Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2012, 12:55 PM   #1
mekonin
Member

Default Pukla cev u studiju

U stvari, nije cev vec ventil od radijatora, voda je sikljala neko vreme ali je brzo zaustavljena, na zalost steta je nacinjena. Brzo sam krenuo da skupljam vodu, da pomeram instrumete, izvukao sam glavne dovode struje iz mreze. Doneo sam odstranjivac vlage, upalio kvarcnu pec da susi vazduh, susio fenom sta sam video da je mokro. Par instrumenata za koje sigurno znam da su bili nakvaseni plus kompjuter su mi u stanu i suse se. Uglavnom je natopljeno dosta kablova, jedan veliki produzni (fiksiran za pod) kabli, mali deo tepiha. Ispod tepiha su plocice tako da se t voda lako skupila. Dosta uredjaja je isprskano vodom.

Potrebni su mi saveti ako je neko bio u slicnoj situaciji, zanima me na koji nacin da sto bezbednije pristupim susenju, ne mogu sve instrumente da nosim u stan i da otvaram, ali one koje sam mogao sam otvorio i ostavio da se suse. Koliko je preporucljivo da sacekam dok ne budem mogao da ponovo isprobavam instrumente da vidim da li su u redu?
mekonin is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2012, 01:23 PM   #2
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Pukla cev u studiju

u neku casu sipaj 2-3mm vode, poklopi je skoro sasvim i stavi na pod studija- u visinu najnizeg uredjaja. Kada ispari sva, onda je verovatno isparilo i iz uredjaja. preporucujem temperaturu prostorije iznad 22oC, sve vreme, grejalica u blizini uredjaja, naravno ne da ih istopi)... pozeljna sto visa pozicija uredjaja...

Last edited by nikolaivanic; 15-12-2012 at 01:27 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2012, 04:24 PM   #3
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Heavy scene... Ako te ne mrzi da otvaras uredjaje, feniranje i krpa znaju malo ubrzati proces.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2012, 05:31 PM   #4
mekonin
Member

Hvala na savetima. Stavio sam casu, kvarcna radi samo je ne smem ostaviti bez nadzora dugo, spustio sam i ventilator da radi iznad nje. Sad kad je pukao ventil nemam ni grejanje u studiju, tako da cu tesko odrzavati temperaturu iznad 22 stepena. Susio sam fenom sta sam mogao da dohvatim njime, uradio sam sta sam mogao pa nek mi je bog na pomoci. Videcemo kolika je steta kad budem krenuo da vracam sve na mesto.

Jos jedna stvar, jedan apsorber od kamene vune je poprilicno nakvasen, susio sam ga fenom koliko sam mogao i sada mi je skupljac vlage blizu njega, koliki je rizik da uhvati budj? Da li da ga skidam?
Old 15-12-2012, 06:23 PM   #5
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by mekonin View Post
Jos jedna stvar, jedan apsorber od kamene vune je poprilicno nakvasen, susio sam ga fenom koliko sam mogao i sada mi je skupljac vlage blizu njega, koliki je rizik da uhvati budj? Da li da ga skidam?
Nema potrebe, sada grejes i susis sobu, ici ce to brzo, ubudjao bi se samo da ga ostavis da truli do leta....
Khan is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2012, 01:26 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Jas sam imao problem vlage u studiju i resio sam ga kaa sampozajmio pingvin isusivac. Ubacis spravu, ona skuplja vlagu i super odradi sve..... naravno, prvo sam eliminisao izvor iste.... mislim da ti je to brza varijanta od svega navedenog
Old 17-12-2012, 03:51 PM   #7
mekonin
Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Jas sam imao problem vlage u studiju i resio sam ga kaa sampozajmio pingvin isusivac. Ubacis spravu, ona skuplja vlagu i super odradi sve..... naravno, prvo sam eliminisao izvor iste.... mislim da ti je to brza varijanta od svega navedenog
Deluje korisno, samo nisam uspeo nista da nadjem na netu o tom isusivacu, imas li nekog info-a gde se moze pronaci?
Old 17-12-2012, 04:06 PM   #8
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja sam pozajmijo od jednog prijatelja koji to ima i renta u Uzicu...... ne znam kod tebe, mora da postoji neko se bavi isusivanjem stanova...... vidi oglase, nude se takve usluge....sumanuto je kupovati, mislim da nisu ispod 1000e
Old 17-12-2012, 10:00 PM   #9
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ako poznajes nekog u autoperionici, pitaj da ti pozajme taj "usisivac na vodu" ili u nekom tepih servisu, oni to imaju garant, samo ako hoce da ti daju, recimo preko noci dok njima ne treba, to dosta pomaze provereno...
a i nije bitno samo ispariti vodu, pitanje je gde ce to sto isparava da ode... znaci mora provetravanje prostorije ili ako stoji klima uredjaj u studiu ili tako neki "pingvin" ukljucis da izvlaci vlaznost iz vazduha
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules