|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Hocu da se konsultujem sa vama u vezi kupuovine nekih spravica za live ili nekog procesora za vocal...
E sad, mnoge sprave imaju mnogo vise nego sto mi treba,al su ili glomazne ili skupe, a neke nemaju to sto mi treba al imaju nesto drugo... Treba mi:compressor,limiter,gate,equalizer,preamp (softverski) i efekti: delay, chorus,reverb,echo,plait,dubler... Ne treba mi harmonizer jer ja samo pevam na lajvu,nista ne sviram niti imam nameru da se kacim na neki instrument jer imam dovoljno zivih pratecih vokala... Budzet mi je oko 300-350e (znaci nista od voicelive 2) ![]() I jos jedno pitanje-da li je neko cuo da postoji neki Delay koji moze da radi automatski-kad vristima ili kad pevam jako visoko da se sam upali? ![]() Ako nekohoce da podeli znanja i iskustva samnom,svaki odgovor je dobrodosao...nadam se da nisam konfuzan... Hvala unapred...pozz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Prvo sto bi meni palo na pamet za te neke pare a da se moze i jednostavno doci do toga je neki dbx channel stip.ili mozda focusrite neki polovan.A za delay i ostale fx-s, ono sto bi ti sigurno odgovaralo je TC D-TWO ali on nije bas jeftin.Mozda oko 300-350Eura polovan,onako iz glave....E sad ima sigurno i jeftinijih resenja,mozda neki behringer ili sta vec....
edit : pojasni samo ovo malo preamp(softwerski)?
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 03-11-2012 at 12:15 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mislio sam na sprave koje simuliraju prereamp, one takodje dolaze u obzir...
Inace pregledao sam ove tvoje sprave i sve je tu ok osim sto su za rek, a to mi nikako ne odgovara pored cene... ![]() Sad ima dosta ovih procesora za vocal, zar nema neki koji objedinjuje sve ovo sto mi treba (tipa voicelive1 ili VE-20) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
http://www.tc-helicon.com/products/voicetone-2-switch/
Mislim da tebi trebaju Correct i Create, mada i VoiceSingles su ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Mozda bi ti ovako nesto odgovaralo, od svega po malo, stomp format, a zvuci boss-solidno, nije najbolje ni u cemu, a opet odradjuje posao za vise nego sve pare!
Automatika na delay-u ili reverbu koliko znam je poslastica vezana samo za T.C. proizvode, koji su znatno skuplji. (i bolji) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
S obzirom da ti harmonajzer nije najbitnija stavka, još jedan glas za VE-20.
Postoji i u ovom obliku koji je možda zgodniji jer možeš da nakačiš footswitch a da znatno lakše kontrolišeš presete. Koliko sam upućen, cena im je slična. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Hvala svima na odgovorima, imam dovoljno materijala da istrazujem dalje...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mega sprava !!!! | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 09-11-2011 11:56 AM |
Da li postoji ovakva sprava? | Mrav | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 06-04-2010 01:13 AM |
Koja je ovo sprava? | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 29-08-2007 11:02 PM |
Mastering sprava | Color | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 21-10-2006 06:50 PM |
Nova strava sprava iz PreSonusa | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 2 | 31-01-2006 08:58 AM |