Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2012, 12:24 AM   #1
hogarstrasni
Junior Member

Default Re: molim za savet

Momci mislim da ste mi pomogli da razjasnim par stvari. Prvo je sta zelim. Ono sto pre svega zelim je da zaokruzim ovo sto sam do sada uradio.Dakle, da uradim aranzman.Sam nisam u stanju da to odradim pa mi je potrebna pomoc aranzera. Ali ne nekog "placenika," koji bi to "odradio",nego nekoga ko je entuzijasta poput mene.Nekoga ko uziva u procesu stvaranja. Dakle da to bude neka vrsta simbioze. Ono sto ja mogu da ponudim, to je gajba piva,klopa i eventualno nekakva kompenzacija u tekstu .
Pojma nemam da li to tako funkcionise.Nisam u svetu muzike i komponovanje je postalo samo jedan od hobija . Mozda je to sto sam zamislio nerealno. Mozda bih trebao da taj predlog postavim pod drugi topik .

p.s. "znak"-mea culpa. Povrsno sam procitao & pogresno razumeo.Moje izvinjenje zbog toga
hogarstrasni is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 07:43 AM   #2
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by hogarstrasni View Post
Momci mislim da ste mi pomogli da razjasnim par stvari. Prvo je sta zelim. Ono sto pre svega zelim je da zaokruzim ovo sto sam do sada uradio.Dakle, da uradim aranzman.Sam nisam u stanju da to odradim pa mi je potrebna pomoc aranzera. Ali ne nekog "placenika," koji bi to "odradio",nego nekoga ko je entuzijasta poput mene.Nekoga ko uziva u procesu stvaranja. Dakle da to bude neka vrsta simbioze. Ono sto ja mogu da ponudim, to je gajba piva,klopa i eventualno nekakva kompenzacija u tekstu .
Pojma nemam da li to tako funkcionise.Nisam u svetu muzike i komponovanje je postalo samo jedan od hobija . Mozda je to sto sam zamislio nerealno. Mozda bih trebao da taj predlog postavim pod drugi topik .

p.s. "znak"-mea culpa. Povrsno sam procitao & pogresno razumeo.Moje izvinjenje zbog toga
Nema problema, to ja malo kritikujem forum ?to se bavi, kao ?to reče VukP, samo tehničkim stvarima a (skoro) potpuno zanemaruje ono osnovno, zbog čega sve tehnikalije i postoje - pesme. U svakom slučaju, i pored svega, moram ti reći da je ovo jedini forum na kojem zaista aktivno učestvujem i da je pun dragocenih saveta. Prava je arhiva znanja nesebično podeljenog od strane ljudi koji se godinama i decenijama profesionalno bave muzičkom produkcijom. Čak i ako te apsolutno ne interesuje tehnički aspekt stvaranja muzike vredi prelistati ono ?to je ovde pisano u poslednjih desetak godina.

?to se tiče tvoje dileme "?ta raditi sa pesmama", mislim da je jedini logičan put da nađe? izvođača kojem će? neke pesme (pro)dati. U redu je ako ti je interesantno da uz pivo i klopu sa nekim radi? aran?mane, ali i to će biti samo skice pravih aran?mana, jer svaki izvođač će sigurno ?eleti da ih potpuno promeni ili bar delimično prilagodi svom trenutnom stilskom i ?anrovskom opredeljenju.

U su?tini, meni bi sve bilo mnogo jasnije kad bih čuo neku od tih pesama, po?to zasad ne znamo ni koja je vrsta muzike u pitanju. Ako neće? ovde da to prezentuje? javi mi se na PM. Ja ću rado pomoći koliko je u mojim (skromnim) mogućnostima.
Old 08-12-2012, 12:03 PM   #3
hogarstrasni
Junior Member

Sefe poslao sam ti jednu pesmu
Old 08-12-2012, 12:09 PM   #4
hogarstrasni
Junior Member

Sad sam video da ti ovaj majl ne radi. Zvizni mi svoj majl na

hogarstrasni1000@yahoo.com
Old 08-12-2012, 12:16 PM   #5
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Evo ga ovde: znakdobar@gmail.com

P.S. Hvala što si me podsetio da promenim one stare podatke na Contact info.

Last edited by Znak; 08-12-2012 at 12:29 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 02:41 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
?to se tiče tvoje dileme "?ta raditi sa pesmama", mislim da je jedini logičan put da nađe? izvođača kojem će? neke pesme (pro)dati. U redu je ako ti je interesantno da uz pivo i klopu sa nekim radi? aran?mane, ali i to će biti samo skice pravih aran?mana, jer svaki izvođač će sigurno ?eleti da ih potpuno promeni ili bar delimično prilagodi svom trenutnom stilskom i ?anrovskom opredeljenju.
... od reči do reči

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules