|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Moderator
|
![]()
Mashallah i to smo resili! Cestitke, unapred!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Member
|
![]()
evo Adama a3x na mom stolu
![]()
![]() |
#53 |
Senior Member
|
![]()
pre svega chestitam na kupovini, nadam se da ce ti pomoci u daljem radu... e sad, sto se tice toga sto ne cujes taj sub bass ili kako god nazvao te bas niske frekvencije je zato sto a3x radi tek od cirka 60 hz tako da je neki sub pozeljan... na yt imas cak i neke testove tipa od 5hz pa do 100 pa i sam ces cuti odakle krece na tvojim kutijama... a sto se tice "poboljsanja zvuka" jedan monitor kontroler ga nece poboljsati, mozda ce pojacati izlaz zavisno od tipa, a kad pricamo o poboljsanju zvuka pricamo pre svega o kartici i njenoj konverziji, preko kablova (nadam se da si stavio balansirane) i na kraju postavke zvucnika i akusticne obrade... mozda najveci pomak dobijas u tvom slucaju ako pravilno postavis sto u odnosu na sobu, i postavis kutije na korektno napravljene i pozicionirane stand-ove (stalkove kakogod). imaj u vidu da ozbiljna akusticna obrada sobe u odredjenoj meri smanjuje "volume". puno srece u radu !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#55 |
Senior Member
|
![]()
pa svaka audio kartica ima svoje konvertore i u tom slucaju je manje vise koliko para toliko muzike. normalno je da se "bolje cuje" nesto sa kartice lupam apogee ensemble ili prism orpheusa od 3,5-4 K eura nego sa maudia fast trak... u tom domenu se pored kvaliteta preampa kartice i proizvodjaci "tuku" da bi privukli kupce... stoga poboljsanje zvuka dolazi poboljsanjem audio interfejsa tj kupovinom nove kartice. nadam se da se razumemo. problem akustike i refleksija ako se vec resis raditi, bolje otvori novu temu, i ja sam siguran da ce ti ovde kompetentni clanovi pomoci na pravi nacin...ako imas zivaca za taj poduhvat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#57 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav.
Interesiraju me va?a mi?ljenja o ovom paru monitora: http://www.audiopro.hr/index.asp?pag...43&id=21142100 Cijena je 710 eura |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Pro Member
|
![]()
Event je poprilicno ozbiljna firma ali sam vise od x puta u zivotu izlazio iz sobe sa osjecajem da je mix ok na 20/20 modelu, a ono bude sranje u stvarnom svijetu..
E sad... Jel to do eventa, te prostorije? Ja bih rekao do oboje..
![]() |
#59 |
Member
|
![]()
Voleo bih da poslusam iste, nisam do sada imao prilike.. ali sam video na vise mesta na netu da ih hvale...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
zakasnio jbg...čestitke na kupovini,ali pogledaj malo ovo
http://www.provox.hr/audio/proizvod....ca=95&Source=1 ja u kućnom setup-u imam quad 21l i rokaju(je hifi,ali neutralni su i jako lijepo prezentiraju zvučnu sliku).Ovi su dosta precizni i imaju po meni bolji zvuk od adama a3x... jo? jednom čestitke! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studijski monitori i hi fi | Mrgud | Monitoring | 81 | 21-02-2009 07:06 PM |
studijski monitori? | dlukace | Monitoring | 3 | 13-12-2008 07:51 AM |
B&W 602 S3 kao studijski monitori?? | Faktor X | Monitoring | 7 | 21-01-2006 03:05 PM |