|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Resio sam problem, uzeo sam quad, radi odlicno, bar za sada nemam problema a dogurao sam do 16 traka...Razlika izmedju celerona i ovog quada je nebo i zemlja...ipak se isplatilo iako je malo bilo cimke kako ce sve da prodje... Hvala svima na savetima i odgovorima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
aj da se ja nadovezem ovde sa mojim problemom, posto je jedan resen
![]() dakle imam takodje problem sa tim kanalima ... cim ih nabijem malo vise zvuk mi secka i krcka .... koristio sam XP x32 , M Audio Delta 66 kao muzicka, Foxconn A88GMV Series AMD Athlon II x2 250 processor 3.0 GHz , 4 GB RAM i tada mi je sam windows kad se podigne zauzimao oko 300mb Ram-a , kad sa Nuendom doguram do 1.2 GB tu je kraj (znaci oko giga doda i nece dalje) sad imam Windows 7 x64 ista muzicka, isti procesor i ploca ali imam 12 GB RAM-a sad mi sam windows zauzima kad se podigne 1.2 giga , kad upalim Nuendo i doguram do 2.2 Gb Ram tu je kraj .... vec krcka (znaci isto doda giga i kraj) podesio sam cak i M Audio na 32000hz i tad mi izgura do 2.4GB ram i opet krcka neke stvari mi sada na kompu idu daleko bolje i brze, zahtevnije igre, video programi i sl ali ovo oko muzike je ocaj ![]() dajte neki predlog sta bi mogao da probam pa da se to sredi da radi kako valja ![]() Last edited by facayu; 23-10-2012 at 02:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
da, vec sam procitao tu temu i probao Jbridge ali opet isto, mada mislim da bi trebalo svakako da koristi vise od 2.4 GB .... i sada kad otvorim isti projekat na XP x32 i na Win. 7 x64, daleko bolje radi u XP 32 sto mi bas cudno posto mi sve drugo (Game, Video obrada ...) daleko brze radi u win 7 x64
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Windows interno radi tako sto ochepi komadinu memorije od svakog procesa za svoje potrebe, a tebi ostaje nesto oko 2GB. To rade zbog brzine, dok recimo Mac OS X radi drugacije i tu neces videti ogranicenje od 2.xGB po 32-bitnom procesu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Administrator
|
![]()
Cudno, trebalo bi da mozes u win7 64bit da koristis oko 3.5GB po 32bitnom procesu opusteno... Nesto tu drugo nije kako treba, barem kada je u pitanju audio softver!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Junior Member
|
![]()
ma i ja mislim da nesto drugo zavitlava, samo nem pojma sta ... sad sam probao i samo po jednu memoriju i opet do 2.4 max i krcka ko ludo , uzas ... prosto neverovatno zvuci ali radio mi je bolje Nuendo u XP 32bit
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
Hm... par ideja, kazi pa da iskljucujemo: da li mozda koristis Norton, AVG, ili neki slican 'tezi' av?
Da li imas sheduled tasks? Ako podignes task menager dok ti radi nuendo, da li se vidi neki 'zderac' memorije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
kao AV koristim Avast on mi bas malo uzima memorije , ne koristim sheduled tasks ,...... da, ukljucim task menager i gledam u njega dok punim Nuendo i samo se memorija dize u samom Nuendu sve ostalo je isto i tako dodje do 2.2 gb i pocinje da krcka, stuca , zapinje ... znaci ne budzim neke kontakt librari , stavim par Predatora od Rob Papen, po koji vst od SuperWave, 4Front.Truepianos, Tone2.Gladiator ... probao sam da neke vst izbacim i stalno menjam da neki slucajno ne zavitlava od njih ali nista se ne menja ...
danas sam skinuo M Audio karticu i ukljicio integrisanu i opet isto dodje do 2.2 i to je to .... isti je slucaj i kad samo ubacim neki Sound Blaster Live karticu (jes starija ali probao sam i tako ) probao Cubase 5 i Reaper x64 i opet je max. 2.2 giga ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2TR input slab signal | tajsam | Monitoring | 7 | 06-03-2012 08:32 PM |
Asio for all v. 2 drajveri ili nesto drugo? | disco violence | Audio Software | 4 | 11-11-2011 03:59 PM |
5.1 problem... ili nesto drugo | K!b0r9 | Audio Software | 3 | 06-09-2010 01:04 PM |
HD recorder ili nesto drugo? | goran ns | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 04-12-2007 11:29 AM |
MIKROFONI-NEUMANN,AKG,RODE ILI NESTO SASVIM DRUGO | bushavko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 02-03-2004 10:01 AM |