|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
Da...
Nabavi pošten "pop" filter i nemoj da "ljubiš" membranu... Može i na 15-20cm od mikrofona da se peva, recituje (a i treba), i zvuk je odličan... To je ista kapisla (samo cardioid) od 414-ice, to je legendaran mic, koji je objasnio zvuk mnogih vokala, a ti sad ko oni što mi traže 58-icu za Dynacord PM... Govno u Govno i da vidiš... Nema falša, nema ništa, samo mumla i sve super, delay do yaya, može i Kurta da odšljaka svadbu... Mani se trošenja, nemaš problem sa mikrofonom... Ili da ti kažem "ajde kupi", i da te još uputim kako da ispadneš budala... Imaš sve što ti treba, možda i više... Ej, imaš "other issues"...
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Za sad vise nemam pitanja...
Ma moj pop filter je dobar, mada kao sto kazes nije problem u mikrofonu, mozda je problem u meni... hehehe Mada i sam znas kakvih sve ima, kad dodju da snimaju to je uzas, oni odu meni ostane kanal koji je tesko srediti potrebno je mnogo EQ i Desser-a da to isprave, ceo kanal pisti. Pljuju, vriste na mikrofon... hehehe
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Evo, De-esser je posledica nepravilnog snimanja, sad će me napljuvati, ali NIKAD to ne koristim!
Otkud znaš da je dobar pop filter? Jesi probao K&M, AKG, da ne pominjem Neumann...? Pop filter je POSLEDNJE bitan za low blow na membranu... Jeftini pop-filteri SAHRANJUJU sve ostalo, a kao sklone low-blow...! Probaj... Uporedi... Masa nema pojma... Nema ko ni da ti to kaže, jer po šopovima rade uglavnom priučeni gitaristi i leva smetala spremna da poližu jaja menadžmentu i kažu im ono što ovi žele da čuju...čast izuzecima sa iskustvom u muzici i u ozbiljnim studijima...! Ako nešto u startu zvuči govnjivo, ne snimaj to, radi na postavci, položaju mikrofona, pevača itd... Neće og govneta nijedan EQ napraviti zvuk... A sad znamo, imaš korektne uslove...! Dakle, bolje nego gomila koja ima milione view-ova na YT... Dakle, uči i radi,a čuvaj pare...
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Razumem te potpuno si u pravu. Ali ja zelim da sve bude savrseno ne volim aljkavo nista, makar morao 3 dana da sredjujem vokal...
A za pop filter si u pravu lici mi na jedan akg-ov ali 100 posto nije kao on, moracu to da sredim... A i za desser si u pravu mora da se nadje dobra pozicija za snimanje tj. da se lepo nasteluje pozicija mikrofona a i pevac, onda je desser nije potreban...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Big Bockie sta da radim dal da kupim ovaj preamp o kome smo pricali ili da skupim pare i da kupim dobre monitore ili da skupim pare i kupim bolji preamp, neznam sta da radim nisam pametan, prosvetli me...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
MAO
|
taj golden age je donja granica pristojne kupovine, ne kupuj ništa lošije. A što više para, to stvari bolje zvuče, ako se izbegnu neki marketinški trikovi.
i da, brate bockie, u tri posta si 20 puta rekao "govno, govnjivo i sl", daj mu malko po perfidnosti pleaseee |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Arture dal je pametno prvo da ulozim u dobre monitore a posle u preamp, sta mislis o tome, ja znam da ove preampre koje ima moja zvucna (lexicon omega) nisu nesto ali valjda mogu da pominu za sada...
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|