Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2012, 10:46 PM   #11
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Uro?_86 View Post
Koliko znam ti si iz Podgorice. -Ne znam jesi li bio u muzičku prodavnicu "Gloria" da pogleda? interfejs-e? Ja sam tamo uzeo interfejs "cakewalk ua-25 ex" za 260?.
U Reasonu radim na: 48.000 sample rate,input latency 7 ms,a output latency 3 ms.
A i u FL studiju je bila latencija 3 ms (isto na 48.000).
-Znači imam onaj pravi osećaj za sviranje.
Nisam bio da gledam interface tamo. Nesto sam navikao na ovog thomann-a.

Ako ne provalim da je neki zesce glup bag u pitanju i ne rijesim problem u ovih par dana, vratim fino interfejs, doplatim za babyface jer sam siguran da ce mi on zadovoljit potrebe.
Old 19-10-2012, 12:42 PM   #12
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Focusrite 16i8 pomoc

Ako scarlet 2i2 radi savrseno na min. latenciji sa poslednjim driverima, ne vidim zasto ne bi i tvoja kartica. Elem, nije problem do focusrite driver-a, ili hardware-a.
Pogledaj malo u koracima USB optimizaciju i da li ti se mozda zapatio neki automatski proces u sistemu koji vrslja u pozadini.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2012, 01:56 PM   #13
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Hmm, kod tebe je bolja situacija, ali opet ti kaze 41ms latency u DAW-u vs 20ms u control panelu?

Ko zna? Mozda je to i normalno za focusrite firmu, a ja sam se vjerovatno 'razmazio' sa RME drajverima zadnjih 100 god koji kad kazu 3ms to je brate 3 ms!

Jos kad cujem od nekih da je rme konfekcijska firma... C,c,c,c.. Tj odnosu na recimo lynx mozda i jeste, ali u odnosu na ove ostale 'ovozemaljske' firme je svemir!

Nego odoh ja lagano u off u svojoj temi
gledas buffer lenght to je isto sto i na m-audio npr. 1024/265/64 i sl blockovi ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2012, 02:16 PM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma e, al kad namjestim lejtensi da se iole moze normalno svirat to bude na 1 ili 2ms.. Ne mogu se sad tacno sjetit (nisam pri kompu) na koliki je to buffer size al bude bas mali 32, ili tako nesto i to gazi cpu.. Cpu bude na 10 ili 15% na idle..
Old 19-10-2012, 05:36 PM   #15
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

paaaa naravno covece svaka latencija ubija cpu ... sto veca latencija manje cpu usage

Old 19-10-2012, 09:28 PM   #16
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma jes ali da mi uzima toliko cpu na i7? Pa daaaaj, to su govnjivi drajveri (ja stavim 1ms ono ustvari bude 6

15% cpu-a na idle pri latenciji od 3ms mi je bila kombinacija amd athlon + rme 2001 god jbt...
Old 19-10-2012, 09:46 PM   #17
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ja na xp-u(mislim da ovaj nema ni sp1) nemam nikakvih problema , to je uvek sto trcite za novim os-om i idiotizam win7 ...

Old 20-10-2012, 02:27 AM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
ja na xp-u(mislim da ovaj nema ni sp1) nemam nikakvih problema , to je uvek sto trcite za novim os-om i idiotizam win7 ...
Pa - da je to tacno, onda niko ko ima W7 ne bi mogao da radi na njemu ? Nije OS kriv sto ovi iz FF "ciketane" i nece da zaposle programere da napisu nov drajver od nule, optimizovan za W7 64.

32 sempla je premala latencija i jedva je izguravaju i PCI-e kartice, koje su kudikamo mnogo bolje po pitanju bafera. Ja sa MOTU Ultralite mk3 imam najmanji setting na 64. Ne mogu ni da odaberem 32. Sa 256 sviram normalno i to mi prijavljuje kao latenciju od 10ms.

NPR imam neku AUDIGY2 koju koristim za saraund saund 3D i igre i filmove, na njoj bez problema poteram i na 1-2ms. E sad, za isti broj semplova, obe prikazuju razlicite latencije u ms. Reaper kaze da za 256 sempla, imam latenciju priblizno 10ms. Za Audigy2 za isto to, kaze ~ 7 ms. Sve to na 48000, jer glupa Audigy ne moze na 44100. Nebitno. Sta to znaci ? Znaci da on tu nesto sabira i oduzima, mnozi i deli, ali ako mozes da sviras, sta te briga - u principu - sta pise... Ako ne kasni, ne obracaj paznju, to su priblizne vrednosti - znaci sklone su greskama.

Ako je problem takav da ti osecas kasnjenje klavijature, a cpu se muci i krcka, onda si stvarno u problemu

Probaj jos i ovo sto kaze Khan - proveri da li ti je Win7 optimizovan - power saving ugasen, USB isto ima neki USB Selective Suspending, u power opcijama - sve to pogasi...

Proveri i da nije slucajno u ASIO settingsu odabran Generic ASIO

A da nije - pu, pu, daleko bilo... virus ?
Old 20-10-2012, 08:33 AM   #19
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ne znam sta da ti kazem psi , sem da sam instalirao te drajvere nove koje su izasle zajedno sa win7 verzijom , ja od kako sam uzeo FF kartu sipam i ne mislim , zaboravim na te tehnicke brljotine koliko ce da mi radi latencija , meni sasvim super radi na ovoj latenciji koja je najveca a eq ili bilo koji vstI reaguje brzo a cpu mi je sasvim skroman (hp 530 znaci c2d na 1.6 cini mi se sa 2 gb-a rama ...) i to teram opusteno 30+ audio kanala na 48 khz na 24 bita sa skoro punim slotovima vst-a (racunajuci grupe i fx sendove) ...+ citanje sa externog hdd-a

Old 20-10-2012, 03:49 PM   #20
vakatt
Member

vakatt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ma jes ali da mi uzima toliko cpu na i7? Pa daaaaj, to su govnjivi drajveri (ja stavim 1ms ono ustvari bude 6

15% cpu-a na idle pri latenciji od 3ms mi je bila kombinacija amd athlon + rme 2001 god jbt...
Nemoj porediti RME koji je radio na PCI sa bilo cime sto radi preko USB-a ..

Moj savjet je da za svaki slucaj probas na nekom drugom kompu kako radi da se ne bi cimao oko vracanja kartice koja je vjerovatno ispravna.

@alavuk, mislim da nije za poredjenje playback koriscenje, to jest ko ne snima instrumente (gitara, midi klavijatura itd) ne primjeciuje toliko latenciju.

vakatt is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules