Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2012, 12:21 PM   #11
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Default Re: Uvoz polovne opreme?

Sta da ocekujes? Ocekuj da ces platiti sve i svasta, ako ti kompresor bude stigao legalnim putem. Slede ti troskovi transporta, speditera, carine, a na sve to jos i porez od 20 procenata. Bez obzira sto je poklon, carina ce utvrditi osnovicu za carinjenje, koristeci razne metode, uglavnom odokativne.
Old 26-11-2012, 02:11 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Sta da ocekujes? Ocekuj da ces platiti sve i svasta, ako ti kompresor bude stigao legalnim putem. Slede ti troskovi transporta, speditera, carine, a na sve to jos i porez od 20 procenata. Bez obzira sto je poklon, carina ce utvrditi osnovicu za carinjenje, koristeci razne metode, uglavnom odokativne.
Pa i predpostavio sam da samo to moze da se desi... Oticice na ebay i videce da kosta oko 1200 $ i odrace me na carini... simple as that
Jan is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2012, 10:00 PM   #13
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

ja sam poručivao neki par obuće, i naravno, odrali su me jer ti upravo carine i naplate špediterske usluge za sve što košta više od 70 eura...jbni sistem...
Elf is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2012, 12:23 AM   #14
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Moj ti je savet da ti posalje racun uz to na postu na recimo 40$ i onda nista neces da platis... i da pise u racunu da je placeno... ako te pitaju kako si platio, kazes platio je moj brat u USA.

P.S. Nije lose u napomeni da stoji da je naprava polovna i neispravna i da treba zameniti BLA BLA deo... kapiras

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.

Last edited by sRce; 29-11-2012 at 12:28 AM.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2012, 11:26 AM   #15
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
Moj ti je savet da ti posalje racun uz to na postu na recimo 40$ i onda nista neces da platis... i da pise u racunu da je placeno... ako te pitaju kako si platio, kazes platio je moj brat u USA.

P.S. Nije lose u napomeni da stoji da je naprava polovna i neispravna i da treba zameniti BLA BLA deo... kapiras
Mozda uspe, ponekad, ali generalno je ovo vrlo naivan pristup... Nasa carina, realno ima jedan zakon koji dosledno primenjuje, kao i saobracajna policija.

Ako hoce nesto da ti naplati-naplatice!
Khan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules