|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Evo da se i ja malo predstavim sa konfiguracijom, ina?e prva mi je poruka na forumu
![]() ![]() Uzeo sam Benchmark-ov GP7000 u Gigatronu i pravo mi se svi?a. Ogromna mo? procesora, grafike, napajanje i toliki cooleri, a sve je veoma tiho, CoolerMaster i BitFenix su veoma dobro uradili posao! ?ak je ti?e od mog pro?log ra?unara, koji u sebi je imao samo CPU cooler. Ra?unar je do?ao sa samo 4 GB RAM memorije, pa sam jo? 4 GB memorije dodao. CPU: Intel Core i5 2400 (3,1 GHz, 4 core) Mati?na plo?a: ASUS P8P67 RAM: 4 + 4 GB Kingston HyperX Blu 1600MHz HDD: WD 500GB Black (WD5002AALX); WD 2TB Green (WD20EARS) Grafi?ka: ASUS EAH6870 1GB GDDR5 DirectCU Napajanje: Cooler Master Extreme 500W Ku?i?te: BitFenix Survivor ![]() Grafi?ka kartica je pravo dobra, te podr?ava sistem od 2 monitora, tako da sam kona?no po?eo raditi sa dva 23' monitora. ?to se ti?e mati?ne, stvar koja mi se najvi?e svidela je dva FireWire IEEE 1394a porta, port opti?kog kabla, USB 3.0, kao i Bluetooth integracija, ?to mi je veoma va?no za sinhronizaciju raznih ure?aja. Zanimljiva stvar?ica je ta da zvu?na kartica mati?ne plo?e ima kvalitet reprodukcije audio sadr?aja u 192kHz/ 24-bit, naravno to nisu u pitanju konvertori, pa se nemo?e koristiti u snimanju i sl, ali kada se uzme u obzir da svaka prose?na mati?na ima kvalitet reprodukcije u 44.1 kHz / 24-bit ovo je fenomenalno ![]() ![]() Od dodatnog hardvera tu je samo M-Audio Audiophile 2496 kartica, koju nadam se da ?u uskoro zameniti nekom externom FireWire karticom. Tako da bi to bilo to ?to se ti?e kompjutera ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |