Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2012, 08:50 AM   #1
Sava
Member

Default Re: Gramofonska Igla

Quote:
Originally Posted by saleni View Post
Savo ovaj gramofon je jako tezak ne znam dali mislis bas na taj,ima oko 6 kg mislim cak i kad malo udarim jace o pod uopste se ne zatrese i ne preskoci,nema da mrdne samo moram da mu nadjem neku bolju podlogu,trenutno mi stoji na nekoj kao polici niskoj ali mislim da to nije dobro. Hvala ti na iscrpnim savetima jos jednom
Moj Stabi je imao 22 kgr !!! Toliko o te?ini!

Ma samo u?ivaj, slu?aj i javi utiske.
Jo? jedan mali savet o povratnoj sprezi - gramofon pu?taj sa spu?tenim poklopcem, obično to umanji mogućnost pojave tog ne?eljenog efekta.
Sava is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 08:59 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Sprega se moze "videti" na membrani woofera zvucnika, ako krene da se krece neartikulisano napred-nazad. I ako ne pomogne poklopac, onda jedino preostaje da se ukljuci subsonic filter na pojacalu. On je, u stvari, high pass filter koji odsece jako niske frekvencije, a za to i sluzi.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 05:55 PM   #3
saleni
Junior Member

22 kgr covece ne mogu da verujem da toliko tezak moze da bude imam mali problem poklopac je polomljen tj.sarke poklopca tako da ga zaklapam samo ,mada je verovatno i to ok,tek sada vidim koliko predznanja treba za slusanje ploca nekad sam mislio da je jednostavno ali nije ima trista zavrzlama,valjda cu bar osnove pohvatati.
saleni is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2012, 10:32 AM   #4
Sava
Member

Bilo je i težih od 22 kgr. Koliko se prisećam taj Slovenac (prim. tvorac Stabija - Audio Kuzma) kasnije je otišao beše u Ameriku ili Kanadu i tamo pravio neke gramofone u mermernim kutijama od 70 kgr!!!

Šarke možeš da skineš pa samo da spuštaš poklopac. To je zamorno, znam. Probaj sa otvorenim pa ako ti je podloga čvrsta nećeš imati tih problema.
Sava is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules