Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-08-2012, 01:38 AM   #51
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Studijski monitori do najvi?e 400?

Mashallah i to smo resili! Cestitke, unapred!
Khan is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 04:59 PM   #52
Anthony
Member

Anthony's Avatar

evo Adama a3x na mom stolu stvarno sam odu?evljen zvukom! tako maleni a ba? gruvaju,jako su detaljni,sound je predivan ali eto naravno,najvise mi smeta sto recimo sub bass necujem,ali za tu veli?inu wufera nije ni ?udo...uz kombinaciju adam sub7 (kad cu lijepo imat uvid u sve ispod 60-50hz) bit ce bombasticno...ali posto nemam tretiranu sobu za sad je i ovako ok + kombinacija sa beyerdynamic slu?alicama...htio sam pitati dali bi recimo monitor kontroler tipa ovo: http://www.tcelectronic.com/bmc-2.asp malo pobolj?alo zvuk? trenutno imam m-audio fast track pro i zelim nesto bolje...
Old 23-08-2012, 07:45 PM   #53
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pre svega chestitam na kupovini, nadam se da ce ti pomoci u daljem radu... e sad, sto se tice toga sto ne cujes taj sub bass ili kako god nazvao te bas niske frekvencije je zato sto a3x radi tek od cirka 60 hz tako da je neki sub pozeljan... na yt imas cak i neke testove tipa od 5hz pa do 100 pa i sam ces cuti odakle krece na tvojim kutijama... a sto se tice "poboljsanja zvuka" jedan monitor kontroler ga nece poboljsati, mozda ce pojacati izlaz zavisno od tipa, a kad pricamo o poboljsanju zvuka pricamo pre svega o kartici i njenoj konverziji, preko kablova (nadam se da si stavio balansirane) i na kraju postavke zvucnika i akusticne obrade... mozda najveci pomak dobijas u tvom slucaju ako pravilno postavis sto u odnosu na sobu, i postavis kutije na korektno napravljene i pozicionirane stand-ove (stalkove kakogod). imaj u vidu da ozbiljna akusticna obrada sobe u odredjenoj meri smanjuje "volume". puno srece u radu !
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 08:20 PM   #54
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
pre svega chestitam na kupovini, nadam se da ce ti pomoci u daljem radu... e sad, sto se tice toga sto ne cujes taj sub bass ili kako god nazvao te bas niske frekvencije je zato sto a3x radi tek od cirka 60 hz tako da je neki sub pozeljan... na yt imas cak i neke testove tipa od 5hz pa do 100 pa i sam ces cuti odakle krece na tvojim kutijama... a sto se tice "poboljsanja zvuka" jedan monitor kontroler ga nece poboljsati, mozda ce pojacati izlaz zavisno od tipa, a kad pricamo o poboljsanju zvuka pricamo pre svega o kartici i njenoj konverziji, preko kablova (nadam se da si stavio balansirane) i na kraju postavke zvucnika i akusticne obrade... mozda najveci pomak dobijas u tvom slucaju ako pravilno postavis sto u odnosu na sobu, i postavis kutije na korektno napravljene i pozicionirane stand-ove (stalkove kakogod). imaj u vidu da ozbiljna akusticna obrada sobe u odredjenoj meri smanjuje "volume". puno srece u radu !
a i tako sam upoznat da sa ni?im frekvencijama dolazi veca kolicina sre?ivanja akustike prestorije od obi?nih sre?ivanja zidova...bass trapove nikako zbog prostorije i uporabe te prostorije nemogu izvest (vrata u kutu,prozor u kutu,krevet,ormar, bla bla.) tako da mi za sad ovo sto nema tog sub bassa pa?e jer ne ska?u okolo tolko te frekvencije,sve lijepo cujem a u totalno netretiranoj sam sobi (ubrzo radim osnovni tretman zidova)...?to se tice poboljsanja zvuka nisam razumio ovaj dio "a kad pricamo o poboljsanju zvuka pricamo pre svega o kartici i njenoj konverziji"...i dali problem stalaka mozgu rijesit one spu?ve koje se stavljaju pod monitore od sonitusa??
Old 23-08-2012, 08:41 PM   #55
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa svaka audio kartica ima svoje konvertore i u tom slucaju je manje vise koliko para toliko muzike. normalno je da se "bolje cuje" nesto sa kartice lupam apogee ensemble ili prism orpheusa od 3,5-4 K eura nego sa maudia fast trak... u tom domenu se pored kvaliteta preampa kartice i proizvodjaci "tuku" da bi privukli kupce... stoga poboljsanje zvuka dolazi poboljsanjem audio interfejsa tj kupovinom nove kartice. nadam se da se razumemo. problem akustike i refleksija ako se vec resis raditi, bolje otvori novu temu, i ja sam siguran da ce ti ovde kompetentni clanovi pomoci na pravi nacin...ako imas zivaca za taj poduhvat ... a sto se tice tih spuzvi, sundjera, kako god, po meni mislim da je to bacanje para, ako im je osnovna funkcija da sprece prenos zvuka na sto koji kasnije radi kao novi akusticni izvor to bi moralo biti od jako poroznog materijala velike mekoce... a kad bi vec bili toliko meki, monitori od 10-15 kila sigurno ne bi stajali na njima... mozda i imaju ucinak ali to je 5 posto moooozda... bolje uradi stalkove i kraj price
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2012, 02:21 PM   #56
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
pa svaka audio kartica ima svoje konvertore i u tom slucaju je manje vise koliko para toliko muzike. normalno je da se "bolje cuje" nesto sa kartice lupam apogee ensemble ili prism orpheusa od 3,5-4 K eura nego sa maudia fast trak... u tom domenu se pored kvaliteta preampa kartice i proizvodjaci "tuku" da bi privukli kupce... stoga poboljsanje zvuka dolazi poboljsanjem audio interfejsa tj kupovinom nove kartice. nadam se da se razumemo. problem akustike i refleksija ako se vec resis raditi, bolje otvori novu temu, i ja sam siguran da ce ti ovde kompetentni clanovi pomoci na pravi nacin...ako imas zivaca za taj poduhvat ... a sto se tice tih spuzvi, sundjera, kako god, po meni mislim da je to bacanje para, ako im je osnovna funkcija da sprece prenos zvuka na sto koji kasnije radi kao novi akusticni izvor to bi moralo biti od jako poroznog materijala velike mekoce... a kad bi vec bili toliko meki, monitori od 10-15 kila sigurno ne bi stajali na njima... mozda i imaju ucinak ali to je 5 posto moooozda... bolje uradi stalkove i kraj price
u vecini tih kucnih studija sam vidio te spu?ve ispod monitora,ba? sad dok mi monitori sviraju osjecam kako mi vibrira stol,definitivno se toga zelim rijesit,ali nikako necu ic na soluciju sa stalcima jer ih nemam gdje stavit tako da moram izmislit ne?to drugo...
Old 07-11-2012, 05:05 AM   #57
Chansomps
Junior Member

Chansomps's Avatar

Pozdrav.

Interesiraju me va?a mi?ljenja o ovom paru monitora:

http://www.audiopro.hr/index.asp?pag...43&id=21142100

Cijena je 710 eura

Chansomps is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 12:20 PM   #58
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Event je poprilicno ozbiljna firma ali sam vise od x puta u zivotu izlazio iz sobe sa osjecajem da je mix ok na 20/20 modelu, a ono bude sranje u stvarnom svijetu..

E sad... Jel to do eventa, te prostorije? Ja bih rekao do oboje..
Old 07-11-2012, 04:09 PM   #59
Srdan Durden
Member

Srdan Durden's Avatar

Voleo bih da poslusam iste, nisam do sada imao prilike.. ali sam video na vise mesta na netu da ih hvale...

www.facebook.com/groups/abletonserbia
Srdan Durden is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 10:49 PM   #60
dlukace
Member

zakasnio jbg...čestitke na kupovini,ali pogledaj malo ovo
http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=95&Source=1

ja u kućnom setup-u imam quad 21l i rokaju(je hifi,ali neutralni su i jako lijepo prezentiraju zvučnu sliku).Ovi su dosta precizni i imaju po meni bolji zvuk od adama a3x...
jo? jednom čestitke!
dlukace is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules