|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Member
|
![]()
Evo i jos nekih skica vezanih za pitanja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Pro Member
|
![]()
Ajde, ja ću ti probati barem na neka pitanja odgovoriti, barem na ona za koja se "smatram" kompetentan
![]() Kaj se tiče SC-a (superchunkova), smatram da nije potrebno postavljati dodatnu ploču 120-tke ispred 40-tke, ali brijem da nebu na odmet ako i stavi? ![]() ![]() I naveo si :"Napomena: Iznad svakoga difuzora dolazi ili 2 sloja azmafona ili vuna 140 debljine 5 cm". Ne iznad, nego ISPOD, jer onda difuzor ne radi svoju svrhu, po?to neće difuzirati srednje-visoke frekve koje će biti popapane absorberom ispred njega ![]() To je onak letimično ?to sam vidio, ali moram sad gibat, pa ostatak ćemo vidjeti kasnije .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Member
|
![]()
Hvala Eomsy,
Za superchunkove pitam zato jel sam naisao na teorije 1) da treba bti sto meksa vuna 2) sto tvrdja vuna 3) da je dobro kombinirati da bude unutra gusci dio mekse vune a onda prednju plocu staviti guscu vunu U vezi perforiranih difuzora krivo sam se izrazio , sorry. Da mislio sam na prostor izmedju difuzora i plafona naravno. Vec mi je Bogg napomenuo da s nicim ne prekivam perforirane difuzore. Hvala ti na nekim odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||||
Member
|
![]()
Da skuzio sam da to nece biti neki problem
![]() Quote:
E da evo slika u prilogu od famozne cijevi za plin ![]() Quote:
Ono sto znam sigurno je da ne mogu zatvarati prozore s nekim absorberima jer mi je to jedini doticaj s vanjskim svjetlom a prozori su novi stavljeni jako dobri s izo staklom i bas nista se ne cuje unutra od bilo kakve buke s ceste. Quote:
Quote:
Bas zato ne zelim ici sa varijantom teskih absorbera preko kojih bi stavljao binarni difuzor jer mislim da bi to bilo pretesko. Stavljao bi azmafon kao absorbciju a bas zato idem na perforirane difuzore od pola metra jer bi bili od sperploce (6mm) sto i nije jako tesko. Evo samo da stavim odmah i nove slike jer radilo se . Okviri za superchunkove su gotovi i na mjestu. sad slijedi punjenje sto cu sutra obaviti i zatvaranje. Slike saljem u nastavku. Na zadnjoj slici je pozerica koja svaki dan mora doci vidjeti napredak ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Member
|
![]()
Evo malo sam si razbijao glavu i razmisljao o toj cijevi i sto napravit i bolje rijesenje od ovoga ne mogu smisliti za sad pa ako netko ima prijedloga nekih slobodno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Member
|
![]()
Update radova...
Superchinkovi na mjestu i napunjeni vunom. Gotovi su ramovi koji idu preko kao prednja strana. Sutra ide zatvaranje tkaninom ramova i gotovi su prednji superchunkovi u potpunosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Pro Member
|
![]()
Cool.
Tamo gdje ti je cijev, slobodno idi isto sa trokutima vune ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Member
|
![]()
Evo mali update...
Superchunkovi su gotovi, zatvoreni i presvuceni tkaninom. Izrezan je drvni materijal za chunkove kojima cu zatvarati cijev na suprotnom zidu i to se spaja sutra, puni vunom i presvlaci tkaninom a onda mi jos ostaju dva superchunka na zadnjem zidu. Polako ali sigurno se napreduje. Za neka bitna pitanja i dalje jos nemam odgovora hehe valjda su ljudi na skijanju ili su se stvarno uvrijedili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Member
|
![]()
I dalje se radi... Danas postavljeni nosaci na zadnji zid za superchunk koji ide preko cijevi. Slike u prilogu..
Ako je moje shvacanje tocno prema patentu o BAD perforiranom difuzoru koji bi isao u sklopu clouda na plafon i prema skici koju također stavljam kao sliku onda posto pola clouda ide na jednu stranu plafona a pola na drugu stranu (da bi se dobila stereo slika) - perforirani difuzori bi trebali biti poslagani prema mojoj skici. Ispravite me ako grijesim . Također ako bi mozda trebalo neki drugi poredak samih difuzora na cloud slobodno recite ?to , kako i za?to. Opseg bi im bio od 1000-9000 Hz. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
absorber, difuzor, izgradnja studia, studio, superchunks |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
difuzor panel | quake | Dizajn i konstrukcija studija | 322 | 09-07-2011 09:24 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |