Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2012, 02:37 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: ?kola PAD(ov)anja

Ne mešamo babe i žabe. Vrlo dobro znamo o čemu i zašto pričamo.

E sad, ni sad mi nije baš najjasnije zašto Igor želi da uči bubanj, a posle čuka po MPD-u, ali ok, ne moram ni ja sve da znam...

Dakle, Iggy, potraži matori po netu ima tih školica, za osnove i to, posle iznajmi prostoriju, ima ih 500, traži malo manju cenu jer koristiš samo bubanj, pa lepo na snimiš par nekih jednostavnijih pesama na telefon,vokmen,šta god, pa sluške na glavu i sviraš uz njih.

Za početak kupi palice, i kući udri jastuke i stolice, i ja sam tako počeo......

To je to, nema neke velike mudrosti ako želiš da naučis da sviraš...
Sad, nemoj očekivati da ćeš za 3 dana svirati, ali uz trud, već posle oko mesec-dva idu prvi rezultati...

Nemoj možda ni ići odmah na video-škole, prvo treba da "razdvojiš" ruke i noge...

Pa tek onda kad to u bar nekoj meri uspeš, onda počni sa "školama...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2012, 03:03 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Koliko sam shvatio, čovek nema nameru da uči da svira bubanj već da se upozna sa principima aranžiranja bubnja. Mislim, to su dve stvari. Ne mora kompozitor/orkestrator/aranžer da ume da svira fagot da bi napisao partituru za isti.

@Igor: koliko god mislio da je pretresanje i analiza preset paterna bez veze, to ti je ipak (uz analitičko slušanje snimaka živog bubnja, jel' da) najbolji i najefikasniji način da se upoznaš sa principima aranžiranja tog instrumenta.

Predlažem ti to čisto da se ne bi zalamao oko učenja veštine koja ti u suštini nije potrebna, a i da bi izbegao da ti Pera pokazuje kako on svira pank ili death metal ili bluz. Mislim, Pera zna da svira, nego ON to svira tako, a ti ćeš to posle Qr moj da transponuješ 1/1 u MPC ili štagod. U najboljem slučaju ćeš napraviti nešto što je blizu onoga što već imaš u tim omraženim presetima. A opet će preseti da budu pedantnije isprogramirani.

Nego lepo kreneš od preseta pa ga prilagodiš trenutnim potrebama (dinamika, sinkope, štatijaznam...). Da ne bi išao iz kujne u kupatilo preko Bečkereka...

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 28-11-2012 at 03:07 PM. Reason: Bečkerek
awacs is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2012, 03:31 PM   #3
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Jel ovo pomaze ista?

https://www.youtube.com/user/jeremyellismusic
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules