|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
A zasto mora da se obradi na neciji nacin. Zasto ne obraditi na svoj i samo svoj nacin, zasto kopirati nekoga? Ah, koliko "zasto" pitanja
![]() Sry za off topic.
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Inače, čim obrađuje? neku pesmu znači da nekoga kopira?, a sla?emo se da nije fora nekoga kopirati. Zato sam i predlo?io ono ?to je Lenon uradio "obrađujući" tu Parkerovu pesmu. Napravio je novu - svoju - pesmu. Tako smo dobili "I Feel Fine". A time su i pravna pitanja re?ena.
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Nedjelja je ,ujutro ih zovem ,neću više mailom , Ok hvala vam na odgovoru ali što da radim onda , razgovarao sam s mnogima i svi mi govore netreba ti ništa nego potpiši autore glazbe i to je to ,mene zanima ako se ja oglušim na njihovu molbu da ne obrađujem što mi oni po pravnom pitanju mogu ? Što se tiče produkcije mislim da je ova moja verzija mnogo kvalitetnija nego original što je i logično s obzirom kad je sniman original a i radim je u pravom studiju
![]() Last edited by Muzikash; 21-10-2012 at 11:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Jučer ih nisam mogao dobiti na telefon ,niko se ne javlja pa pošaljem mail vezano za nejasnoće tipa autori ne odobravaju obradu.što su mi u zadnjem mailu poslali a oni odgovaraju ovako
Poštovani publisherima uistinu nije u cilju braniti obrade djela koja zastupaju jer se sa svakom obradom povećava prisutnost, odnosno vrtnja djela u medijima, a time i njihova zarada. U ovom slučaju se ipak radi o odluci autora, odnosno nasljednika - bilo jednog, bilo obojice. Primjera radi, nedavno smo imali slučaj s djelom pokojnog Freddieja Mercuryja čija obrada (bez ikakve izmjene teksta) je, također, odbijena, a nešto ranije ista stvar je bila s djelom Bryana Adamsa. Dakle, ovakva odluka nije neuobičajena. Čujete li neki drugi prepjev, ne znači da je isti i odobren, no javite se pa ćemo provjeriti. Lijep pozdrav, Evo maloprije sam ih dobio na telefon i zahtjevao original odbijenicu i poslali su mi prepisku xy osobe i tipa u poljskom Sony-u u kojem on na engleskom se ispričava i kaže Hi I was just advised that Beatles translations are not approved. Sorry. Regards, Između redaka kroz razgovor na telefon sam skužio ovo da nisam tražio dozvolu niko mi nebi zabranio raditi a ovako oni imaju službeno da sam ja tražio a oni odbili,pa eto tako da znate ,i ovaj put se potvrdila ona stara budi pošten pojedi Gov...! Last edited by Muzikash; 23-10-2012 at 11:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
ok, bar nisu lupetali u slobodnom stilu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Da, to je stvarno vredno hvale.
Nego, ono ?to je Znak pomenuo je zaista dobar savet, mo?da ne u ovom konkretnom slučaju, ali inače itekako ima smisla. Krene? od nekog predlo?ka i toliko ga pretumba? da na kraju dobije? ne?to ?to je realno tvoja pesma. Princip klin čorbe. Pozdrav, Vasa
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
A mo?e? da dobije?i "Ne spavaj mala moja" ?to je realno... Ko će ga znati čija pesma.
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://www.discogs.com/Wu-Tang-Clan-...elease/2316355 Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako se prave mikrofoni? | Tribal_kg | Razno | 5 | 23-02-2009 06:07 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |