Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2013, 02:29 PM   #1
milance
Member

milance's Avatar

Default Logic Node help!!

Povezan sam Ethernet vezom i sve fercera izmedju dva kompa,al problem je sledeci: Glavni komp mi je Hackintosh Quad core a kao slave bih da koristim Macbook Pro Dual core. Problem je u tome sto mi glavni komp ne vidi Macbook,ali kad stavim da Logic ide sa Macbook-a a da Hack bude slave onda se najnormalnije prepoznaju???
Jel postoji nacin da u mrezi nekako podesim da Hack bude master a Macbook slave??
Tnx unapred i pomagajte..
milance is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2013, 10:40 PM   #2
milance
Member

milance's Avatar

Default Re: Logic Node help!!

Dopisujem se sa ljudima na "GS"-u ceo dan danas i ubise se da pomognu a ovde niko ni da opsuje... E moj Balkane,daleko ces ti ovako!!!
Inace ako ikog zanima,dosao sam do tacke gde mi slave masina vidi master,ali nikako obrnuto!!! Negde je problem u Network podesavanju,ali ne znam gde...
Pa sad...
Old 13-01-2013, 11:48 PM   #3
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by milance View Post
Povezan sam Ethernet vezom i sve fercera izmedju dva kompa,al problem je sledeci: Glavni komp mi je Hackintosh Quad core a kao slave bih da koristim Macbook Pro Dual core. Problem je u tome sto mi glavni komp ne vidi Macbook,ali kad stavim da Logic ide sa Macbook-a a da Hack bude slave onda se najnormalnije prepoznaju???
Jel postoji nacin da u mrezi nekako podesim da Hack bude master a Macbook slave??
Tnx unapred i pomagajte..
daj malo vise detalja.koja verzija os-a na masinama snow,lion,mountain......boot 32 ili 64 bit,koje su verzije logica 9.1...bla???? koji ethernet chip imas na maticnoj u hackintoshu??
provjeri kabel..... salim se (ali nikad se nezna)
dali se hackintosh spaja normalno na net??

Last edited by tajsam; 13-01-2013 at 11:55 PM.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2013, 12:10 AM   #4
milance
Member

milance's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
daj malo vise detalja.koja verzija os-a na masinama snow,lion,mountain......boot 32 ili 64 bit,koje su verzije logica 9.1...bla???? koji ethernet chip imas na maticnoj u hackintoshu??
provjeri kabel..... salim se (ali nikad se nezna)
dali se hackintosh spaja normalno na net??
Evo coveka finaly! Hack se spaja na net preko Iphone aplikacije neke,hvata whireles,jer mi je router bas dalje od radne sobe,pa da bas ne razvlacim kabal. Uspeo sam da na obe masine bude zelena lampica,tj. connected,ali kad upisujem manual DHCP...al nazalost ni tad master ne vidi slave!! Na slave-u je Lion (Macbook Pro) a na masteru Snow! Promenio par kablova a i nije do njih svakako jer radi u obrnutom pravcu,znaci sa slave-a na master! Verzije svega su identicne i to 32 bit,jer iz nekog razloga kad dizem u 64,nema mi onog node tab-a u Logic-u?!! Strange... :/ Anyway,verzije 9.1.3 i bas malopre probao ovu varijantu koja sjlaka i bruka koliko rasterecuje masinu,bas bi mi fino godilo ako namestim,taman bih odustao od ulaganja u novu masinu...bar neko vreme! Daj neku ideju,ti si mi last hope...i Ameri posustaju tamo..
Old 14-01-2013, 01:04 AM   #5
tajsam
Banned

Quote:
Evo coveka finaly! Hack se spaja na net preko Iphone aplikacije neke,hvata whireles,jer mi je router bas dalje od radne sobe,pa da bas ne razvlacim kabal. Uspeo sam da na obe masine bude zelena lampica,tj. connected,ali kad upisujem manual DHCP...al nazalost ni tad master ne vidi slave!! Na slave-u je Lion (Macbook Pro) a na masteru Snow! Promenio par kablova a i nije do njih svakako jer radi u obrnutom pravcu,znaci sa slave-a na master! Verzije svega su identicne i to 32 bit,jer iz nekog razloga kad dizem u 64,nema mi onog node tab-a u Logic-u?!! Strange... :/ Anyway,verzije 9.1.3 i bas malopre probao ovu varijantu koja sjlaka i bruka koliko rasterecuje masinu,bas bi mi fino godilo ako namestim,taman bih odustao od ulaganja u novu masinu...bar neko vreme! Daj neku ideju,ti si mi last hope...i Ameri posustaju tamo..
nisam siguran pa necu nista pisati bezveze,ali evo ti idejumozda je glupa-luda-i ja sam lud,ali u ovoj situaciji ja bi to prvo probo)
uzmi neki ruter i donesi ga u radnu sobu.ukopcaj ga u struju naravno
i spoji snow u njega(vidi jel snow uopce vidi ruter normalno)spoji onda i lion u ruter i viti dali tako radi preko rutera.(ovo sto pisem mozda nema nikakvog smisla jer neam blage veze dali master/slave moze da radi preko rutera ali probaj) u 2 ujutro mi nista pametnije nemoze past napamet

Last edited by tajsam; 14-01-2013 at 01:10 AM.
Old 14-01-2013, 01:11 AM   #6
milance
Member

milance's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
nisam siguran pa necu nista pisati bezveze,ali evo ti idejumozda je glupa-luda-i ja sam lud,ali u ovoj situaciji ja bi to prvo probo)
uzmi neki ruter i donesi ga u radnu sobu.ukopcaj ga u struju naravno
i spoji snow u njega(vidi jel snow uopce vidi ruter normalno)spoji onda i lion u ruter i viti dali tako radi preko rutera.(ovo sto pisem mozda nema nikakvog smisla jer neam blage veze dali master/slave moze da radi preko rutera ali probaj) u 2 ujutro mi nista pametnije nemoze past napamet
Tako nesto mi je predlozio i lik na GS-u,tako da...ima vas dva "ludaka"! Salim se,ima smisla to,samo mi reci router nema nikakve veze sa netom,on znaci iskljucivo sluzi kao neka baza da mi se kompovi skontali,jel?? Ako je tako,ne znam sta ce mi prijaviti Snow kad se ukopca u router koji nije povezan na net..? Malo sam confused,al probam svakako..
Old 14-01-2013, 01:18 AM   #7
tajsam
Banned

Quote:
Tako nesto mi je predlozio i lik na GS-u,tako da...ima vas dva "ludaka"! Salim se,ima smisla to,samo mi reci router nema nikakve veze sa netom,on znaci iskljucivo sluzi kao neka baza da mi se kompovi skontali,jel?? Ako je tako,ne znam sta ce mi prijaviti Snow kad se ukopca u router koji nije povezan na net..? Malo sam confused,al probam svakako..
a prijavit ce ti lokalnu mrezu.
ako nisi siguran sto bi ti trebao prijaviti,onda ruter prvo spoji na macbook pa vidi sto prijavljuje,pa uporedi rezultate.(ako su rezultati isti "laicki receno" sve bi trebalo raditi)ali prvo iskljuci wireless na macbook-u da te ne buni.

Last edited by tajsam; 14-01-2013 at 02:23 AM.
Old 14-01-2013, 01:21 AM   #8
milance
Member

milance's Avatar

OK. Javim sutra.. TNX
Old 14-01-2013, 12:36 PM   #9
milance
Member

milance's Avatar

Situacija je sledeca: KOnektovali si su preko rutera iz prve (isto kao kad sam ja manualno ukucao IP adress,sa promenjenim zadnjim brojem za jedan manje),ALI i dalje Snow ne vidi Lion?!? E sad,Lion isto normalno vidi Snow,ali kad hocu na traci da ukljucim Node,strelice budu jedva vidno tamno zelene a ne jarko zeleno,sto bi znacilo da ide procesing na Node! Naravno,procesa nema i node ne radi nista! Gledao sam da plugovi koje sam stavljao budu isti sa obe masine a probao sam cak i varijantu sa samo stock Logic plugovima and still no luck!! Sta sad...?! :/
Old 14-01-2013, 03:15 PM   #10
milance
Member

milance's Avatar

Sad mi je tip predlozio ovu varijantu na GS-u. Jel zna neko il je probao ovo?
http://wordblaster.blogspot.com/2009...-macs-for.html
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules