Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2012, 01:11 PM   #1
soundformer
Junior Member

Default UAD-1 autorizacija

Pozdrav drugari,

Nov sam na forumu, poumno sam prelisato teme vezane za problem koji imam, ali nisam nasao ono sto me iteresuje...

Naime kupio sam polovnu UAD-1 PCI karticu, dobio user i pass za logovanje na My.Uaudio.com, izmenio sam podatke starog vlasnika u svoje i sada je red da autorizujem pluginove na karticu. Ono sto nisam dobio u celoj prici je bilo kakav software i reg file da bih to uradio Software nije neki problem jer cu ga skinuti online, ali kako da autorizujem plaginove? Da li cu zauzeti jos jedno slobodno mest na nalogu ako odem na: https://www.uaudio.com/my/systems i skinem autorizaciju sa: "Download Authorizations"... ne bi da protracim jos jedno mesto ako ne moram...

Unapred vam hvala!

Pozdrav !
soundformer is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 02:22 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: UAD-1 autorizacija

U osnovi, treba da izvršiš "transfer" na svoje vlasništvo.

Ne znam kako si "izmenio" podatke, ali bilo bi pravilno ovako;

- Kupio si kartu.
- Registruješ se na uaudio.com
- Prethodni vlasnik (ili ti sa njegovom šifrom) izvršiš transfer svega što ima - na tvoj user.
- Tek sada si "regularan vlasnik" i možeš da skineš autorizaciju.

Ako i ne ide sve na sajtu kako bi trebalo, napišeš im mail sa objašnjenjem da si upravo kupio kartu itd...i relativno agilno će ti odgovoriti. Meni su odgovarali nekad za par sati, nekad za dan-dva...

Instaliraš PRVO software, pa TEK onda zabodeš PCI kartu, pa NA KRAJU autorizuješ...

Voi-l?...!

P.S.

Ako ne, onda ti stari vlasnik mora dati svoj auth., ako si već platio to što ima nekih plagova, tj ako je takav bio dil...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 02:40 PM   #3
soundformer
Junior Member

Od starog vlasnika sam uzeo njegov user (e-mail) i pass, ulogovao sam se i u My profile sam izmenio njegove podatke u svoje, upisao svoju mail adresu, definisao novi pass i sada se tako logujem... Od starog vlasnika nije ostalo ni ime... Sve je uradjeno bez ikakvog transfera/pravljenja novog naloga, kapiram da moze i tako...
To je sada "regularno vlasnistvo", jer u svakom profilu postoji "update profile" koji dozvoljava izmene ovog tipa...

Quote:
Originally Posted by soundformer View Post
Da li cu zauzeti jos jedno slobodno mest na nalogu ako odem na: https://www.uaudio.com/my/systems i skinem autorizaciju sa: "Download Authorizations"... ne bi da protracim jos jedno mesto ako ne moram...
sta se desava sa ovim delom?

P.S. dil je bio kartica i svi plaginovi

Tnx

Last edited by soundformer; 09-10-2012 at 02:44 PM.
Old 09-10-2012, 03:05 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

E sad to ne znam da li će zauzimati i koje mesto...jbg...kontam da bi svaki user mogao da skine auth kad god mu zatreba...

Trebao ti je čovek dati auth fajl i ćao...

Old 09-10-2012, 04:35 PM   #5
soundformer
Junior Member

Slazem se da jeste :/ na zalost sad je ovako pa moram da se snalazim...

Hvala Bockie
Old 11-10-2012, 01:29 PM   #6
soundformer
Junior Member

Da li neko zna gde se nalazi reg file za autorizaciju plaginova na racunaru... Mozda je i nebulozno pitanje, ali nema iskustva...
Primer: Sada hocu da reinstaliram operativni sistem, gde bih nasao reg fajl koji mi je potreban da autorizujem plaginove kada instaliram novi sistem?
Old 11-10-2012, 07:57 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by soundformer View Post
Da li neko zna gde se nalazi reg file za autorizaciju plaginova na racunaru... Mozda je i nebulozno pitanje, ali nema iskustva...
Primer: Sada hocu da reinstaliram operativni sistem, gde bih nasao reg fajl koji mi je potreban da autorizujem plaginove kada instaliram novi sistem?
Fajl se tipski zove doslovce ovako (a ja ću samo izmeniti neke brojeve, ali tako je)...:

auth_1249969862.uad

Veličina fajla je oko 6~7 kilobajta...!!!

To je trebao da ti da pošten prethodni vlasnik!!! Ne bi ništa dalje morao da radiš! Ni registraciju, ni NIŠTA!

Ali ako si skinuo to ipak sa uaudio.com, (nakon odluke o izmeni podataka o vlasniku) onda je u folderu u koji tvoj pretraživač (npr Mozila ili Chrome) "downloaduje"...

To je promenljiva vrednost, sam je namestiš ili je po default-u...
Dakle ja sam namestio na C:/user/bla/bla/desktop/downloads.

Svakako to nije stvar koja "sama luta" po računaru, to moraš hteti da skineš i snimiš na željenu/default lokaciju...!

Bez toga, sprava vredi 0 rubalja...

Old 12-10-2012, 12:22 PM   #8
soundformer
Junior Member

Kontaktirao sam uaudio i dobio ljubazan, ali odgovor koji je uopsten i meni ni malo ne koristi... Njima je ok ako imam jos slobodnih mesta na nalogu (kao sto imam) pa predlazu da je lepo autorizujem na neki od njih...
Starom fajlu se ne nadam tako da sam novi skinuo sa sajta. Autorizovacu plaginove tim fajlom pa cu im postaviti pitanje koliko ima autorizovanih kartica, tako cu znati da li taj fajl autorizuje i zauzima jos jedno mesto na nalogu ili ne, koliko vidim svima ce koristiti...

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ali ako si skinuo to ipak sa uaudio.com, (nakon odluke o izmeni podataka o vlasniku) onda je u folderu u koji tvoj pretra?ivač (npr Mozila ili Chrome) "downloaduje"...

To je promenljiva vrednost, sam je namesti? ili je po default-u...
Dakle ja sam namestio na C:/user/bla/bla/desktop/downloads.

Svakako to nije stvar koja "sama luta" po računaru, to mora? hteti da skine? i snimi? na ?eljenu/default lokaciju...!
Hvala na ovako detaljnom odgovoru, no nije bilo potrebe, to su osnovne stvari koje bi svako (mozda i ne) trebao da zna. Dobar Windows tutorial

Javljam kada dobijem neki odgovor
Old 12-10-2012, 03:24 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ok, ok, ipak moram da budem razlo?an, ovo čitaju i drugi, a ne samo ja i ti...

Ok, javi ?ta si uspeo...

poz'

Old 15-10-2012, 07:04 AM   #10
soundformer
Junior Member

Konachno info iz uaudio-a...

Dakle, ako ikada iko bude kupovao polovnu uad-1 ili uad-2 karticu, a pritom ne dobije fajl za autorizaciju plaginova, slobodno ga moze skunuti sa svog naloga na my.uadio.com, jer time nece zauzeti jos jedno slobodno mesto (ako ga ima).

Nije neka panika ako se taj fajl izgubi jer ga uvek imate online

Hvala jos jednom za help Bockie
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules