|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Otprilike ovako izgleda...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
Oho,krevet???znaci u toj sobi ce malo i da se spava....vidi ovako,kratko i jasno....nemoj da te zmija ujede da u tu sobu uneses i parce kamene vune ako ti je do zdravlja i zivota TACKA.Sad moram da idem,nastavite slobodno,pozzzzz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
To je ugano,tako da posluzi za spavanje samo ponekad. Al svakako sam odustao od panela s vunom. Hvala svima svakako i ovo je bilo vise nego dovoljno...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Evo jednog novog momenta (znam da sam dosadan)
![]() Imam i taj mali atelje koji sam odavno zapostavio a pravljen je u vreme kad se malo znalo o svemu. Dakle dve su prostorije u pitanju od po 8 kv,odvojene zidom i 5,6cm vakumom izmedju njih. U tom zidu je duplo vakumirano staklo (ne pod uglom) a pored su vrata visine celog zida,od tvrdog teskog drveta i tapacirana jedno 5cm. Nasli smo ih negde na nekom otpadu i verovatno su iz nekog office-a... Bilo je groznih problema sa stojecim talasima u njemu,a i nije dugo bilo korisceno,jer sam posle nekih god,dve vec krenuo da radim u BG i onda je zapostavljeno od tada. Postavicu dve slike,na jednoj je cist nacrt rasporeda a na drugoj neka moja zamisao "tretmana"...koliko je to moguce! :/ Ako vas nisam ugusio,dajte neki savet i za ovu opciju... Tnx again. Dimenzije su: 340 sirina,200 dubina i 235 visina. Na slici sa zamisli tretmana zeleno su Trapovi/paneli i isao bih varijantu sa 10cm vune presvuceno fiberom koji bi bili montazni i stavljali se i sklanjali po potrebi,tako da dobro dodju i kasnije za neki ozb. prostor. Crveno su difuzori a plavo je rebrasti sundjer koga mi je ostalo od ranije pa kontam da ga mozda iskoristim za ispred sebe i na plafon...ne bih bas da pravim mnogo difusora,nema se i kad,pa nadam se da ti sundjeri BAR NESTO rade...?! ![]() Eto,otprilike...pozz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Otprilike ovako nesto: Bordo-Apsorberi,Zuto-Difusori (iza mene),Ljubicasto-rebrasti sundjer.
S tim sto iz ovog ugla gledano,jos bi i na zadnji zid isli u uglove apsorberi i jedan ukoso na plafon kao i ovaj napred. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
|
Quote:
Ako verujes,... e pa... stojeci talasi uopste "ne vide" tvoj tretman. Ostace samo stojeci talasi, a ti ces ubiti prve refleksije i napraviti dodatno ludilo u sobi, tim potezom. Takodje se nadam da neces morati ovo da napravis, pa da "naucis" sta znaci ovo sto sam ispricao. Ozbiljni bass trapovi trebaju... 30cm debljine a i vise u uglovima... ako zelis da uopste načneš problem low end-a. EDIT: ako su "rebrasti sunđeri" u stvari tapetarski sunđer, preporučujem ti da ih NE koristiš, prve više štete nego koristi. Slobodno moze u kontejner... ionako ne vrede skoro nista.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 09-09-2012 at 09:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Razgovarao sam malopre sa prijateljem koji se bavi akustikom ,tako da upravo ovo sto ste mi i vi rekli je potvrda njegove konstatacije!
![]() Sta mislite o varijanti oduzimanja po nekih pola metra sa strane i u tom "luftu" izmedju zidova raditi vec sta je neophodno (vuna,air gap-ovi...)? Da li bi to moralo raditi na sva 4 zida il je dovoljno sa strane? Ukoliko moze samo sa strane onda i ostaje nesto prostora za normalan rad..u suprotnom bi dobio klaustrofobiju!
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|