Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2012, 10:47 PM   #11
quake2
Banned

Default Re: moj novi mix

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
koji k. lupate, kakav kick i snare i geniusi hahaha..
Ne uzbudjuj se....htedoh odavno da pitam jel odiseja slusanja na Auraton-ima prosla...ono,ako svi misle da jeste da se ni ja dalje ne zamlacujem,zalomilo se na ovoj temi i sto koju o tome da ne progovorimo,verujem da tu ima jos po neka da se kaze.Pozzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 12:50 AM   #12
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Jel to geniusov deda sa dva saba do zemlje u pitanju...mozda je moglo jos malcice da zapliva na 100-120,...Neko voli time da se bavi,neko ne....sve regularno.
Ma, nije, nisam bio jasan...

Nisam mislio da se cuje na malim zvucnicima, nego ja kod mene cujem neki visak energije oko 40 Hz...nesto sto nije iskontrolisano. Kao da je Marko htjeo da miks bude vise ka "hip hop 808" nego ka live svirci, a promaklo mu je nesto u samom subu...

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 12:55 AM   #13
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
koji k. lupate, kakav kick i snare i geniusi hahaha.. svako ima svoj stil, i svoje uho kako voli da cuje. danas niko ziv vise to ne jebe osim nas muzicara moglo je vako moglo je nako,, kad imas ovako gotov poizvod, muzika HI , spot HI, to je to, sve ostalo je na reklami i podeli na fejsu . nesto stvarno kad ne valja kad je tanko pa ajde de, onda jbg mozes komentara mnogo, al opet razumi i to il nije imao materijala da to napravi bolje i nije imao s cim il nije znao, a volio je pravit muziku a niko mu nije hteo reci tajnu masnog kicka i td.. i td.
Obzirom da znam Marka, koji je miksao pjesmu, mislim da je nebi ni okacio da nije htjeo da cuje sto mislimo, jer uradi vise nego dovoljno mikseva mjesecno, a nije ih sve kacio...

Da, mozemo da relativizujemo sve po prinicipu "sve je to dobro, to niko ne cuje", ali kad je covjek vec trazio nekakvo i necije misljenje, zasto bi smo se svi odma diskvalifikovali, ako se vec bavimo poslom miksanja muzike?

Old 06-09-2012, 01:11 AM   #14
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Ma, nije, nisam bio jasan...

Nisam mislio da se cuje na malim zvucnicima, nego ja kod mene cujem neki visak energije oko 40 Hz...nesto sto nije iskontrolisano. Kao da je Marko htjeo da miks bude vise ka "hip hop 808" nego ka live svirci, a promaklo mu je nesto u samom subu...
Aha,ja rekoh shala.Nisam slusao na zalost na vecim monitorima,probacu kasnije ako stignem.Pozzz
Old 06-09-2012, 01:18 AM   #15
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Da, nisam bio precizan, jbg.

Old 06-09-2012, 02:06 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

to na 40hz dejo itekako zna da ja u mojim uslovima jednostavno ne čujem A ovaj mix je urađen za nekoliko sati, jer je upravo u starom dobrom MVP maniru prvo zakazana premijera spota pa tek onda pristupljeno editingu. No, da ne trujem, ima to svoju draž, i ko što Dejo reče, da nisam zadovoljan kako je ispalo, ne bih ga kačio (ko što ne kačim upravo baš sve što odradim "za leba"). To u subu što mulja je 99% taj stylus loop koji je ispod cele pesme, i kod mene jest upravo davao taj neki hiphop prizvuk, i sasvim je moguće s'obzirom na uslove da se oteo kontroli, a ko što rekoh, nisam nosio ovo na kućno slušanje, slušalice i ostalo, bilo je hit&run a ispalo je meni korektnije od nekih mnogo prežvakanijih mixeva.
I odlično je to opažanje Quakeovo (ej, ćao, de si šta ima ? ) za genius izlaženje bassa, jer već na drugi dan slušanja (pošto je već otišlo u montažu i na TV), upravo mi je malo falilo bukvalno po volumeu bass gitare, linija je korektna i mogla je komotno više mesta da uzme, ovako ritmika više nosi buke nego što bih želeo. A sad slušam upravo na laptopu, i šta ti ja znam, vozi i taj kik, mada realno izlazi mi više loopa nego što sam očekivao.

@Awacs
nema tu zamerke sa moje strane na tvoju žuč, samo imaj na umu koliko sam ja u glupoj poziciji profesionalno gledano, da ne mogu realno i otvoreno odgovarati na tu vrstu komenara 8) I opet jako dobra opservacija, dečko je maltene član benda MVP (imaju nekoliko zajedničkih pesama, stalno se pojavljuje na nastupima) a i u textu na samom linku pomenuti producent N.Filipović je upravo jedan od kreativnih nosilaca MVP benda.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 02:10 AM   #17
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Evo npm kako ovde bass i kick izlaze i na mono lap topu http://www.youtube.com/watch?v=hqyc37aOqT0 sta ga znam....kontam da danas mono i mali zvucnici nisu popularni,ali ovi tamo to nekako uvek spakuju da radi na svemu i ja to tako volim...opet kazem,nije namera da se cepidlaci vec bi mozda zanimljivo bilo jos malo popricati na temu MONO i AURATON.....da...da me neko pogresno ne shvati....upitah Deju u proslom postu na kom geniusu je slusao...posalica.

đe me nađe ba? sa P.G meni je ovo među najzabavnijim produkcijama ikad, a njega do idiotskih razmera idolopoklonstva po?tujem
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 02:57 PM   #18
quake2
Banned

P.G. Kralj.
Old 07-09-2012, 03:07 PM   #19
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Odlican ko i obicno Arture Zaista zvuci "veliko". Da li ima nesto sto si mozda ovde drugacije radio nego inace? Znam da obicno skrenes paznju na neke sitnice koje skontas u radu.

Za moj ukus bubanj je preagresivan i stilski mi odskace od pesme, al'mozda je to i bila ideja?
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2012, 05:36 PM   #20
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Za moj ukus bubanj je preagresivan i stilski mi odskace od pesme, al'mozda je to i bila ideja?
Ja se ne bih ljutio ni da je agresivniji. Sve je taman kako bi trebalo. Sem, mo?da, bas gitare koja je negde daleko iza svega ostalog - a ja bih se radovao da je to drugačije. Bar to tako (ne)izlazi kod mene. Čestitke
VukP is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules