Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2012, 08:30 AM   #11
yaix
Junior Member

yaix's Avatar

Default Re: hahaha..kakav (muzicki?) video????!!!

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
kako nisi u pravu !!

Ova pesma je dokaz da je LAKO uraditi (pokrasti) matricu koja vrlo lici na nesto sto je bilo hit ALI ono sto ide odozgo - pevanje, melodija, hooks itd - to nije lako uraditi.

Ovi jos i imaju taj neki deo u pesmi gde je jako glupa promena melodije..tu se cuje taj neki Koreanski / Japanski stil melodije..

Ako nemozes da procenis sta je dobra club / pop pesma (kao na pr. svi Guettini radio hitovi)..onda nisi bas najbolje upoznat sa tom vrstom muzike i jedan si od onih koji misle da je "sve u marketingu" itd...
Nije ba? sve u marketingu, ima ne?to i u ispranim mozgovima
Ajde molim te, ti si pokazao da si, vjerojatno opterećen krizom srednjih godina, infatilno prihvatio ama ba? sve isprdke "eminentnih" autora i producenata koje ti servira isti taj marketing po kojem pljuje?.
Moj je um jo? uvijek čist i zaista ne čujem razliku u produkciji ovog kita i jednog guete, osim ?to je psy puno zabavniji i vidno je da se zajebava.
A najgore od svega je ?to je gueta smrtno ozbiljan u svojim govnarijama.
Upravo iz ovakvih i sličnih postova, mogao bi i za tebe zaključiti da si malo ostao u vremenu i prostoru ranih 2000 hitića.
yaix is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 09:12 AM   #12
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by Danilo S View Post
144 miliona brale
144 miliona u Kini je malo.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 11:05 AM   #13
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Nisam toliko naivan da mislim da se svi možemo slagati ali brate kako i na ovakvoj temi se stvori ovolika napetost? "Somethimes a cigar is just a cigar", sto bi rekao Freud.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 11:12 AM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ova pesma je dokaz da je LAKO uraditi (pokrasti) matricu koja vrlo lici na nesto sto je bilo hit ALI ono sto ide odozgo - pevanje, melodija, hooks itd - to nije lako uraditi.

Ovi jos i imaju taj neki deo u pesmi gde je jako glupa promena melodije..tu se cuje taj neki Koreanski / Japanski stil melodije..
Ako pod "korejanskim/japanskim stilom melodije" podrazumeva? pentatoniku, evo ti malo "korejansko/japanskog" D.G.:

Hehe

Pozdrav,

Vasa
Old 12-09-2012, 11:49 AM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by yaix View Post
Nije baš sve u marketingu, ima nešto i u ispranim mozgovima
Ajde molim te, ti si pokazao da si, vjerojatno opterećen krizom srednjih godina, infatilno prihvatio ama baš sve isprdke "eminentnih" autora i producenata koje ti servira isti taj marketing po kojem pljuješ.
Moj je um još uvijek čist i zaista ne čujem razliku u produkciji ovog kita i jednog guete, osim što je psy puno zabavniji i vidno je da se zajebava.
A najgore od svega je što je gueta smrtno ozbiljan u svojim govnarijama.
Upravo iz ovakvih i sličnih postova, mogao bi i za tebe zaključiti da si malo ostao u vremenu i prostoru ranih 2000 hitića.
he he ..kod nas je izgleda pravilo da kad se nema argumenata da podrze nekuizjavu, krene sa pluvanjem???

Prvo - kakva je to "kriza srednjih godina kojom sa opterecen"?

Drugo - Sta podrazumevas pod marketingom za muziko? To sto se spotovi vrte na MTV?
Nisu to prehambeni proizvodi da se reklamiraju na TV svakih 15 minuta...
To sto se muzika vrti u diskotekama..? jel to marketing?? Ili sto pustaju na radiju..? (pa sta drugo da pustaju na radiju nego muzik?)

A to sto imas "cist um"..to je samo tvoja tvrdnja i pretpostavka...

Posto verovatno nikad nisi bio u komercijalnoj muzici radio nesto oko toga, definitvno nemas pojma ako ti je ovo isto.. NE PRICAMO O PRODUKCIJI (sintisajzeri, farbe, side chain compressori, drums itd...) DANAS SVI KORISTE ISTE FARBE, nego o onome sto ide odozgo..a to je melodija / hook / nacin izvedbe / jezik / melodicnost itd itd...

Ako je sam do farbi i nekog "tog zvuka" ima toga i kod nasih narodnjaka i u Tursko i u Grckoj i u Tunguziji..pa niko od njih nikako da postavi neki svetski hit..?? eh?

@ Vasa - nisam mislio na to..mislio sam kad ti Azijci pokusavaju da naprave "zapadnu promenu akorda i melodije" a ispadne nesto bezveze (kao i 90% Ecrovizije) kao sto je negde oko 0:45 sekundi...totalno bezveze..ode pesma (koja pesma) u majchinu....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 12:21 PM   #16
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

darkstar is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 01:06 PM   #17
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:

Drugo - Sta podrazumevas pod marketingom za muziko? To sto se spotovi vrte na MTV?
Nisu to prehambeni proizvodi da se reklamiraju na TV svakih 15 minuta...
To sto se muzika vrti u diskotekama..? jel to marketing?? Ili sto pustaju na radiju..? (pa sta drugo da pustaju na radiju nego muzik?)
Odakle ti ova konstatacija,pa u 90% diskoteka,kafica,a bogami i radija se vrte stvari sa mtv-a/grand showa,bar kod nas i u ostalim zemljama u razvoju.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 02:29 PM   #18
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Odakle ti ova konstatacija,pa u 90% diskoteka,kafica,a bogami i radija se vrte stvari sa mtv-a/grand showa,bar kod nas i u ostalim zemljama u razvoju.
Ne, ti nisi shvatio sta sam hteo da kazem. To sto MTV/Radio vrti je sastavni deo i smisao njihovog postojanja! Pustanje pesama nije marketing!!
Marketing je kad se nesto reklamira svakih 15 minuta, kad se grad izlepi sa posterima, kad se snimi TV reklama i vrti, kad se daju besplatni primer i na ulici ili zakupi strana u novinama.
Ja nigde nisam video reklamu "kupite Guettu - najbolja muzika na svetu!"
Koji je to muzicki marketing koji ljudima ispira mozak??
To sto vrte su "playlists" i prave se od novih izdanja i top lista (od prodaje i downloada...)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 03:29 PM   #19
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Ne, ti nisi shvatio sta sam hteo da kazem. To sto MTV/Radio vrti je sastavni deo i smisao njihovog postojanja! Pustanje pesama nije marketing!!
Marketing je kad se nesto reklamira svakih 15 minuta, kad se grad izlepi sa posterima, kad se snimi TV reklama i vrti, kad se daju besplatni primer i na ulici ili zakupi strana u novinama.
Ja nigde nisam video reklamu "kupite Guettu - najbolja muzika na svetu!"
Koji je to muzicki marketing koji ljudima ispira mozak??
To sto vrte su "playlists" i prave se od novih izdanja i top lista (od prodaje i downloada...)
DaBear, ne mislis da sam MTV nije jedan MARKETINSKI BIZNIS ZAHVAT?
Sustina njihovog postojanja nije da mi uzivamo u dobroj muzici vec zarada i uticaj na muzickom trzistu. To je marketing. Ne treba da reklamiraju Guettu, dovoljno je da ga pustaju na svakih 2h. Naravno, kako su postali uticajni, i radio stanice prate trend koji oni utvrdjuju. Ako budem dobio dozvolu, postavicu mjuz jedne francuske grupe koja vise ne postoji iz razloga sto nisu dobili adekvatne angazmane pa je svako otisao svojim putem. Oni su mislena imenica po slusljivosti i kvalitetu za 90% mtv izbora. To je takodje , u sirem smislu i deo neke politike koju tesko mozemo da pohvatamo.

Last edited by nikolaivanic; 12-09-2012 at 03:32 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2012, 03:34 PM   #20
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

ja cu samo reci da apsolutno podrzavam bracu korejance i njihov k-pop pravac, meni jos kad je izaslo je bilo simpaticno, pesma je zarazna, spot smesan, ma sve super
a ako pominjemo ostale muzicare, getu, niki minaz, itd itd, ovo je pa tek za primer, jer ne razumem - zasto da mi se svidja nesto samo zato sto je na ovom englesko/americkom jeziku, mamicu li im imperijalisticku pa bre ti tekstovi od floride u prevodu tipa "duni mi u pistaljku, duni duni..." to je kao bolje od gangnama? ovo mi je makar smesno kad vidim pomislim ovi azijati kao da su vanzemaljci...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules