuria MiniMoog VST "isti" kao original? Odsviraj bas iz Boogie on Reggae Woman na Arthuriji, pa ako ga odsviraš kao Stevie W. da vidiš kako će odjednom Arthuria da bude ista ko Moog.

Pozdrav,

Vasa
Izraz Hardver, softver, cev ili sta vec su vrlo bitni izrazi, da bi se razlikovali pojmovi. Nego bvi mogao da pomesa cev sa mikrofonom, da nema jasno odvojenih reci za uredjaje. Dakle, pricas kojesta.
Sto se tice arturije i Stivia, ne slazem se. Nece nikad biti ni priblizno..
Old 03-02-2013, 03:29 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Izraz Hardver, softver, cev ili sta vec su vrlo bitni izrazi, da bi se razlikovali pojmovi. Nego bvi mogao da pomesa cev sa mikrofonom, da nema jasno odvojenih reci za uredjaje. Dakle, pricas kojesta.
Sto se tice arturije i Stivia, ne slazem se. Nece nikad biti ni priblizno..
Ma kul, ovih dana ti je takav bioritam, pa te mrzi da razmisli? o tome ?ta (i za?to) drugi pi?u. Sve kul. ?to se Stivija tiče, samo ti odsviraj kao on, sve će super da bude

Pozdrav,

Vasa
Old 03-02-2013, 04:28 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Ma kul, ovih dana ti je takav bioritam, pa te mrzi da razmisliš o tome šta (i zašto) drugi pišu. Sve kul. Što se Stivija tiče, samo ti odsviraj kao on, sve će super da bude

Pozdrav,

Vasa
Ne, vec se radi o sledecem: ovo sve sto mi sada smeta (izmedju ostalog, ta svakodnevna/jednokratna filozofija koja se projektuje na ama bash sve zivo, pa i na sintisajzere) je uticalo na to da 2 godine odmaram od foruma i da bukvalno ne citam ni vesti oko noviteta, a kamoli da nesto piskaram. I onda, pukim sluchajem, radostan zbog pojave tih sprava o kojima se pokusalo konstruktivno pisati, nacinio sam tu kobnu gresku i poceo ponovo da budem aktivan clan foruma. I gle chuda, ama bas se nista nije promenilo. DaBear i dalje vrti tu prichu od koje serveri koji hostuju ovaj forum korodiraju, Vasa i dalje u svakoj mogucoj temi na forumu piskara nesto sto nema veze sa temom, vec o necemu sto mozda ima veze, ali ako razmisljas kao neko ko u sustini to ne razume Aman, osecam se kao da sam upao u vremensku rupu. Ne zamerite na "otvorenoscu", ali mislim da je dosta bilo. Ponasate se pre svega nekulturno!!! Ne poshtujete sagovornike ni malo, vec se po principu "laktanja" uguravate gde god stignete i svoja "iskustva" postavljate na pedestal, kao da je to tako i nikako drugachije.
E pa postovana gospodo, nije tako kako vi mislite i mozemo do prekosutra da se natezemo. Ja samo apelujem da se uozbiljite (niste deca) i da pocnete da poshtujete ljude oko sebe.
Old 03-02-2013, 05:18 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Aman, osecam se kao da sam upao u vremensku rupu. Ne zamerite na "otvorenoscu", ali mislim da je dosta bilo. Ponasate se pre svega nekulturno!!! Ne poshtujete sagovornike ni malo, vec se po principu "laktanja" uguravate gde god stignete i svoja "iskustva" postavljate na pedestal, kao da je to tako i nikako drugachije.
E pa postovana gospodo, nije tako kako vi mislite i mozemo do prekosutra da se natezemo. Ja samo apelujem da se uozbiljite (niste deca) i da pocnete da poshtujete ljude oko sebe.
Evo ozbiljno:

Ako si primetio, ja ti se nisam obraćao lično, uglavnom sam kometarisao stanje svesti prosečnog konzumenta muzičkih uređaja (u koje spadaju i kompjuteri, softver, sva?ta ne?to).

Dalje, ja ti nijednog trenutka nisam rekao da ne treba da kupi? Korg MS20 Mini ili bilo koje sokoćalo koje ti je srcu milo. Tvoji novci, tvoja odluka. Isto sam rekao i članu koji je svojevremeno pazario SSL Channel Strip da bi snimao duvačke orkestre kanal po kanal. O samom Korgu MS20 sam rekao ?ta sam imao u svoja prva dva posta na ovu temu (drage uspomene i ostalo).

Molim te samo da od mene ne tra?i? da zaboravim svoja sopstvena iskustva (dobra i lo?a, sa sintisajzerima, izgradnjom studija, čime god...), po?to na?alost ne mogu. A i blam me da ih prećutkujem.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules