|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ima li neko od vas ovu eksternu kartu? Interesuje me da li postoji mogucnost da se ulazni signal smanji na potpunu nulu, jer i kad su potenciometri oba ulazna kanala na nuli, kartica i tad snima. I kad se smanje svi kanali na njegovoj softwerskoj mikseti, ona i tad snima...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Pitanje je da li je neki bag/kvar ili "ljudski faktor"
![]() ![]() ![]() Si probao da pritisneš PAD/INST dugme na kanalu gde si se prikačio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Daj neke detalje, šta snimaš, gde bodeš... bla bla. Mada, kažem, nisam davno na njemu ništa snimao, zaboravio sam kako se ponaša... I da li uopšte reaguje na gain?
Last edited by waster; 15-01-2013 at 06:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Nemam konkretno taj model, ali sudeci po Konnektu 48, verujem da slicno rade:
Naime, gain potovi na ulazima i ne sluze kao klasicni potenciometri, vec su vise za korekciju gain-a. Pojacavaju i smanjuju signal u odredjenim granicama, u kombinaciji sa PAD -20dB. Slicno kao na analognim mikserima TC mikser se odnosi na preslusavanje (pravis mixdown na master kanalu za preslusavanje koji ide na master out) i ne utice na recording izvor. Morao bi da snimas audio ulaze koji imaju "software return" u nazivu - ili slicno. Tada snimas izlaz iz tog TC miksera... To je, ovako, generalizovano, ne znam tacno za taj model, ali verujem da je princip isti - tako radi i TCov Konnekt i MOTU hardver...
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
PA da... a kad se u combo input ubaci TS kabl, onda PAD/INST dugme ima ovu drugu : INST funkciju .Dakle, onda vi?e nije PAD -20 dB nego prekidač između HI-Z i line in-a. I po?to i nema PAD funkcije u tom modu, skoro da sam siguran da, kao ?to psionic ka?e , gitara nije nikad mogla da se "zavrne"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
To je bas tako, ti potenciometri i ne sluze kao klasicni, vec za kontrolu gain, ulaznog signala. Kad prikacim klavijature, i snimam recimo na wavelab-u, signala nikakvog nema dok ne podignem potenciometre na korgu. To je ok, ali sta kad snimam vokal? Znaci moram da idem preko neke miksete da bi ulazni signal smanjio na nulu.. Pad/Inst normalno aktiviram pri snimanju "banana" instrumenata, gitara i sinta. Problem je samo sa snimanjem mikrofona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nije to u pitanju, vec me iritira tp sto bezmalo ulazim u crveno,
i sa potenciometrima na nuli. Jedino resenjie mi je preostalo, da aktiviram onaj prekidac na mikfonu na - 10db. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Dugme pad/inst sluzi da stisa signal za nekih 20dB, pa slobodno ga pritisni (pritisnuto je -20dB atenuacije) Do sada sam obicno morao da idem u plus sa mikrofonskim predpojacalima. Postoji sansa da se jednostavno nisam sretao sa mikrofonima koji daju tako jak signal. Takodje, stvarno ne znam kakvi su ti preampi na tom Twinu i kako se ponasaju. Ovo je vise savet - onako, ako vec nema nikog da pomogne iz sopstvenog iskustva sa Twinom ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mikrofon je izvesni Sonitronic STC-2 i ima neverovatno jak signal, uboden direktno u karticu redovnim kenonom. Ali prevideo sam da pad/inst smanjuje na -20db, vec sam mislio da je to samo prekidac za instrumetalni ulaz, mada sam primetio da je slabiji signal, pa cu bas probati tako.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RE-20 ili SM7B kroz TC Impact Twin pre? | waster | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 17-01-2013 04:14 PM |
Maticna, Chipset za TC Twin Impact | Mogli | Computer Hardware | 11 | 22-07-2012 09:54 AM |
RME Babyface vs Tc Electronic Impact Twin | n00b | Computer Hardware | 4 | 15-02-2012 02:21 AM |