|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
VIP Member
|
![]()
Onda pogotovo nemoj da kupuje? jeftin kondenzatorski mikrofon (a vala ni malo skuplji).
Beta 57/58 ili čak obični SM57/58 su bolja re?enja za snimanje glasa u "bedroom" uslovima od jeftinih kondenzatorskih mikrofona koji te na prvu loptu kupe "prezentno?ću i transparentno?ću", a posle u miksu dok ukloni? sva sranja koja su tokom snimanja pokupili (sibilanti, disanje, okolni ?umovi) ne ostane ti ni?ta korisno od glasa. Prečesto ljudi padaju na fore tipa "kondenzatorski mikrofon je kvalitetniji od dinamičkog, po?to hvata vi?e detalja". U kućnim uslovima zvučni detalji su najmanje po?eljni. Kupi ne?to ?to hvata manje zvučnih detalja, a tokom snimanja obrati vi?e pa?nje na detalje u izvođenju (intonacija, dikcija, izra?ajnost...). Pozdrav, Vasa
![]() |
#62 |
Junior Member
|
![]()
Bockie, ograničen bud?et, da imam puno para dao bi, veruj mi
![]() awacs, hvala na razre?enju dileme! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Moderator
|
![]()
Da, sad vidim ove naše deradžije pomahnitale...
AT 2020 je 90€ u nemačkoj, a nema razloga da ovde bude skuplje od 5-max 10% od tamošnjih cena... Ja bi ih zvao i tražio popust do cifre koju imaš!
![]() |
#64 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 15-11-2012 at 06:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Member
|
![]()
Daj mi recite jel mi pametno ovo. Imam trenutno AKG Perception 100, ali mikrofon je dosta "mr?av". Mr?av u smislu, kao da je HP filtar na njemu. Mislio sam uz njega nabaviti jo? Shure SM-(57,58), jer mi odgovara cijena, i mo?da bi mi on vi?e pohvatao ovih ni?ih frekvencija. Ili prodat AKG-a i kupit jednog po?tenog kondenzatora koji će slu?iti za sve (vokali, gitare, saksofon itd)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
|
![]()
Evo ja papagaj...
![]() ![]() AT 2020...!
![]() |
#67 |
MAO
|
![]()
pošteno kupite Shure SM7b, detaljniji od 58ice, a i dalje dinamički mikrofon, veoma istorijski prisutan, naročito u rock muzici
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Pro Member
|
![]()
Samo cenom ni blizu navedenih mogucnosti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
VIP Member
|
![]()
Na?alost. Ali opet, čak i za te pare koliko ko?ta SM7b lično bih radije uzeo njega kao "allroundera" nego bilo koji kondenzatorski mikrofon u tom cenovnom rangu. Pa i u malo jačem cenovnom rangu...
Na ovim na?im (forumskim) prostorima dinamički mikrofoni se po pravilu tumače kao nu?no zlo, ili kao "mikrofoni za snimanje bubnjeva i pojačala". To je potpuno bez veze. Po definiciji, dinamički mikrofoni nemaju "air", "detalje", trt-mrt... Ali čak i jeftini dinamički mikrofoni (tipa Shure SM serije) imaju vi?e definicije u srednjem opsegu (400-4000Hz) nego kondenzatorski mikrofoni koji ko?taju po par puta vi?e. A ?to bi rekao Reinhardt: "Midrange is the key". Jbmlg, verovatno postoji neki razlog iz kog Neumann nikako ne obara cenu za U87 (najbolji "allrounder" posle dinamičkih Shure SM***, Sennheiser MD*** i par ElectroVoice modela, od kojih neki odavno nisu u proizvodnji)... Pozdrav, Vasa
![]() |
#70 |
Pro Member
|
![]()
Istina. Sm7b je posebno osetljiv i detaljan dinamicki mic ali (jbg) mnogo voli kad se fino opali preamp... sto je jos jedna investicija. Recimo razlika u detaljima izmedju varijante 7b->fireface pre i 7b->Neve pre (opanjen)->fireface je ... poveca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina preko E Bay..i online kupovina uopste | korenjak | Razno | 10 | 06-12-2011 06:26 PM |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Molim savjete | sira | Promocija radova | 4 | 08-12-2009 06:51 PM |
Trebam pomoć i savjete oko ?timanja razglasa!!! | edincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-10-2009 02:20 PM |