Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-10-2012, 01:24 PM   #51
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Paypal uskoro i u Srbiji

ja sam menjao pre mesec dana, automatski ce ti zameniti i odes da uzmes tu novu.. ta nova je sa istim brojevima, i radice ti i dalje, ne brini
Old 25-10-2012, 01:24 PM   #52
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

U onda super

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 09:28 PM   #53
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti....&nav_id=658101
MHz is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 10:24 PM   #54
boggy
Moderator

boggy's Avatar

"Vlada Srbije naredne sedmice usvojiće izmene Zakona o deviznom poslovanju kojim će biti omogućen dolazak u na?u zemlju svih kompanija koje pru?aju usluge plaćanja preko Interneta, uključujući i PayPal, najavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je, novinarima u Palati Srbija, rekao da će i dalje ostati zabrana otvaranja računa građana u inostranstvu zato ?to MMF i NBS smatraju da je to preuranjeno jer Srbija nije dovoljno ekonomski jaka.

"To nije prepreka za dolazak PayPal-a niti bilo kog drugog sistema za plaćanje preko interneta", ukazao je Dinkić.
"

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2012, 11:07 PM   #55
mekonin
Member

http://www.njuz.net/paypal-dobija-ul...ntru-beograda/
mekonin is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 03:13 PM   #56
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Pej pal za početak nudi samo kupovinu

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 09-11-2012, 03:48 PM   #57
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pa naravno - to je najbezbednije za PayPal trenutno...(jer oni snose / pokrivaju svo vracanje para prilikom sumnjivih transakcija).
Mi smo jos uvek zemlja van Evropskih i svetskih zakona...a i svest naseg prosecnog gradjanina jos uvek nije na dovoljno visokom nivou za neku postenu trgovinu.
Ljudi u Srbiji varaju ljude dok ih gledaju u ochi...a zamislite sta bi bilo kad krene prodaja "robe" preko PayPala i eBay...
(cast izuzetcima, kojih je jos uvek jako jako malo..)
A da ne pricam o carini i odiranju kod postarine / slanja kurirom itd..

Ovde su i slanje kurirom doveli do savrsenstva! Pre samo par godina je trebao account sa kurir kompanijom. I to samo za firme..a privatna lica su drali neki "agenti".
Sad napises gde ide paket, dimenzije i tezinu i web izbaci jedno 20 opcija (express / standard) i slozeno po ceni..sve zive kurir kompanije.odaberes koja ti je najbolja / najjeftinija, platis online, posalju ti mail 0 izprintas bar code i adresu i sutradan dodje cika i odnese. Posle pratis svaku fazu putovanja iz sata u sat na internetu..i sto je najinteresantnije - jeftino!!

Bice sve i kod nas...samo polako..kad je stigo McDonalds..stici ce i PayPal !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 04:43 PM   #58
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Mi smo jos uvek zemlja van Evropskih i svetskih zakona...a i svest naseg prosecnog gradjanina jos uvek nije na dovoljno visokom nivou za neku postenu trgovinu.
Ljudi u Srbiji varaju ljude dok ih gledaju u ochi...a zamislite sta bi bilo kad krene prodaja "robe" preko PayPala i eBay...
(cast izuzetcima, kojih je jos uvek jako jako malo..)
Pa sad... i Bosna je van evropskih i svetskih zakona, pa je ipak u PayPal sistemu, i to dvosmernom (ili grešim). A to mu dođe manje-više isti narod kao sa ove strane Drine, podjednako sklon kreativnom tumačenju poslovne etike. I kad mi neko kaže da politika PayPala nema veze sa opštom politikom ja se kiselo nasmejem.

Ne volim da generalizujem stvari, pa ni one koje se tiču etičnosti naroda kao takvih, ne bih se ni uključivao u ovu temu da me nisi povukao za jezik. A istina je da me je zajebalo mnogo više "mojih" nego "tuđih", a "moji" su svi od Vardara do Triglava. A nije da me ni "tuđi" nisu ponekad zajebali, samo sam sa "mojima" više sarađivao.

Nemam ništa protiv da neko od moderatora obriše ovaj post ako misli da prelazim granicu pristojnosti, ali ponele me emocije. Već duže vreme imam rezervisanih par stotina evrokupona za plaćanje nekolicine programa koje onako "karmički" želim da podržim makar simbolično.

Lakše bi mi bilo da nabavim deset grama heroina (koji NIKAD nisam trošio) nego Reaper, Redline Reverb i par Stillwell pluginova (koje prilično često trošim). Sve to zato što neko tamo sumnja u moje poštenje.

Malo je to qrac od ovce - neko "odande" me tera da budem nepošten šatro da ne bi dozvolio nepoštenima da budu nepošteni. U tom smislu nisu ništa bolji od ovih naših koji me svaki put naprave magarcem kad nešto platim na vreme (makar i morao da se "stisnem"), a onda oproste dugove svima koji nisu platili na vreme jer se nisu "stiskali".

Rekoh, ponele me emocije...

Pozdrav,

Vasa
Old 09-11-2012, 05:31 PM   #59
boggy
Moderator

boggy's Avatar

DaBear, to je oblik diskriminacije koji po pitanju Srbije postoji i spolja i iznutra. S jedne strane spolja uvek ima nekih spremnih za "kaznjavanje", a s druge strane uvek u Srbiji (interno) ima nadasve spremnih da ovim prvima daju veoma JAK "razlog" za "kaznjavanje"... to ("igranka bez prestanka") traje od kada je krenuo ceo haos... mi smo ovde samo irelevantni posmatraci koji nemo gledaju sta oni rade, i mozemo samo da cekamo da im dosadi, i ne treba neka inteligencija da se primeti shablon.
Losi ljudi postoje svuda, samo eto... u nasem slucaju su srpski losi ljudi veci problem od ostalih...

Last edited by boggy; 09-11-2012 at 05:57 PM.
Old 09-11-2012, 06:23 PM   #60
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Pa... pa... paranoja.

Niko nas ne ka?njava. Već nekoliko godina na?i zvaničnici objavljuju da su ispunjeni svi zakonski uslovi da se PayPal pojavi u Srbiji, a onda je pro?le nedelje objavljeno da će to biti urađeno u narednih sedam dana. A da PayPal (e-bay) ne voli nas ili nedajbo?e na?e pare, to je pa...pa...itd.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules