|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Polako ali sigurno se budi "nova svest" kod proizvodjacha cija su imena legendarna, i konacno pocinju da slusaju i ispipavaju sta narod zapravo zeli.
Arturia je tu mudro istupila sa Minibrute sintisajzerom, shvativsi posle decenije zamlacivanja sa pakovanjem softvera u svetlecu plastiku, da od toga nema vajde i da to nikome ne treba. I tada izbace taj neverovatno divni old school must have sintisajzer, Minibrute, koji je vec klasik. Korg je to "kroz igru" shvatio, napravivsi par tih Monotron igracaka, koje je narod instant zavoleo. Verujem da su konacno shvatili kada su pogledali na Youtube sta radi DIY ekipa koja raskomada par Monotrona i napravi fantasticne old school analogne VCA sintisajzere, i sve to sa sitnu lovu. Svestan je Korg da ako napravi taj novi Ms-20Mini i ako on cak zazvuci i kao Monotron (ne mora kao stari ms-20), da ce napraviti posao decenije. I nek bude tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() I Arturia soft sintovi su odlicni i ocigledno se odlicno prodaju (ja imam njihov JP 8V i nemam preteranu zelju da kupujem pravi JP 8). Korg ne bi mogao da prezivi samo od prodaje analognih sintova (bez da se stanji u malu "butik" firmu od 10 ljudi, kao uostalom i svi proizvodjaci instrumenata tog tipa). Korgu bi novi MS20 bio vise hobi, narocito sa tom cenom, pare se nalaze u M3/M50/Krome/Kronos masinama. Kako bilo... sigurno kupujem taj novi MS20 (ako se zaista pojavi), kao i novi Moog. I pozdravljam Korgov potez ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ovo im vi?e dođe kao stvar statusa, da podsete ljude da imaju ozbiljnu istoriju. A koliko se sećam MS10 i MS20 ni onomad nisu ubijali od skupoće (ili je tad bilo vi?e novca ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ovo je cist biznis koji ce njima napuniti vec pune dzepove, a korisnici ce biti prezadovoljni. Last edited by silicon science; 23-01-2013 at 09:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Rekao bih da Korg u hardverskom segmentu nema neku veliku brigu, i da im je Arturia isto ono što je Rihanni Bjork. Svako ima svoju klijentelu. MS im prosto dođe kao dokaz da nisu "tikva bez korena" i usput dobro zezanje. A o MS seriji i nekad i sad - sve najbolje. Dobar način da se uđe u svet analogne sinteze zvuka Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-01-2013 at 09:16 AM. Reason: fix3r bold |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() The Korg MS-20 Mini will be available April 2013 for a U.S. Street price of $599.00
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 24-01-2013 at 09:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja sam trenutno neopisivo srecan ovim sto vidim na NAMM-u. Da sam sada sa muzicarima placao bih ture svu noc.
Moog, monster Prophet 12, Korg MS20... i bas kad sam ramisljao kako i cime sklopiti neki mali 500 Lunchbox sistem sa dobrim zasebnim AD konverterom Aphex predstavi Lunchbox sa USB interfejsom! ![]() Ma svi k'o da mi citaju misli, bice svasta jos do kraja sajma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moj utisak je takav, ko zna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Nemoj pogrešno da me shvatiš - ja mnogo volim i poštujem i Korg MS-10 i MS-20, a i lepe uspomene me vezuju za te aparate ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-01-2013 at 11:03 AM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi analogni sekvncer | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 10-11-2009 06:57 PM |
novi (analogni) Oberheim SEM !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 28-10-2009 11:55 AM |