Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2012, 03:20 PM   #21
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Midas venice

posle druge svirke -prezadovoljni smo. Jako brzi preampi. Eq precizan, jasno i precizno sabiranje, a dinamika fantastična. Nikad do sada nisam uspevao da ?apućem dok pevam (kad zatreba) a da sve izadje.
Old 06-05-2012, 04:14 PM   #22
alen
VIP Member

alen's Avatar

I ja sam bio zatecen dinamikom i preciznoscu tranzijenata.Nikad nisam uspeo tako olako,za par sekundi da nariktam gate-ove,i to one najjadnije, sa dbx166.Radili su bez greske,gotovo kao da ih je okidao triger....
Ja licno volim A&H,uvek mi se dopadao zvuk GL-a ali posle prvog intimnijeg kontakta sa Venice uverio sam se i licno da je znacajno ozbiljnija sprava.Da imam kinte ne bih se ustrucavao imati ga i u studiju.

Last edited by alen; 06-05-2012 at 04:30 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 09:28 PM   #23
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
I ja sam bio zatecen dinamikom i preciznoscu tranzijenata.Nikad nisam uspeo tako olako,za par sekundi da nariktam gate-ove,i to one najjadnije, sa dbx166.Radili su bez greske,gotovo kao da ih je okidao triger....
Ja licno volim A&H,uvek mi se dopadao zvuk GL-a ali posle prvog intimnijeg kontakta sa Venice uverio sam se i licno da je znacajno ozbiljnija sprava.Da imam kinte ne bih se ustrucavao imati ga i u studiju.
I ja sa GL-a presao na Midasa......sa idejom da ga malo i u studiju koristim (dodatni preampi....)..... ali realno GL koji imam je 2,5 puta jeftiniji sad od Midasa.... pa bi bilo glupo da rade isto (A daleko da je GL los..... ja sam se rodio kad sam sa mackie onyxa presao na GL)
Old 06-05-2012, 09:36 PM   #24
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Gde je tu jamaha izmedju navedenih? (o196v, dm1000)

Last edited by SumAnuT; 06-05-2012 at 09:41 PM.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 09:55 PM   #25
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Pa ne znam....... ja licno ne verujem da digitalni mixer od npr 2000e moze da radi kao analogni koji kosta isto....... bez obzira na sve prakticnosti digitalaca
Old 06-05-2012, 10:06 PM   #26
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Sigurno da na digitaliji odu pare vise na druge stvari, ali znaci kazes da bi recimo dm1000 imao najlosije preampe od gore pobrojanih?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 10:36 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Sigurno da na digitaliji odu pare vise na druge stvari, ali znaci kazes da bi recimo dm1000 imao najlosije preampe od gore pobrojanih?
iskreno, nisam probao i ne bih o tome da pricam.... imam samo pretpostavke...

radio sam sa 01v96..... ali ne skoro.....
Old 24-01-2013, 07:01 PM   #28
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
iskreno, nisam probao i ne bih o tome da pricam.... imam samo pretpostavke...

radio sam sa 01v96..... ali ne skoro.....
Ljudi, ja sam ponosni vlasnik MIDAS VENICE F32, i prosto nemam reči da vam opi?em koliko je to moćan mixer, prenerazio sam se kada sam samo podigao fadere sa ranijeg multikanalnog fajla....(koristim ga u svom MIDI studiju) Zvuk veliki, moćan, basovi "udaraju" visoki svilenkasto "skupi", EQ zvuči kao da jedan kanal ko?ta toliko, a ne 32, dinamika takva, da je veoma te?ko naterati u overload...Zbogom sve ostalo, sve sabirnice, AD i DA, Fire Wire je moj MAC sa Logicom Pro prepoznao istog trenutka, strimuje svih 32 kanala tamo - ovamo, bez ikakvog primetnog ka?njenja, a sve ?to iz kompjutera "prođe" kroz Venice, postaje veliko, stabilno, čvrsto, sa preciznom pozicijom u stereo polju, EQ reaguje na najmanji dodir, nema "muljavine", nema ?i?tanja kao kod MacKie, nije mekano kao Soundcraft ili
A&H, a nije ni pretvrdo kao SSL, najprijatnije iznenađenje koje sam skoro do?iveo, dođe mi da ga poljubim (Da JE poljubim, po?to je Venecija ?enskog roda, a ja sam staromodni "Hetero")
Ukratko, FENOMENALAN!!!
P.S. Znam po raznim revijama i tekstovima da su mu i mic preampi jako, jako dobri, ali meni koriste samo linijski ulazi, za hardware sintove kojih imam onoliko, i naravno, kao sabirnica, bar za sada, zvuči bolje od nekih specijalizovanih sabirnica, a probao sam 5-6 njih, koji ko?taju skoro kao cela VENICE, dakle, odu?evljen sam, i usput, prodaću jeftino svoj interface RME FIREFACE 800, jer mi NE TREBA VI?E, i to jeftino, eto, nije oglas, nego jednostavno, nije mi potrebno NI?TA pored Midas Venice!!!
Iskoristite povoljnu cenu kod nas (ne pominjem radnju namerno) jer čujem da je u Londonu preko 4.000 FUNTI! a ovde, u Beogradu skoro UPOLA MANJE!
Old 24-01-2013, 11:53 PM   #29
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ljudi, ja sam ponosni vlasnik MIDAS VENICE F32, i prosto nemam reči da vam opi?em koliko je to moćan mixer, prenerazio sam se kada sam samo podigao fadere sa ranijeg multikanalnog fajla....(koristim ga u svom MIDI studiju) Zvuk veliki, moćan, basovi "udaraju" visoki svilenkasto "skupi", EQ zvuči kao da jedan kanal ko?ta toliko, a ne 32, dinamika takva, da je veoma te?ko naterati u overload...Zbogom sve ostalo, sve sabirnice, AD i DA, Fire Wire je moj MAC sa Logicom Pro prepoznao istog trenutka, strimuje svih 32 kanala tamo - ovamo, bez ikakvog primetnog ka?njenja, a sve ?to iz kompjutera "prođe" kroz Venice, postaje veliko, stabilno, čvrsto, sa preciznom pozicijom u stereo polju, EQ reaguje na najmanji dodir, nema "muljavine", nema ?i?tanja kao kod MacKie, nije mekano kao Soundcraft ili
A&H, a nije ni pretvrdo kao SSL, najprijatnije iznenađenje koje sam skoro do?iveo, dođe mi da ga poljubim (Da JE poljubim, po?to je Venecija ?enskog roda, a ja sam staromodni "Hetero")
Ukratko, FENOMENALAN!!!
P.S. Znam po raznim revijama i tekstovima da su mu i mic preampi jako, jako dobri, ali meni koriste samo linijski ulazi, za hardware sintove kojih imam onoliko, i naravno, kao sabirnica, bar za sada, zvuči bolje od nekih specijalizovanih sabirnica, a probao sam 5-6 njih, koji ko?taju skoro kao cela VENICE, dakle, odu?evljen sam, i usput, prodaću jeftino svoj interface RME FIREFACE 800, jer mi NE TREBA VI?E, i to jeftino, eto, nije oglas, nego jednostavno, nije mi potrebno NI?TA pored Midas Venice!!!
Iskoristite povoljnu cenu kod nas (ne pominjem radnju namerno) jer čujem da je u Londonu preko 4.000 FUNTI! a ovde, u Beogradu skoro UPOLA MANJE!
Cestitam!!!!

Ja sam uzeo venice 160..... ovaj F mi je malo glomazan za live, a i brine me to sto se proizvodi u Kini.... (moj je napravljen u Nemackoj)
Mada bi me taj FW uzivo resio nosanja rackova sa efektima....zakacim samo na laptop sa npr waves live rackom i vozi..... odma vrhunski digitalni mixer dobijam (a u stvari analogni)
Old 25-01-2013, 01:14 AM   #30
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Da, otkad ih je Behringer preuzeo ne mogu da pohvatam ko ih vise i posto prodaje. ?4000 kod KMR-a, a upola kod Nemaca u Thomann-u. ?2000 je *neverovatno* jeftino za takav mikser. Neki uporedivi Toft ATB je mnogo skuplji (6+ soma funti). Da li je Behringer resio da obori cenu na nivo X32-ke, ne znam, ali ta cena je bas bagatela.

Doduse, ostaje da je Midas "Live" konzola (oduvek su i bili samo za to), jedva i da ima bilo kakav monitoring, nije bas za studijski rad...
fix3r is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules