Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-10-2012, 12:36 AM   #1
Quantum
Junior Member

Default Studio skoro pa od nule

Pozdrav i po?tovanje prije svega svim korisnicima po meni jedinog pravog audio foruma u regiji.

Ve? dugi niz godina (10-ak godina,sad imam 25) ?elim izgradit studio,to?nije kvalitetan control room.Doma nemam uvjete apsolutno nikakve,me?utim moj glazbeni suradnik ima ku?u i voljan je da se to napravi kod njega u podrumu.
Po?ev?i sa kalkulacijama i izra?unima stalno sam se po?eo vrtit u krug pa da podjelim problem sa ljudima koji znaju ok akustici izolaciji i gradnji studija puno vi?e od mene. Ovakoimenzije su V:2.34 ?:3.40 D:neodre?ena jer treba pregradit prostoriju da ostane jedan dio kao podrum max do 5.20 m.

1.Prvi problem s kojim se susre?em jest visina,i gdje god sam pogledao svi ka?u da je 2.34 nisko + sav layering u izgradnji to ?e iza?i 2,15-2,20 max po gruboj procjeni osobnoj

2.Iznad podruma je apartman i stoga bi volio da mogu nesmetano i ja obavljat svoje poslove,a i ako je netko gore(iako je to sezonski posao) da mo?e u?ivat ili ?togod

3.Prozor koji se nalazi na jednom od zidova koji je ispod razine tla i on ima svoj tzv. tunel koji ide prema gore i izlazi na terasi od apartmana.

Moj plan je krenuo ovako,prvo naravno zazidat taj zid i vrata bih pozicionirao skroz desno.Nakon toga bih trebao na?i rije?enje za taj prozor da li nekakv ugrabeni ventilator i zazidat prozor,ne znam,nakon toga mislio sam na bo?ne zidove i prednji/stra?nji zid,napravit ovako 5cm zrak,5cm vuna rockwool 90kg/m3,12mm iverica,12mm gips,na strop sam mislio stavit kamenu vunu cca 150kgm3 5 cm,isto iverica 12,gips 12mm kako bi to bilo kvalitetnije izolirano,na tu ra?unicu sam do?ao jer kad bih koristio deblje vune po?nu mi se krivi u potpunosti proporcije koje ni ovako nisu savr?ene.A onda tek dolazim na apsorbere,difuzore,trapove i sli?no.Svaki savjet/preporuka je dobro do?ao za bilo koju fazu izgradnje,uz probleme gore navedene.Prilo?ena je slika iz SketcUp-a,na kojoj se jasnije vidi otprilike taj prozor.
Hvala unaprijed svima

Quantum is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules