|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
ali ti niko ne brani da okacis ponegde debelu i cupavu tapiseriju na plafon... da bi smanjio flutter i reverberaciju na nominalni nivo, barem iznad 1000Hz.
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
OK... ja definitivno moram da imam stručnu pomoć i na lokaciji ( i bar još poneku reviziju), hoću da uložim nešto ali naravno ne uzalud, što generalno i sprečavate savetima na forumu... a s obzirom da je ovo poluprazan stan ... i već vučem neke poteze što se tiče rasporeda i nameštaja koje možda nije trebalo...
Najbitnije mi je sad da znam u kom smeru da krenem i da odluka bude konačna što se tiče rasporeda u stanu itd... Jasno je da je ovo stan u kom živim pa se traži kompromis... razmišljao sam i čini mi se da ću da uradim to što ste mi preporučili: da pregradim onu šupljinu i da dobijem onu "konkretnu" sobu. Gde bi išla vrata za tu novopečenu sobu? Od toga mi zavisi šta ću i gde ću što se tiče ovog centralnog-dnevnog boravka... Da li bi moglo da se izvede npr. da vrata budu nasuprot vratima kupatila ( kupatilo je 03) , na već postojećem delu tog zida koji treba "dovršiti" pregrađivanjem... ? Ili bi morala biti na sredini tog zida? I da li se očekuje da dobijem neke ljudske rezultate sa tretmanom za tu prostoriju? dakle dužina bi bila 3,74, širina 2,72 (kao što rekoh circa trećinom dužine je 2,72m umanjeno za16.5 cm... ) i plafon je oko 2,59. Ako se nekako sredi režija za slušanje, pretpostavljam da to znači i da bi mogao da se snimi neki vokal npr. u njoj ili slično? Last edited by waster; 25-11-2012 at 05:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Moraću da se nadovezujem na svoje postove...
![]() @ Boggy - kako ste mislili da se pregradi ta "rupa" u sobi? Da se sazida ili to može da se pretvori u neki bass trap? Razumem da bi u manjoj sobi (naročito bez tog dela) toliki bas absorber dosta koristio... jer nešto naslućujem da bi se inače morala smanjiti ta režija do neupotrebljivosti ![]() Kapiram da je to pravo mesto za trap.. "super ugao" ![]() Jeste da je prostorija mala ali ipak ima skoro 6 metara ukupne dužine a pregradom bi se dobio bass trap od 2,1 x 1,54 m x 2.6 visine... Dakle, može li se nešto napraviti tu? Ništa osim slušanja (sa audio interfaceom i možda još jednim (eventualno 2) uređaja desktop formata koji bi mogli u stolu da stoje i syntha mi ne treba tu u prostoriji .. bilo bi lepo da pevač može da stane ispred ili iza da se ponekad nešto snimi... Last edited by waster; 27-11-2012 at 12:16 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
da, "engine-room" mislim da ce to sve stati.
![]() |
![]() |
#15 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() To sam mislio kad sam pitao "Dakle, mo?e li su tu ne?to napravitu? " -mislio sam generalno, ne na svrhu te ?upljine. To je meni.. zato postavljam glupa pitanja , u nadi da će ?upljina nekakko da "doprinese" dimenizijama ![]() OK, to smo utvrdili. Quote:
Pretpostavljam da u prvom slučaju (da se naprave u tom "nastavku" zida -koji tek treba da se sazida) treba da budu mala i kreću "odmah" tu gde se nastavlja taj zid kako bi bilo mesta za neki bass trap u novostvorenom uglu? ... a taj prvi slučaj bi bio sigurno lak?i |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
OK, pričati o tretmanu tek kad se urade merenja... ali da bi merenja imala smisla treba da se prvo zazida šupljina ali i da se postave vrata.. zato su mi bitni detalji oko tih vrata i čisto neka predstava kako bi se to tretiralo s obzirom na ta vrata i prozore nasuprot vratima...
Inače, radijator je ispod prozora ali nije velike površine , širok je nekih 42 cm... Ali, pre svega, da li bi ta balkonska vrata onda bila na samoj sredini tog zida (sredina u odnosu na celu tu dužinu posle zidanja) ? Last edited by waster; 04-12-2012 at 09:02 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
U stanu kod Del boja... | Bockie | Razno | 3 | 30-08-2011 10:39 AM |
Radi li se i?ta | alfom | Pricaonica | 2 | 17-02-2010 06:43 AM |
USB Kartica za slu?anje muzike | nemuzicar | Computer Hardware | 11 | 30-04-2009 03:07 PM |
Gde postaviti sto i monitore u ovoj sobi? | disco violence | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 15-06-2008 05:23 PM |
6-7 cm audio tretmana. Sta uraditi? | Audiosoul | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 23-04-2008 05:46 PM |